Похитителят е наркоман, иска полицаите да се махат

Разговорите с него се водят с посредник
Обновена: 24 мар 2011 05:28 | 23 мар 2011 20:10, Екип на Dnes.bg
523
Похитителят е наркоман, иска полицаите да се махат
Снимка: Булфото

Вече са проведени два разговора с похитителя, който държи седем души за заложници в банков клон на Иневстбанк в Сливен, предаде кореспондентът на Dnes.bg. Преговорите се водят от посредник, уточниха от полицията.

Според техни данни похитителят е само един и страдал от наркотична зависимост.

Той е поискал полицаите да се отдръпнат, за да може да излезе, като вземе наличните пари.

Нови полицейски сили и военни с джипове се струпват пред похитения клон, в подкрепа са дошли и полицаи от Ямбол. Снайперисти вече заемат позиции.

Банката е обградена от части на Специалиализирания отряд за борба с тероризма. Те се ръководят на място от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Психолози от МВР правят опит да влязат в контакт с похитителя.

Осветлението в банката не е включено, но отвън има подготвени допълнителни прожектори.

Въоръженият обир започна около 16 часа, когато маскиран нападател нахлува в клона и простреля един от охранителите.

Пострадалият пазач на име Станчо, на 42 години, е откаран в местната болница, където е подготвен за операция.

Още по темата

Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и има опасност за живота му. Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му.

Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.

В момента десетки тежковъоръжени полицаи са обградили клона на банката, който се намира срещу сградата на Областната администрация в центъра на града.

На няколко пъти се чуваше стрелба отвътре. Районът е отцепен. Не се допускат дори жители на съседни сгради да се приберат по домовете си.

Неволни "заложници" на случая се оказаха и служителите на областната управа в Сливен.

По разпореждане на областния управител Марин Кавръков, който е бивш полицай, всички бяха настанени на втория етаж на сградата

Тя се намира на петнасейтина метра срещу банковия клон. Шест часа след началото на заложничешката драма служители на областната управа от Сливен бяха евакуирани от сградата. Те са били изведени със стълба от втория етаж на сградата. За евакуацията им са помогнали пожарникари.

По данни на банката похитени са директорът на Инвестбанк – клон Сливен, Веселка Цонева, главният счетоводител Ивелина Тенева. Останалите служители са Ваня Димитрова – счетоводител – касиер, Мими Величкова – счетоводител-касиер, Радина Терзиева – експерт кредитиране, Светлана Динева – счетоводител-касиер, Димитър Митков – охранител.

Една от похитените в банката служителки - Светла, успяла да се свърже с близките си към 17,00 часа и да съобщи само няколко думи, че в банковия клон има обир. Тя е успяла да вдигне телефона и казала, че се намира под бюрото и затворила.

Светла работи като касиерка. Тя е около 40-годишна и има син на име Явор. Всичките й близки, както и роднини на другите задържани при обира, се намират в района на произшествието, зад полицейския кордон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
1
 
7
 
! Отговори
??! преди 13 години
Цецо Десетте Апартамента на мястото ли е или е твърде зает c Talk Show-тa?
456
0
 
5
 
! Отговори
kolumbietca преди 13 години
dano pohititelyat da ne e dan4o le4kov , shtot to mnogo narkomani v sliven nema
455
6
 
4
 
! Отговори
464 преди 13 години
Ти голяма работа си направил бе хахахаха шопски вуз завършил а знаеп ли , че няма Бг уни в топ 1000 не 100 , 1000 в цял сват ? ХАХАХА Шопски Вуз бил завършил хахахахахах
454
5
 
1
 
! Отговори
отврат преди 13 години
абе какви сте противни *** тука!
453
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
464 - Ауууууууу!:))))))))))))))))))))))
452
0
 
9
 
! Отговори
петя курвата преди 13 години
и на мен тая петя ми се видя или пияна или не знам какво,*** ***
451
3
 
1
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Всичко е една голяма за истинноста на всяка информация,която се дава.Точно затова за да се хванат всички за главите после и да повярват,че не са ги излъгали.Толкова по приятен и полезен начин има за всеки да си помогне по благоприятен и благополучен начин.Да гръмнат сложат бомба до сградата или на покрива й и да я гръмнат подсъзнателно,а съзнателно да изкарат всички опитни мишки,които са вътре.Все пак не може да има само хора и плъхове на тази планета.Всичко ще свърши добре и както си трябва
450
2
 
3
 
! Отговори
Amsterdam преди 13 години
A ne iska li s edno gramche ili kilogramche da go snabdiat?????????? Kakva parodia v tozi *** grad. A kude li e bat Lechkov???????????? BELI NOSHTI,TUMNI DNI.........
449
1
 
6
 
! Отговори
ДА преди 13 години
ТОВА ЗА КАРТОФИТЕ БЕШЕ МНОГО ГРУБО....АМИ АКО НЯМАМЕ ЗЕМЯ КЪДЕ ЩЕ ГИ САДИМ ДА БЕШЕ КАЗАЛ ПОНЕ НЕ ВСИЧКИ ИМАТ ЗЕМИ.....
448
2
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
Абе- то вярно са казали хората, че болестните състояния се засилвали през пролетта и вечерите- във форума е пълно с психичноболни и сексуално обременени индивиди; през деня *** трият коментарите, които нямат нищо общо с нарушаването на правилата на сайта, ама вечер става уникална клоака- нормалните хора не се оставят да дискутират на спокойствие.
447
8
 
3
 
! Отговори
до 453 преди 13 години
умирай, утрепко! Аз съм завършил престижен Софийски вуз и хората ценят мен и образованието ми! Ти си нещастен нереализиран ***
446
1
 
6
 
! Отговори
дори да съм такъв преди 13 години
до 421 ами хората, които са строители и шофьори, нямат ли правото да се изказват по подобни теми и да споделят своето мнение? означава ли, че немогат да мислят по добре от един полицай ? ами.. ако не са строителите, не мислеш ли, че ще живееш в дървенна барака и ако не са шофьорите, ще ядеш само това което произвеждаш в градината си ?до къде стигна българския манталитет, който гласи, че в тази държава, хора са само наркоманите, *** и мутрите.. към останалите професии да няма уважение ЖАЛКО!
445
0
 
6
 
! Отговори
до 454 преди 13 години
При тези с милионите в България няма нищо случайно.Навсякъде прозира мафия или дългата ръка на спец службите от тоталитаризма
444
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И за къв са ни 100 000 полицай като един наркоман немогат да оправят :D
443
4
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
аз имам "МАНЛИХЕРА" от коршума и няма бягане - като кинжал е ! РАЗСТРЕЛ ЗА КУЧЕТО !
442
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пусната е една от заложничките!
441
3
 
3
 
! Отговори
Баба Яга преди 13 години
до 435Не....то в България мъже има ли?Нищо ,че се крия под псевдонима Баба Яга!Гордея се,че ме оприличават по външен вид с Лепа Брена!За мен поне това е много!Лека нощ на всички злобари!
440
0
 
3
 
! Отговори
oho преди 13 години
И това ако не е Кондьо (*** наркоман от Сливен )
439
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
447 - Чакат теб! *** им покажи какво е това професионализъм! *** гледай да не се намокриш:)
438
1
 
6
 
! Отговори
164:za преди 13 години
Щом един "наркоман"може да разиграва полицията часове,то представете си една добре тренирана бойна група терористи камикадзета какво може да направи.Направо събаря държавата.