Лъснаха "Дупетата" на месопреработватели

При проверки в страната иззеха 130 тона изрезки от колбаси
25 авг 2010 14:45,
300
Лъснаха "Дупетата" на месопреработватели
Снимка: Булфото

Над 130 тона изрезки от колбаси, предназначени за унищожаване, са конфискувани от ГДБОП и органите на ДВСК при акция "Дупетата"*.

При операцията, свързана с кампанията по налагането на стандарта "Стара планина", са проверявани складове и месопреработвателни предприятия в страната.

Акцията е срещу производители, за които властите имали информация, че използват за направата на колбаси отпадъчни продукти, които би трябвало да бъдат унищожавани.

Вместо това обаче те се вкарват в страната, преработват се, продуктите се преетикетират и се пускат на българския пазар.

Над 100 тона изрезки от колбаси са открити в Плевен, над 25 тона – в Пазарджик, а в Първомай – около 1,5 тона. В Брезник са иззети  850 кг, а в София около 800 кг.

Още по темата

"Конфискуваните количества ще бъдат унищожени в екарисаж. А предприятията "ще бъдат санкционирани възможно най-жестоко", каза пред "Фокус" министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той не изключи възможността да се стигне и до отнемане на лицензи на нарушителите.

*Името на акцията идва от жаргонното наименование на краищата на изрезките от колбаси, наричани "дупета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: Стара планинаакция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
1
 
1
 
! Отговори
Giada преди 13 години
Живея в Италия от 18 години и до ден днешен купувам от тъй наречените дупета. Това е крайната част, която остава при нарязване на прошутото и се продава съвсем законно по магазините на половин цена. Използвам го за приготвяне на сосове вместо пушени гърди. В големите фирми, които се занимават с нарязване и пакетиране на прошуто е съвсем естествено да остава крайната част и след това да се продава. Според мен атаката срещу тези дупета е чисто и просто политическа или разчистване на сметки между конкуренти. Не се притеснявайте, че ви хранят с *** и изрезките на Европа, това са коментари на некомпетентни хора, които не са излизали извън страната или пък са се хранили само по ресторанти.
276
1
 
1
 
! Отговори
Giada преди 13 години
Живея в Италия от 18 години и до ден днешен купувам от тъй наречените дупета. Това е крайната част, която остава при нарязване на прошутото и се продава съвсем законно по магазините на половин цена. Използвам го за приготвяне на сосове вместо пушени гърди. В големите фирми, които се занимават с нарязване и пакетиране на прошуто е съвсем естествено да остава крайната част и след това да се продава. Според мен атаката срещу тези дупета е чисто и просто полическа или разчистване на сметки между конкуренти. Не се притеснявайте, че ви хранят с *** и изрезките на Европа, това са коментари на некомпетентни хора, които не са излизали извън страната или пък са се хранили само по ресторанти.
275
0
 
0
 
! Отговори
дупетата преди 13 години
Журналисти питали Биг Брадър:Защо полицията се превърна във ветеринарна инспекция при акция "Дупетата"?Брадърът отговорил:За да може да върви гладко бизнеса на някои големи ***...
274
0
 
0
 
! Отговори
ваца преди 13 години
да не му е изтръпнала кълката на вашия кмет
273
0
 
0
 
! Отговори
ваца преди 13 години
Да им се конфискува всичко 20г.затвор и ще се оправят
272
0
 
1
 
! Отговори
Прозрение преди 13 години
В мойто село, селския *** три пъти е преобръщан миналата зима!Явно тази зима,боклукообръщането ще се завиши!Точно по тази причина софийския *** ,се пази в Кремиковци--за черни дни!Партията и Правителството мислят за нас!После кажете ,че няма грижа за човека!
271
0
 
2
 
! Отговори
дупе преди 13 години
коментирайте ,коментирайте ... обаче да сме наясно че всички ядем едно и също ДУПЕ ...така,че коментирайте :)
270
1
 
6
 
! Отговори
м преди 13 години
Само се чудя как не им тежи на съвестта,че народа яде *** им и то с риск за здравето им.То,бива,бива алчност ама това на нищо не прилича.Сега пък друг трик-увеличение на цената на килограм продукт за сметка на качеството им.Дрън-дрън ..та пляс! Кой наивник ще им се хване на лъжата? Къде има ферми,че да ядем истинско месо?!
269
1
 
2
 
! Отговори
Dimiter USA преди 13 години
Mmm iskam da ti iziam put...! Ama kade i kak? Dai da se razbereme neshto a macka?:))Ohhhmm
268
2
 
2
 
! Отговори
ne mi govorete преди 13 години
izob6to ne mi govorete za6toto to4no vie ste 6i-baniq narod koito shte mahne borisov ot vlast i shte sloji nqkoi oraflqk tur4in ili evrein tam ili onq 4erveniq stani6ev ne mi se pravete na pi4ove ei muhi
267
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На вниманието на "мозъците" някои нови имена за бъдещи акции:- срущу хората на АД - "лакомите";- срущу хората на СС - "прашките";- срещу хората на ЯЯ - "***"- срещу хората на ББ - "интересчиите";- срещу хората на МД - "пишманите";- срещу хората на ВС - "гюрултаджиите";- срещу пенсионерите - "памперсите";- срещу музикантите - "чалгаджиите";- срещу чиновниците - "кьорсофраджиите";- срещу целия народ - "будалите" Браво спести им една заплатка на МВР-то....хахаххаха
266
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
май нашето МВР глега много американски филми от типа на "От местопрестъплението","Наглите","Бягство от затвора" и т.н.т. и управляващите ни съответно заемат главните роли...акция като "дупетата" звучи много смешно...сега е ред на някоя акция като : " наивните" посветена на целият български народ!!!!
265
0
 
1
 
! Отговори
278 преди 13 години
Баба от село се извинява за правописните грешки,ама то е от вълнение и малък опит с клавиатурата.То не било като да храниш пилците на двора,по-трудно е .:)))
264
1
 
3
 
! Отговори
Баба от село преди 13 години
Хора,като не ви се ядат ***,що не вземете в неделя да се поразходитепо селата и да питате ,дали някоя баба не е каил да се раздели доброволно и срещу някой лев с домашно гледана кокошчица,дето е кулвала на воля.Ако сте по-далновидни ,направете си комбина с близки и си купете едно прасенце,да си го делнете по братски/не партийно/та дечицата ви да мкусят истинско месо.Така хем вие доволни,хем някой пенсионер ще издаяни зимата по-лесно.Поздрав!!!!!
263
0
 
7
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Ех,хора,хора защо си мислите че като си купите кремвирши от 10 лева че ядете свясно месо! Искам да ви попитам откъде толкова месо като няма животни бре хора Някой да вижда стада, големи ферми както е било преди преди повече от 20 години. Не искам да сравнявам цифри но нагледно е видно, че няма толкова животни. Единственият начин да си хапвате хубаво и натурално месо е като сами си гледате животни иначе и какъвто и стандарт да сложат и цени няма значение защото българите сме толкова алчни!!!
262
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ МОЖЕ ЛИ ПРОСТО ДА СЕ КАЖАТ ИМЕНАТА НА ФИРМИТЕ...Това им стига като не им се купуват ***
261
3
 
8
 
! Отговори
готината преди 13 години
Като не ви се ядат Дупета яжте ми ***....!
260
1
 
4
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Еееее,пак недоволни!Собственото си животновъдство "демократично"ликвидирахме,всякаква *** "бизнесмени"се пръкна и посягат на"кучешката радост"народна!Поне тези отпадъци са от чисто месо,а не от незнайно какви сурогати!Манафията не допуска други играчи!Нищо друго неса всякакви подобни акции!
259
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На " Дупетата " в дупетата!
258
1
 
5
 
! Отговори
кокона преди 13 години
А в Асеновградския месокомбинат кога ще влязат? там се донасят колбаси в кашони снемат се етикетите и се слагат нови.Здравните книжки в този град се издават през преглед и вземане на проби.Собствениците пълнят торбите с продукти и на другия ден се носят заверените документи срещо определена сума.