Трима с условни присъди за ДДС измами в Бургас

Те участвали в схема за източване на данъчен кредит
15 юли 2010 12:28,
12
 Трима с условни присъди за ДДС измами в Бургас
Снимка: БГНЕС

Трима бургазлии, обвинени в ДДС измами, се отърваха с условни присъди, съобщиха от Бургаския окръжен съд.

18 месеца с 4 години изпитателен период е наказанието за 49-годишните съдружници във фирма "Багира" Валентин Цветанов и Стефан Димитров.

С 6 месеца по-малка е присъдата на 43-годишната Тодорка Димова, която е обвинена като помагач на Цветанов и Димитров.

Според прокуратурата Валентин Цветанов и Стефан Димитров съставяли фалшиви фактури, които не са включени в дневника за продажби на фирмата им.

По този начин през периода 24 януари 2000 – 31 март 2001 г. са укрили голяма сума невнесен ДДС.

Издадени са били близо 200 фактури, без реално да са извършени посочените в тях сделки.

Димова пък им помагала, като издавала фактури с невярно съдържание от името на своята фирма ЕТ "Старком – Тодорка Димова".

"Избягване на плащане на данъчно задължение е основният състав на престъплението, клиентите ми реално не са се облагодетелствали с пари, а са опитали да се възползват от правото да им се приспадне ДДС", обясни пред медиите адвокат Благой Потеров, защитник на тримата обвиняеми. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ДДСУсловна присъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
arabin преди 13 години
Докога доказани престъпници ще ги галите с перце. Никакав урок за следващите решили да извършат престъпление. Да вземете да си смените името на институцията от съдилища на нещо друго, само статистики водите кой колко присъди имал и колко откраднал, а действия никакви, ***
11
0
 
8
 
! Отговори
Наско преди 13 години
Нека, който може да го прави, тази държава, ако иска да се оправи, за ДДС измами, и за какво ли не друго - ФИКСИРАНА ПРИСЪДА!Оня далавераджия , който беше *** на Доган, източвал ДДС, мамил за 130млн - 3г условно??*** ли се ти съдии с народа?Ако гласуват твърдо наказание, без "вътрешното убеждение" на съдията - 15-20г, независимо от сумата, без право на Условно предсрочно освобождаване, дали някой ще се навие да го прави??Така, крадеца ясен, и тези, които получават за да го...защитят
10
1
 
2
 
! Отговори
киро преди 13 години
КВО СТАВА С ПАРИТЕ ,ВЪРНАХА ЛИ ГИ ИЛИ един *** както винаги
9
0
 
3
 
! Отговори
селчо преди 13 години
ако съм от село ясно ми е що става у българия -нищо убаво не става
8
1
 
6
 
! Отговори
МИНА преди 13 години
ОТ ТАКАВА СЪДЕБНА СИСТЕМА КАКВО ОЧАКВАМЕ...ЗАТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ИЗМАМИТЕ С ТОВА ДДС .ВСИЧКИ СА В КЮПА И ЧАКАТ ОТ ПРОСТИЯ РАБОТНИК ДА ПЪЛНИ ХАЗНАТА И ВИНАГИ Е ТАКА.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво стана с милиардите откраднати от Мургина ?
6
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Какво стана с ДДС измамника Никола Росков Михайлов от софия който има насаждения проформа с малини във В.Преслав с който оправдава земеделските,ДДС измамите и много други?
5
6
 
1
 
! Отговори
Гала преди 13 години
Сиромах човек - - жив дявол !
4
0
 
6
 
! Отговори
PHARE преди 13 години
Избягване на плащане на данъчно задължение е основният състав на престъплението, клиентите ми реално не са се облагодетелствали с пари, а са опитали да се възползват от правото да им се приспадне ДДС", обясни пред медиите адвокат Благой Потеров, защитник на тримата обвиняеми. Е по този начин не са ли внасяли ПО-МАЛКО пари по справките декларации по ЗДДС??? Ако не са правили далавери и трябвало повече пари в републиканския бюджет,а те не са!
3
0
 
24
 
! Отговори
Antonim преди 13 години
Лъки Лучано е бил осъден за данъчни престъпления, след като за друго не са могли да го хванат, а у нас това явно не се счита за престъпление. Браво господа съдии - как можете да гледате честните хора в очите! Защо на съдиите не им се назначи данъчна проверка дали пък нямат да се открие имущество несъответстващо на доходите им?
2
0
 
20
 
! Отговори
... преди 13 години
М/у другото, тези "присъди" са голям стимул. Що да не пробва и някой друг? Ако мине номера мине, ако не....условна - голяма работа.
1
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
За кокошка няма прошка за милиони няма эакони