Цветанов: По "Килърите" вече се очертават пет убийства

Вътрешният министър е спокоен от събраните доказателства
4 сеп 2010 11:22,
97
Цветанов: По "Килърите" вече се очертават пет убийства
Снимка: БГНЕС

Полицията работи по пет убийства, за които са заподозрени „Килърите”, стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов при посещението му във Варна.

„По операция „Килърите” вече се очертават пет убийства, по които работим, тъй като се очертава идентичен профил и почерк на убийствата”, каза Цветанов.

Той коментира, че е удоволетворен и спокоен от свършеното по разследването и от събраните до момента доказателства по операция „Килърите” и убийството на бизнесмена Румен Рачев.

Още по темата

По думите му неглижирането от страна на Софийския апелативен съд, който на 3 август пусна от ареста четирима от петимата задържани за убийството на Юри Галев, е причината да се стигне до там докъдето са в момента разследващите.

Все пак вътрешният министър коментира, че не е задължително всеки задържан от полицията да остава в ареста докато тече разследването.

„Заради всички операции, които се извършват от полицията и задържаните, не оставяйте с впечатление, че всички лица трябва да останат с постоянна мярка", каза Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

Той коментира, че една по-лека мярка за неотклонение не означава, че работата по случая е спряла , а просто съдът е преценил, че на дадения етап не са събрани достатъчно доказателства или че задържаните няма да повлияят на разследването, ако са на свобода.

Цветан Цветанов добави, че него е важно зад решетките да останат тези, които са знакови фигури в тежката организирана престъпност.

Той даде пример със задържаните при операция „Наглите”, 10 от които са в ареста и със задържания при спецакцията „Октопод”, Алексей Петров (в сряда съдът ще разгледа поредната мо молба да бъде пуснат от ареста – бел. ред.).

За операция „Шейховете” вътрешният министър припомни, че шестима от задържаните 9 души са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.

„Вече сме доволни, защото хората са там, където трябва да бъдат. Остана само Сумиста (Петър Стоянов, задържан при първата част на операция „Килърите – бел. ред.), но в момента колегите работят и в скоро време за него ще има приятни новини”, допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
9
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
ей такива смешковци като теб са ми най-интересни, ама защото не си е..ан, обиран, изнасилван, клан от *** работещи за тези, които защитаваш ...
27
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Направи акция "Политиците" бе ***. Ама как да стане, като сте се навързали като свински черва? Защо ББ дава всеки месец ро 200 000 евро на Волен /Болен Сидеров а? А ако направиш акция "Банките", със сигурност трябва да се почне от Си банк. Малееееееее...какви ли нещица ще излязат от там? И за Доган не се притеснявайте...ще го осъдят за консултациите...ще му вземат 1-но милионче...договорка...а милиардчетата...? Показност, договорки...
26
6
 
13
 
! Отговори
Джордж Лукас преди 13 години
Екскюзми, дийз Цветаоуф сценарист ли е или криминалист? Ал би бек...
25
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЯМА НИТО ЕДИН ОСЪДЕН А САМО ЗАДЪРЖАНИ ВЪВ СЕДСТВЕНИЯ АРЕСТ,това е само заради милиционерски сводки и смееш да ги назоваващ доказателства,ей кога ще спре това безумие аман от чалга-полицейщина,ИСКАМЕ ДА РАБОТИТЕ КАТО ЖАНДАРМЕРИТЕ,КАРАБИНЕРИТЕ ИЛИ КАТО АНГ.ПОЛИЦАЙ СТИГА СЪС ТАЯ ПОКАЗНОСТ!!!! Направи акция "Политиците" бе ***. Ама как да стане, като сте се навързали като свински черва? Защо ББ дава всеки месец ро 200 000 евро на Волен /Болен Сидеров а?
24
5
 
10
 
! Отговори
До виф преди 13 години
Десетобой,леле колко" сложно умствено занимание"-как да набиеш десет наведнъж ли,защото в наши дни добре я използвате тази дисциплина-хуманна и изискваща три каруци акъл!!!
23
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе пич, какви Нагли, какви Килъри - всичко е прах в очите на народа. Дребни риби и мишоци. Да са задържали някой от големите комунистически олигарси. Или избирателно ги пропускат, защото и те са от същото котило. Ти виждал ли си палатите по Драгалевци, Симеоново и Бояна. Знаеш ли на кого са? Във вашето село може и да не знаете, но тук се знае. И се знае също с какви пари са построени - с откраднати и от мен и от теб. Така че по-леко с PR-а на милиционерите-марионетки.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
въпросът е в хипер-активното говорене за сметка на делата..въпросът е да сме АДЕКВАТНО гражданско общество, а не да наблюдаваме отстрани...защото вашата подкрепа не значи нищо.престъпници е имало и ще има...но като идете в болница, за да ви лекуват ще видите къде е истинският геноцид, като видите в какви училища и кой обучава децата ви - ще разберете къде НИЩО не се върши. а вие си зяпайте как ловят октоподи, а вие сте шараните. комунистите не коментират тук те си живеят и сега добре..слепци.
21
5
 
13
 
! Отговори
Вифаджия преди 13 години
Нали знаеш,че вифаджиите взимат само един изпит с главата си-изпита по челна стойка!!!
20
21
 
11
 
! Отговори
Той преди 13 години
Този форум остана последен бестион на комунистите и платените драскачи. Що защитавате престапниците бе ейййййй ??? Щото трябва да плюете ЦЦ и ББ. Да ама никой не ви чете комунистическите простотии вече.
19
19
 
17
 
! Отговори
Ей комунисти преди 13 години
Що не ви харесва, че ловят престъпниците ??? Искате да са на свобода тези, наглите, октоподите и сие, да продължават отвличанията, убийствата и огробването на държавата ? Това ли искате ? Това ли ви харесва на вас, че плюете власта и защитавате престъпниците ??? Засрамете се най-после.
18
8
 
10
 
! Отговори
Временната мярка преди 13 години
Ей страшни *** са това ВИФаджиичетата, страшниииии....особено от ВФ...Ми те постоянните мерки са и "подписка" и "парична гаранция" и "домашен арест"...а той е спокоен защото има "ИНТЕРАМЕРИКАН" или ББ или на кой му пука какво става в тая държава???? "очертават се", "очертават се", очертават се очертания-ала бала..А защо въобще полицията ги задържа, като няма да има "постоянна мярка"? Разпити се водят и без задържане...а ако има и правни знания в полицията всичко ще си е както трябва, ама йок!
17
8
 
14
 
! Отговори
смислов преди 13 години
А бе смешнико задържаните са във следствения арест,ами кажи кога ще получат ефективни присъди или кога ще идат във затвора,инак голямата ти уста цецо-лайномето не спира да бръщолеви глупости,НЯМА НИТО ЕДИН ОСЪДЕН А САМО ЗАДЪРЖАНИ ВЪВ СЕДСТВЕНИЯ АРЕСТ,това е само заради милиционерски сводки и смееш да ги назоваващ доказателства,ей кога ще спре това безумие аман от чалга-полицейщина,ИСКАМЕ ДА РАБОТИТЕ КАТО ЖАНДАРМЕРИТЕ,КАРАБИНЕРИТЕ ИЛИ КАТО АНГ.ПОЛИЦАЙ СТИГА СЪС ТАЯ ПОКАЗНОСТ!!!!
16
10
 
6
 
! Отговори
Бременна преди 13 години
Цецо,мъжо,стига тича напред назад,стига си намира причини да се не прибираш вкъщи!Както ти е известно бременна съм в 8 месец!Ела си у дома ,защото ще раждам!Говоря сериозно,ами хайде поспри се,де!!!
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
изобщо не е смешно. деволюция отвред
14
2
 
4
 
! Отговори
мемет преди 13 години
до17Абе,хич не вярвам да ви е смешно,ама щом казваш....
13
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че техния електорат са ентусиасти, които освен да търпят и да цъкат минуси на инакомислещите в друго няма да се променят...Корабът потъва
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво е поне, че сценаристите ги редуват - всеки ден различен ЦИРКАДЖИЯ разсмива електората. Иначе рискуват да ни втръснат доста по-рано. Разнообразие му е майката.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много американски филми са гледали...но дори и там ги няма тия чудеса, дето се опитват да ни ги вменят днешните славните юначета, довчерашни хайдучета....
10
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нема да се плашите - слушайте кво ви казва Цецо Пудела и ръкопляскайте. Той е един "свръхкадърен" полицай, иска да кажа Разносвач на Папки.
9
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
истинските престъпници са в парламента там тия убиват повече хора от тия килъри,а никой няма осъден и едва ли ще има как ще си осъдят съдружниците дето заедно крадат.вчера Румен Петков комбина с Борисов и се правят на луди все едно че не се познават,кой знае ква далавера има с тая писта,изпуска ли се