Бащата на Големия Риж поиска 500 хиляди лева кръвнина

Той заведе граждански иск срещу Петко Лисичков
16 фев 2010 16:36,
192
Бащата на Големия Риж поиска 500 хиляди лева кръвнина
Снимка: БГНЕС

Бащата на Големия Риж – Слави Стоянчев, се яви в Бургаския окръжен съд като частен обвинител. Той заведе граждански иск срещу бившата барета Петко Лисичков, прострелял смъртоносно сина му Калоян на 20 септември миналата година.

Искът е за 500 хиляди лева неимуществени вреди.

Под председателството на съдия Мъгърдич Мелконян започна разпит на свидетелите. От редовно призовани 13 души днес се явиха само осем.

Още по темата

Под стража беше доведен Мануел Стоев, който е задържан заради заплахи за саморазправа с обвинения Петко Лисичков.

Той разказа, че в деня на убийството са били с две коли у дома на майката на негов приятел в "Меден рудник". Помагали й да изхвърли боклуци. Когато работата била на привършване, Калоян Стоянчев – Големия Риж, се качил с Товор Андонов в колата си "Ауди". Мануел останал с Атанас да довършат работата.

Малко след това Тодор звъннал по телефона и без да дава обяснения, ги повикал, защото станало нещо лошо. Момчетата не разбрали какво точно е станало и тръгнали с колата на Мануел "Фолксваген Голф".

На кръстовището с бул "Тодор Грудов" (вече "Захари Стоянов") те видели спряна колата на Калоян. Тя била на платното в посока булеварда, а в посока "Меден рудник" бил спрян мотоциклет. Имало патрулка, на няколко метра зад аудито лежал Калоян.

По показания на Мануел тялото му било покрито с брезент, затиснат в ъглите с камъни. Само попитал подсъдимия: "Какво направи?", след което последният насочил пистолет към него с думите "Вие ли сте следващите?".

Мануел се изплашил и минал зад гаражите. Напипал пулса на Калоян, който бил слаб. Афектиран, Мануел тръгнал към патрулната кола с изваден нож.

Полицаите му взели ножа, но той извадил друг – без да си спомни откъде. Тръгнал към патрулната кола и видял вътре Лисичков, който говорел по телефона и му размахвал среден пръст. Стоев допълни, че не е видял до тялото на убития гилзи от пистолет.

Работата на съда ще продължи още два дни с разпит на свидетели.

Dnes.bg припомня, че работното обвинение срещу експолицая Петко Лисичков беше променено в хода на разследването. Обвинението е изменено от чл. 118 от НК – „убийство в състояние на афект” на чл. 119, ал 1. – „убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана”.

В случая Лисичков стрелял с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода.

Променена е и мярката на бившата барета от „домашен арест” в парична гаранция от 1000 лв.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 14 години
отстранил го е в зародиш ако имаше някой да думне наглите и октопода така когато им е било време за това сага нямаше да са тормозили така хората така че браво свобода за лисичков
137
1
 
8
 
! Отговори
камен преди 14 години
кви пари искаш дърто рижо псе тъпо .ЛИСИЧКОВ НЕВИНЕН -това е присъдата ще е срам за бургас ,ако е друго.
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На Лисичков да му дадат часовник слава и карта за безплатен санаториум
135
7
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Много си елементарен, момче! Никой не защитава убития! Никой не казва, че е бил добър човек. Но защо да защитаваме един друг убиец? При това с криминално минало? Защо се надупвате веднага, защо не искате истината? Дребни душици сте вие! "Бавноразвиващ" е прав! Да бяхте сигнализирали в полицията. Тези хулиганчета не са едри риби, вижда се какви коли карат. Други са недосегаемите, тези са помиярчета и каквото са търсили, това и са намерили.
134
1
 
8
 
! Отговори
noname преди 14 години
Крайно време е да ги изтрепят тези нещастни ***,които си мислят че могат да правят каквото си поискат.
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
значи всичко е в ред
132
1
 
12
 
! Отговори
БРАВО преди 14 години
Големия Риж си е получил, каквото е търсил.Сега е наред Малкия Риж и другите бандитчета от тайфата!
131
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"всичко е в ред..." изнасилено момиче, но родителите не казват на полицията.
130
1
 
17
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Гледал съм репортажите за рижите ***.Още тогава наглоста им заслужаваше това,което си получи големия.Бащата,като си знае стоката,да си наляга *** и да озапти малкия ***.Баретата е реагирал както е подготвян!Съдиите да решават,ама обективно,не пристрастно както до сега. Самозабравилите се подобни *** да знаят, че ги чака същото!На всички ни писна от тях!Къде такива повече като баретата.
129
1
 
12
 
! Отговори
Бавноразвиващ преди 14 години
Гледам,много е трудно за някои форумци да проумеят,че в живота има много ситуации,където няма положителни герои.Тази случка е една от тях.Убитият е бил много известен хулиган,ама дела има ли заведени срещу него от многобройните хора,бити или малтретирани от бандата му?Вие кво чакате,да дойде някой прокурор да ви почука на вратата и да ви кандърдисва да завеждате дела?А бургаската полиция нещо предприела ли е през всичките тези години за да постави убития и многото други където им е мястото?
128
1
 
18
 
! Отговори
Kak преди 14 години
Баща му да си плясне 500 000шамара , че не си е възпитал рижавия си син.
127
0
 
17
 
! Отговори
Spravedliv преди 14 години
Всеки трябва да си получи заслуженото. Ако този е съсипал живота на други хора си е получил каквото заслужава. Баща му не е виновен, но ако синът му е *** - да си трае.
126
2
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 14 години
iskam da kaja ,4e dosta ot komentatorite tyk koito za6titavat ubitiq mai sa zabravili ili ne sa gledali *** predi 2 3 godini kogato toz sa6tiq ubitiq pak go bqha strelqli , e kakvo stana togava da ne bi da si be6e vzel poyka ili mai se be6e pomisli za nedosegaem ve4e , Lisi4kov oturva burgas !!!
125
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дано нети се случва такава ситуациа тогава ще разбереш че не всичко е като по американските филми човека си е пазил живота има и фактор на стреса тогава не се мисли а се изпълняват заучени деиствия а на бащата на рижия мога да му платя 8 пъти по 25 стотинки дано им стигнат
124
20
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Кой казва, че са герои??? Но това, че са ***, не означава, че Лисичков е герой. Герой щеше да е ако бяха нападнали някого, а той се беше притекъл на помощ. Е тогава да ги беше застрелял всичките! А той започнал кавга и уж отбранявайки се РАЗСТРЕЛЯЛ единия от тях. Законът си е закон, важи за всички!
123
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много филми гледаш! Ако всеки почне да проявява такава "смелост" къде ще му излезе края? Какво - искаш да кажеш, че Лисичков е познавал жертвата ли? Знаеш ли на къде води това? Помисли малко! На тези момчета мястото им е в съда, да се съдят и да ходят по затворите. До сега Бургас е мълчал, сега изведнъж проговори. Ако аз знам за подобна група престъпници - веднага ще подам сигнал в полицията. Който не го е направил излага на опасност близките си. Тези момчета са нула, дребни бандюхи.
122
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
5има с ножове срещу един и си е превишил неизбежната самоотбрана...
121
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кое му е ***, можел е да стреля в краката на всички! Защо е убил с няколко куршума само един от тях? Утре и ти може да се ядосаш на някого, да скочиш срещу него и той да те застреля с 5 куршума. После да го пуснат ли? Законът не прави разлика мутра/немутра. Лисичков не е по-чист от жертвата си. Работел е за братя Галеви и е хвант да транспортира суровина за изработка на наркотици. Че убитият не е стока, не е. Но защо да оправдаваме един убиец? И още по-лошо - да го правим герой.
120
0
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 14 години
qvno i ideq si nqmash za kakvo stava duma - bratq Galevi ,mutri ,tova onova,4oveka e proqvil smelost i oturva burgas ot edin ot boklucite koito beznakazano tormoziha burgas !!!
119
8
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Интересно ми е какво ще разкажат останалите свидетели. Защо моторът и Аудито са в противоположни посоки и раздалечени, след като уж Лисичков е засечен. Защо след като е имало патрулка, Лисичков още е държал пистолет. Какви са връзките на убития и на Лисичков с братя Галеви. Нападнат ли е Лисичков или става дума за спречкване между мутри. Заплашен ли е бил наистина животът му или е искал да убива. Гняв ли е това, платено убийство или некадърна самозащита?