Цветанов: По "Килърите" вече се очертават пет убийства

Вътрешният министър е спокоен от събраните доказателства
4 сеп 2010 11:22,
97
Цветанов: По "Килърите" вече се очертават пет убийства
Снимка: БГНЕС

Полицията работи по пет убийства, за които са заподозрени „Килърите”, стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов при посещението му във Варна.

„По операция „Килърите” вече се очертават пет убийства, по които работим, тъй като се очертава идентичен профил и почерк на убийствата”, каза Цветанов.

Той коментира, че е удоволетворен и спокоен от свършеното по разследването и от събраните до момента доказателства по операция „Килърите” и убийството на бизнесмена Румен Рачев.

Още по темата

По думите му неглижирането от страна на Софийския апелативен съд, който на 3 август пусна от ареста четирима от петимата задържани за убийството на Юри Галев, е причината да се стигне до там докъдето са в момента разследващите.

Все пак вътрешният министър коментира, че не е задължително всеки задържан от полицията да остава в ареста докато тече разследването.

„Заради всички операции, които се извършват от полицията и задържаните, не оставяйте с впечатление, че всички лица трябва да останат с постоянна мярка", каза Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

Той коментира, че една по-лека мярка за неотклонение не означава, че работата по случая е спряла , а просто съдът е преценил, че на дадения етап не са събрани достатъчно доказателства или че задържаните няма да повлияят на разследването, ако са на свобода.

Цветан Цветанов добави, че него е важно зад решетките да останат тези, които са знакови фигури в тежката организирана престъпност.

Той даде пример със задържаните при операция „Наглите”, 10 от които са в ареста и със задържания при спецакцията „Октопод”, Алексей Петров (в сряда съдът ще разгледа поредната мо молба да бъде пуснат от ареста – бел. ред.).

За операция „Шейховете” вътрешният министър припомни, че шестима от задържаните 9 души са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.

„Вече сме доволни, защото хората са там, където трябва да бъдат. Остана само Сумиста (Петър Стоянов, задържан при първата част на операция „Килърите – бел. ред.), но в момента колегите работят и в скоро време за него ще има приятни новини”, допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
10
 
! Отговори
G преди 13 години
Заради всички операции, които се извършват от полицията и задържаните, не оставяйте с впечатление, че всички лица трябва да останат с постоянна мярка..... AMI DA TO NQMA DA OSTANE MQSTO V ARESTITE
7
8
 
20
 
! Отговори
Съдията преди 13 години
А бе спокоен си Цецо ама от сега мога да ти кажа, че доказателствата няма да ни харесат - пак ще са събрани не както трябва ! Ние сме най-добрите съдии в света и доказателствата за престъпниците все не стигат /все пак отчитат се хорицата/. Питай франсетата ако не вярваш , за техните съдии доказателствата бяха добри ама за нас не.
6
8
 
18
 
! Отговори
охранител преди 13 години
Оххх...тоя *** пак е дежурен наистина...пред медиите. Що не направи една акция "Политиците" пък да видим какво ще задържи. И ако задържи правилните хора, пък вземе, че ги пусне съда, дали целият народ няма да се обърне срещу българския съд!?!?
5
7
 
10
 
! Отговори
Ммм, харесвам го преди 13 години
Адски интелектуален вид има, изразява се ясно, каквото каже - става :DDDDD Сигурно той е писал култовия имейл до министерски съвет - вижте, че и името Анвар Бадван направо му залепва. Това е, вече ше му викам Шейха!
4
18
 
9
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
айдеее драскача на станишев давай по сериозно да ти се смеем на простотиите
3
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Верно!? Чак ме изненада. Тъпо малоумно ***, което сега слугува на мутрите от ГЕРБ. Циркаджия.
2
22
 
11
 
! Отговори
13 преди 13 години
ти си дежурния платен драскач на бсп----това се знае и е 100% сигурно
1
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес този циркаджия ли е дежурения в ефир? Кои хора са там където трябва, бе Цвъки? Така и така си дежурен. Дай поне едно нормално изречение.