Обвиненият в убийството на Белнейски остава в ареста

Жертва съм, искам на свобода още днес, каза Лазар Колев
20 авг 2010 14:42,
178
Обвиненият в убийството на Белнейски остава в ареста
Лазар Колев в съдебната зала. Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста обвинения за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.

Пред магистратите Колев заяви, че е невинен и че вече е изтърпял наказанието за извършените от него престъпления.

Още по темата

"Аз съм изкупителна жертва", допълни той и настоя още днес да бъде пуснат на свобода.

Преди началото на делото той каза пред журналисти, че не е познавал Росица и Христина Белнейски и не се е срещал с тях, но не можа да отговори на въпроса къде се е намирал на 27-ми срещу 28 януари 2006 г.

Лазар Колев обясни, че не знае защо е обвинен за жестокото им убийство.

Според обвинението обаче по телата на сестрите Белнейски има биологичен материал, който съвпада с неговото ДНК.

Адвокатът му Марин Марковски бе категоричен, че клиентът му няма никаква вина за смъртта на сестрите.

Юристът обобщи, че процесът е заприличал на сапунен сериал.

Окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева обясни как Колев си е осигурявал свидетели – плащал им да твърдят, че по време на убийството на двете момичета е бил у тях.

Впоследствие обаче свидетелите се отказали от показанията си.

След тези й думи Марковски й поиска отвод, но съдът отхвърли искането му.

Майката на убитите сестри Фани Белнейска също присъства днес в съдебната зала.

Попитана дали възприема Колев като убиец на дъщерите си, тя каза:

"Това е нормално момче и според мен не е способно на такова хладнокръвно убийство.Но има нещо неестествено в поведението му, като в меланхолия е", каза тя.

Сестрите Христина и Росица Белнейски бяха открити умъртвени по жесток начин на 28 януари 2006 година в местността “Грамадите“, между Брацигово и Пещера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: Марин Марковски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
спокойни очи чисти черти женкар да но не и убиец но за ИЗРАЖЕНИЕТО НА ЛИЦЕТО на РУМЕН ПЕТКОВ немога да кажа същото мазен долен и зад усмивката му зад цялата фасада на лицето му се крие лицемерие и всичко отрицателно просто незнам как може да е бил избран за шеф на мвр
177
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 13 години
bisi maikata pederastino
176
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И пиши на български,а не на турски и китайски, неграмотнико! Къв си ти, *** ли си,че не знаеш българската азбука? Щото тоя на снимката като го гледам май е от боята. Най-сетне расистите драскащи в Днес.бг да защитят един ***.Винаги за всичко обвиняват ***.Днес застанаха като един в защита на "невинен" ром. Евала,пичове!
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И пиши на български,а не на турски и китайски, неграмотнико! Къв си ти, *** ли си,че не знаеш българската азбука? Щото тоя на снимката като го гледам май е от боята. Най-сетне расистите драскащи в Днес.бг да защитят един ***.Винаги за всичко обвиняват ***.Днес застанаха като един в защита на "невинен" ром. Евала,пичове!
174
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 13 години
Прочети поне една статия в живота си,а именно за ДНК. Не бъди *** като бобена чорба и да плещиш врели-некипели за "подхвърляния" на ДНК. Ти нова медицина и генетика ли ще измисляш? Топлата вода отдавна е открита! Колко ти платиха да защитаваш това влечуго?
173
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 13 години
А ти се смяташ за голям тарикат и хитрец, който може да пуска партенки и прави хората на маймуни. Не пращиш от мозък щом защитаваш един педофил и убиец на деца.Няма ли кой да каже на тоя Лазар Колев,че адвокатът му е абсолютен ***. И с тая агресивна защита в нета,става все по-подозрително,че точно той е извършителят. Иначе няма да скача като ужилен.Как се "подхвърля" ДНК? Що е то ДНК и как се подхвърля? Да не е топка да я подхвърлиш ей тъй? Абе аланкоолу,вземи се ограмоти първо,прочети поне
172
1
 
0
 
! Отговори
edin преди 13 години
abe ti si prost 4ovek be, ne mi se zanimava s teb pove4e!nadqwam se nqkoi den da se razkrie izvyr6itelqt na ubiistvata i da si polu4i zaslujenototo na taq mai4ica skrybta nikoga nqma da svyr6i , ama dano pone oniq si go polu4at kakvoto si zaslujavata otnosno teb,kvoto i da se pyne6 tuk , ti si edin obiknoven forumen driska4 , ve4niq kompetent , i za teb lek nqmabaj ganio
171
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕВИНЕН Е! НЕ Е ТОЙ! ДА ГО ПУСНАТ МРЪСНИТЕ ЧЕНГЕТА, А ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА МУ ОКАЧИ ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА" ЗА ОСОБЕНИ ЗАСЛУГИ КЪМ ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ В БЪЛГАРИЯ.
170
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
баба ми го извърши,той е чист като кристал. Божа кравичка и самата невинност.Може да има 100 изнасилвания,ама точно това не е извършил.Щото тъй изнася на някои хора(или съучастници,криещи се зад анонимност в нета).Проклета,идиотска страна в която бандитите са на всеобща почит,а честните,почтени хора на позорния стълб.Щом не е той и си сигурен,значи тогава си ти.Ти си свършил тая работа,затуй си сигурен,че не е той.Гузната ти съвест се обади.
169
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човек,който има вече няколко изнасилвания,той е в състояние да извърши и още едно.---------------- Дори да е в състояние, това по никакъв начин не означава, че го е извършил.
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпросът ще се реши окончателно,когато подобно на Америка се приеме закон за принудителна кастрация на педофилите.И се прилага както там.
167
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гласът не е народен,а на чичко(вуйчо)паричко и неговите адвокати.Обаждат се тук и от агитката на педофилите,които Явор Колев е длъжен да издири и залови. за какво отиват иначе наште данъци?
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами не вярват щото такава е стратегията на скъпоплатените адвокати с милионите на вуйчото. за да измъкнем педофила и убиеца от правосъдието ще пуснем слухове за политици замесени. Полицията разполага с отпечатъците на всички престъпници,остава да подхвърли и отпечатъците им за да ги обвини. Човек,който има вече няколко изнасилвания,той е в състояние да извърши и още едно. Въпросът е защо не е в пандиза досега,а са го пускали да върши нови.
165
6
 
4
 
! Отговори
оттук преди 13 години
Глас народен - глас Божи! Никой не вярва, че този е убиеца! Прочетох много коментари и съм напълно съгласна с техните твърдения - или тая важна клечка, за която говорите или негов много близък човек - син, братчед....нещо си...Всичко е ясно! Кого си мислят, че заблуждават. Но правителството искат да си пишат още един РАЗРЕШЕН случай....а той не е разрешен....нека да излъжат за друг, не толкова известен случай...
164
4
 
5
 
! Отговори
! преди 13 години
до 164Много елементарно разсъждаваш. В затвора има много сексуални насилници , но това не означава че заради миналите им престъпления може да им се лепне и такова тежко двойно убийство. Този Лазар Колев може да е убиеца, но може и много лесно да бъде натопен, особено като се има предвид богатата му криминална биография и неговото днк с което от години са разполагали, като на всеки друг затворник.
163
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде сиктир,не ми излизай с тия *** номера! Не бил той,полицията подхеърлила. "Дългогодишен познат" Познат за какво? Пие заедно с полицаите ли? Откъде е познат на полицията и за какво? Какви ги е вършил? За какво е бил в затвора и е ТВУ? Абе ти *** ли си? С тая партенка,ето ще измъкнем педофила като пуснем слухове за замесени големци. И тъй лесно ще го измъкнем за пореден път. И пак ще отърве кожата.
162
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спомням си че оправданието беше от рода на това че на ФБР и Ск.Ярд били пратили друг материал за ДНК анализ - от други части на тялото, а нашите специалисти работили по друг материал - нещо не звучи много правдоподобно това....
161
3
 
2
 
! Отговори
! преди 13 години
Има и друго - как 3 години не можаха нищо да направят с това днк - дори на ФБР и на Скотланд Ярд го пращаха за изследване, особено след като пишат че са имали днк материал от този Лазар Колев още в началото след убийството - как така тогава нищо не са открили, а едва след 3, 4 години? Какво става с версията че сестрите са били блъснати с кола? Нали Скотланд Ярд и покойния професор Раданов са казали това?
160
3
 
1
 
! Отговори
ГОЦЕ преди 13 години
И както казва 155 тоя *** е от дългогодишните познати на полицията и му имат отпечатъци, ДНК материял и всички други работи и не е никакъв проблем да го натопят. Някои от вас говорят за ***, но аз не прочетох нищо за ***. Пише: "по телата на сестрите Белнейски има биологичен материал, който съвпада с неговото ДНК".този материал може да бъде много неща, които са сложени от полицията, за пред съд като онзи, който смята, че хероин, достатъчен на 1 човек за 3000-5000години е залично ползване
159
0
 
2
 
! Отговори
логи4но преди 13 години
ами къде са?много е ясно 4е ги прикрива съу4астниците какво се у4удваш,ако ги издаде кво става?друг е въпроса 4е солидни доказателства няма,раз4ита се единствено на неговото днк....