Похитителят е наркоман, иска полицаите да се махат

Разговорите с него се водят с посредник
Обновена: 24 мар 2011 05:28 | 23 мар 2011 20:10, Екип на Dnes.bg
523
Похитителят е наркоман, иска полицаите да се махат
Снимка: Булфото

Вече са проведени два разговора с похитителя, който държи седем души за заложници в банков клон на Иневстбанк в Сливен, предаде кореспондентът на Dnes.bg. Преговорите се водят от посредник, уточниха от полицията.

Според техни данни похитителят е само един и страдал от наркотична зависимост.

Той е поискал полицаите да се отдръпнат, за да може да излезе, като вземе наличните пари.

Нови полицейски сили и военни с джипове се струпват пред похитения клон, в подкрепа са дошли и полицаи от Ямбол. Снайперисти вече заемат позиции.

Банката е обградена от части на Специалиализирания отряд за борба с тероризма. Те се ръководят на място от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Психолози от МВР правят опит да влязат в контакт с похитителя.

Осветлението в банката не е включено, но отвън има подготвени допълнителни прожектори.

Въоръженият обир започна около 16 часа, когато маскиран нападател нахлува в клона и простреля един от охранителите.

Пострадалият пазач на име Станчо, на 42 години, е откаран в местната болница, където е подготвен за операция.

Още по темата

Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и има опасност за живота му. Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му.

Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.

В момента десетки тежковъоръжени полицаи са обградили клона на банката, който се намира срещу сградата на Областната администрация в центъра на града.

На няколко пъти се чуваше стрелба отвътре. Районът е отцепен. Не се допускат дори жители на съседни сгради да се приберат по домовете си.

Неволни "заложници" на случая се оказаха и служителите на областната управа в Сливен.

По разпореждане на областния управител Марин Кавръков, който е бивш полицай, всички бяха настанени на втория етаж на сградата

Тя се намира на петнасейтина метра срещу банковия клон. Шест часа след началото на заложничешката драма служители на областната управа от Сливен бяха евакуирани от сградата. Те са били изведени със стълба от втория етаж на сградата. За евакуацията им са помогнали пожарникари.

По данни на банката похитени са директорът на Инвестбанк – клон Сливен, Веселка Цонева, главният счетоводител Ивелина Тенева. Останалите служители са Ваня Димитрова – счетоводител – касиер, Мими Величкова – счетоводител-касиер, Радина Терзиева – експерт кредитиране, Светлана Динева – счетоводител-касиер, Димитър Митков – охранител.

Една от похитените в банката служителки - Светла, успяла да се свърже с близките си към 17,00 часа и да съобщи само няколко думи, че в банковия клон има обир. Тя е успяла да вдигне телефона и казала, че се намира под бюрото и затворила.

Светла работи като касиерка. Тя е около 40-годишна и има син на име Явор. Всичките й близки, както и роднини на другите задържани при обира, се намират в района на произшествието, зад полицейския кордон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
437
0
 
8
 
! Отговори
бря преди 13 години
""Петя Славова започва бизнесът си със съпругът си тогава Митко Събев с участието на скандалният Денис Ершов. След разводът си със Събев те продължават да правят бизнес заедно. Към момента тя е сочена за най-богатата жена в България ненаследила богатството си от покоен съпруг.""Не е случайна ...
436
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не че нещо, но няма такова нещо като "престижни Софийски ВУЗ-ове". По принцип дори и една магистратура е абсолютна загуба на време, ако е карана в БГ университет, при две вече започвам да си мисля, че човека няма никакви умения да се справи в реалния живот, затова обикаля аулите прези половината си живот. Говоря от опит, за съжаление имах досег с "престижен Софийски ВУЗ". Не съм чел цялта дискусия, просто мернах последното мнение (427) и реших да се изкажа :)
435
2
 
2
 
! Отговори
. преди 13 години
Пустите американски филми са му повлияли специялно на тоя , заложници , чудесии , точно като във всеки 2ри *** американски екшън ...
434
0
 
5
 
! Отговори
ДО БАБА ЯГА преди 13 години
НАПЪЛНО ВИ ПОДКРЕПЯМ!УСПЕХ!МНОГО ДОСТОЙНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ИМАТ ВАШАТА И МОЯТА СЪДБА!
433
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Петя Славова и Миролюба Бенатова ох дясната ми ръка нейздържа!
432
7
 
8
 
! Отговори
kurentzo lapas преди 13 години
няма ли някой снайперист да му вкара един куршум в десетката и да се приключи случая...
431
2
 
8
 
! Отговори
jingi bi преди 13 години
Властта да не очаква хората да се юрнат да садят картофи.
430
2
 
13
 
! Отговори
до баба Яга преди 13 години
И аз имам две висши образования,но 1 год.съм без работа и знаеш ли,защо?!Защото НАЗНАЧЕНИЯТА са търг!!!В община,област,полиция,здравна каса,НАЗНАЧЕНИЯТА се ИЗВЪРШВАТ НА НИВО :МОЯТ БИЗНЕС-ТВОЯТ БИЗНЕС!!!ПОВЕЧЕТО ТУК СА ***-НЕ ИМ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ,БАБО ЯГА!!!ТЕ СА КУПУВАЛИ ДЛЪЖНОСТИ И ИЗПИТИ И ЗАТОВА ЖИВОТЪТ ИМ Е РОЗОВ,ТЕ НЕ СА РАЖДАЛИ ДЕЦА И Н ЕЗНАТУКОЛКО БОЛИ,КОГАТО ДЕТЕТО ТИ ГЛАДУВА ПОРАДИ ПРИЧИНИ,НЕЗАВИСЕЩИ ОТ ТЕБ!
429
2
 
3
 
! Отговори
za ataka преди 13 години
haide pi4 s1bui si ga6tite i k1m konstantinopol,az s1m zad teb
428
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Петя Славова ми се видя нещо неадекватна по БТВ.Или пияна или дрогирана или като че ли в просъница
427
5
 
6
 
! Отговори
! преди 13 години
Някой да отдере Цецко от гирите във фитнеса и като му се възстанови слухът, да му каже какво се случва, че човекът е много далеч от проблемите в държавата- тамън го оставиха на мира, къта си за нов апартамент, гледа си бебока- абе такива ми ти работи!
426
1
 
9
 
! Отговори
SAW преди 13 години
Ако е наркоман и *** и от Сливен сетете се кой е :)
425
2
 
3
 
! Отговори
t преди 13 години
а АЗ СЪМ АЛКО ХОЛИК И ИСКАМ ОЩЕ 2 РИКИИ!
424
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом е наркоман, значи е гербер! Само те прокарваха нелегалните поправки в закона за наркотиците!
423
6
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
РЕШЕНИЕТО Е ЕДНО - СНАЙПЕРИСТИ ДА ГО РАЗСТРЕЛЯТ ! няма проблем за подкупните магистрати и разнасяне на версии и теории . ТОВА Е РЕШЕНИЕТО , ДА ВИДИМ , ДРУГ ДА ЛИ ЩЕ ПОВТОРИ !
422
5
 
4
 
! Отговори
казах си го преди 13 години
аз мразя всичко и всички са ми виновни за моите незгоди, както 90 % от форума!
421
0
 
8
 
! Отговори
ne na straha преди 13 години
Razberete dokato mutrite gnusni sa nawlast koito mislqt samo za tyrbusite si bireni zaplatite wi shte sa 200 lw ta i po-malko dokato ne izrineme tazi prosta papla4 i nq i izbieme do poslednata Mutra shte stradame towa e edinstwenoto reshenie na problema a Mutra se gyrmi lesno
420
5
 
4
 
! Отговори
ДО БАБА ЯГА преди 13 години
МЪЖКИ ЛАСКИ ДА ЖЕЛАЕТЕ.
419
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая Петя Славова на необработен скоро диамант мяза!
418
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми бяха смешни днес по ТВ-то наще ченгета - рушвечиите ... дето освен да рекетират по пътищата друго не знаят ... как се оглеждаха като обрани евреи около банката ...