Цветанов: По "Килърите" вече се очертават пет убийства

Вътрешният министър е спокоен от събраните доказателства
4 сеп 2010 11:22,
97
Цветанов: По "Килърите" вече се очертават пет убийства
Снимка: БГНЕС

Полицията работи по пет убийства, за които са заподозрени „Килърите”, стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов при посещението му във Варна.

„По операция „Килърите” вече се очертават пет убийства, по които работим, тъй като се очертава идентичен профил и почерк на убийствата”, каза Цветанов.

Той коментира, че е удоволетворен и спокоен от свършеното по разследването и от събраните до момента доказателства по операция „Килърите” и убийството на бизнесмена Румен Рачев.

Още по темата

По думите му неглижирането от страна на Софийския апелативен съд, който на 3 август пусна от ареста четирима от петимата задържани за убийството на Юри Галев, е причината да се стигне до там докъдето са в момента разследващите.

Все пак вътрешният министър коментира, че не е задължително всеки задържан от полицията да остава в ареста докато тече разследването.

„Заради всички операции, които се извършват от полицията и задържаните, не оставяйте с впечатление, че всички лица трябва да останат с постоянна мярка", каза Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

Той коментира, че една по-лека мярка за неотклонение не означава, че работата по случая е спряла , а просто съдът е преценил, че на дадения етап не са събрани достатъчно доказателства или че задържаните няма да повлияят на разследването, ако са на свобода.

Цветан Цветанов добави, че него е важно зад решетките да останат тези, които са знакови фигури в тежката организирана престъпност.

Той даде пример със задържаните при операция „Наглите”, 10 от които са в ареста и със задържания при спецакцията „Октопод”, Алексей Петров (в сряда съдът ще разгледа поредната мо молба да бъде пуснат от ареста – бел. ред.).

За операция „Шейховете” вътрешният министър припомни, че шестима от задържаните 9 души са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.

„Вече сме доволни, защото хората са там, където трябва да бъдат. Остана само Сумиста (Петър Стоянов, задържан при първата част на операция „Килърите – бел. ред.), но в момента колегите работят и в скоро време за него ще има приятни новини”, допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
4
 
! Отговори
киро преди 13 години
да де за други престъпления нека ги пускат,но за изнудване рекет и убийства незнам това ми граничи на лудост да са отвън
67
3
 
2
 
! Отговори
Жорж преди 13 години
Продължение на #71: Това,което е възприето на Запад и най-вече САЩ, е избор-ност на съдиите на всички нива.Тогава няма да служиш на политика или депута-та ХХ или на БСП/ДПС/НДСВ, а ще си гледаш хляба,като заплатата хич не е малка за БГ-условията.Няма да се учудваме как два състава от един и същ съд постано-вявят две коренно различни присъди, а уволнени съдии няма - служебен имуни-тет,или как Трупата Михови онневинава Килърите, а прокурорите ги обвиняват в 5 убийства. Щом си некадърен - вън.
66
2
 
12
 
! Отговори
селянин преди 13 години
И тебе кой те пита какво се очертава бе ***?То си има компетентни органи те не се интересуват от твоето мнение и вероятности.Много си *** бе Цветанов.
65
1
 
3
 
! Отговори
СИМЕОН на брад пит р преди 13 години
КАЖИ ИМЕНАТА ДА НЯМА ПОСЛЕ ИЗНЕНАДИ ИЛИ СА СЛЕДСТВЕНА ТАЙНА
64
0
 
3
 
! Отговори
George преди 13 години
Подкрепям Охранител,защото за да си съдия не е достаъчно само да си завър-шил Право,но и да имаш необходимите качества - морал,честност,чувство за справедливост и собствено достойнство; да умееш да остстояваш принципите си; да не си маша на политическа партия (пример ВСС) или на икономическа групировка, или,както е най-често - на своя шеф.Понеже магистратите боравят с човешки съдби,подборът трябва да бъде много строг и магистратите е наложи-телно ежегодно да се отчитат, а не да са несменяеми.
63
1
 
9
 
! Отговори
Rudi преди 13 години
Тоя няма ли да направи операции "заплати" и "пенсии" и да прогледне какъв е стандарта в нормалния човешки свят. Само с милиционерски бюлетини рейтинг не се вдига. Има и други професии освен милиционерската
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
килърите ,милърите,писна ми от глупости вече
61
2
 
3
 
! Отговори
кио преди 13 години
Прочети работната му атобиография в официалният сайт на МВРи сам прецени има ли или няма ерудиция.Каква ерудиция има Първанов?Историк....Ами Петър Стоянов?Ами Желю Желев?
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
даВай цветанов всички безработни гладни и потенциални виновни са с теб, а ние сме много, и много ни еня какви сериали още ще измислите и на колко кадънчета ще *** главите, давайте работа няма но по тв дават какво ли не то дупета то лапачи серсеми ейй готи нкат чуя онова че народът е матрял и божо кат уточни ш**ан оттам нататък кво да кажеш
59
4
 
4
 
! Отговори
Odobritel преди 13 години
Bravo! Niakoi da raboti SRESHTU mafiata , a ne s neia.
58
6
 
25
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
Предсрочни избори! Нови играчи, на мажоритарен принцип, избрани със задължително гласуване на всички пълнолетни граждани! Велико Народно събрание! Нова Конституция! И нови закони, валидни за всички със строг контрол за спазването им! Национализация на всичкото придобито по незаконен начин и с недоказан произход богатство на мутро-политиците и крадците на народ и държава! Това трябва много спешно за страната и народа!!!
57
6
 
16
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
СТРАШНО си прав приятелю! Хляб и зрелища!Докато гледаме екшъна по телевизията, безработица, (липса на) здравеопазване, инфлация, спекула и монопол затриват малкото останала надежда.Европа излиза от кризата, ние - затъваме...
56
3
 
3
 
! Отговори
stan преди 13 години
tozi ohluv cvetanov .joder ta tozi nqma nikakav diplomati4eski vid kak gi izbirate teq ga6tnici i tezi gi puskate da se sre6tat s diplomati ot evropa .ujass
55
0
 
2
 
! Отговори
stan преди 13 години
strana kadeto prestapnicite i tehnite deqniq sa po purvite stranici na vestnicite i na 4elno mqsto v novinite ne q 4aka ni6to dobro .nqkak mi se struva 4e darjavnicite ili po to4no darjavnite mafioti zanimavat ob6testvoto s gluposti vmesto da si var6at rabotata i da gi vkarat v zatvora bez pravo na pomilvane ida se pointersuvat za imidja na stranata si i kak da iskarat naciqta ot golqmata bednotiq v koito sa q postavili 20 godini nai bednata strana v evropa i ne samo v evropa .
54
4
 
12
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Абе няма 6-5! Направо да им приписват всички убийства от последните 10 години и няколко по-значими грабежа и после да отчетат че са разкрили всичко що има за разкриване.Те мен не могат да убедят че тия селски биячи са нещо повече, камо ли съда.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Гоце? Кой може да го стигне по ерудиция ,познания,изтънченост и благородно потекло?
52
2
 
1
 
! Отговори
ia po- iasno afture! преди 13 години
4eta 4eta i vse pak ima nekakwa razlika mejdu:Цветанов: По "Килърите" вече се очертават пет убийства" i towa:По операция Килърите вече се очертават пет убийства, по които работим, тъй като се очертава идентичен профил и почерк на убийствата, каза Цветанов.nesto ima kato razminavane. Iavno jurnaliata pripisvat na Cvetanov dumi koito gop praviat na maloumen
51
9
 
6
 
! Отговори
ПОКАЖИ ГИ преди 13 години
Бай по мръсната червена сбирщина, която уреждаше безмозъчни и престъпни изчадия - с пари и на постове с пропоръката: "Това е наш човек"
50
7
 
5
 
! Отговори
БРАВО ЦЕЦО.... преди 13 години
БЪЛГАРИТЕ ,ПОЧВАТ ДА СИ КУПУВАТ ОРЪЖИЕ И ДА ТИ СЪТРУДНИЧАТ.НАМИРАМЕ ,ТАЗИ ИНИЦИАТИВА ,ЗА МНОГО ДОБРА!ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА----ТИ С ЕДРИТЕ "КИЛЪРИ"....НИЕ С ДРЕБНИТЕ ВЪШКАРИ И КОКОШКАРИ!...ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ,ЧУДЕСНО....УСЕЩАМЕ НИЕ!!!!ГОСПОД СЪЗДАДЕ СВЕТА--КОЛТ ГО ПОДРЕДИ!
49
3
 
7
 
! Отговори
ЕСТЕТ преди 13 години
Тогава ще засенчи дори Желев по грозотия!