Продължават преговорите с похитителя

Стефан Петров все още не е напуснал банковия клон в Сливен
Обновена: 24 мар 2011 19:59 | 24 мар 2011 19:31, Екип на Dnes.bg
365
Продължават преговорите с похитителя
Снимка: Булфото

Стефан Петров, който държа заложници в клона на Инвестбанк в Сливен, все още не е напуснал сградата на банката. Преговорите с похитителя продължават.

На мястото продължава да има спецполицаи,  но зоната за безопасност в района на банката вече е намалена и сега е в периметъра, непосредствено около клона. В района се дпускат пешеходци, но полицията призовава гражданите да не се струпват около кордона.

В района е целият кризисен щаб начело с главния секретар на МВР комисар Калин Георгиев, ръководителя на сектор „Криминална психология” към МВР, директора на сливенската полиция Никола Геджев, ръководителя на сектор БОП Алекси Алексиев.

По-рано бе съобщено, че младият мъж заплашва да се самоубие и затова полицията все още не предприема силови действия.

Кой е похитителят

Мъжът, който в продължение на близо 19 часа държа заложници в клон на Инвестбанк в Сливен, е Стефан Петров – 27 годишен мъж от новозагорското село Кортен.

Още по темата

„Стефан е тихо и скромно момче“, коментираха негови съседи и колеги пред кореспондента на Dnes.bg.

Те описват младия мъж като работлив и кротък. Съседите му и колегите му от “Корадо инс“ не крият, че са изненадани от действията на младежа.

Стефан Петров е сирак, оставен в дом и по- късно осиновен. През 2006 г. са починали осиновителите му.

Живее сам. Обмислял ремонт на къщата си, а после и да се задоми.

Съселяните му не знаят дали има приятелка. Не знаят и да е вземал заеми. Не е влизал в конфликт нито със съселяни, нито с колеги.

От миналата година Стефан работи като автопатрул на охранителна фирма. Вчера в късния следобед е трябвало да застъпи нощна смяна.

Колегите му са шокирани и коментират, че в ангажиментите им влиза  и охрана на банки и заложни къщи. Никой не може да си обясни какво е отключило агресията в младия мъж.

Хора даряват кръв в болницата в Сливен

46 души са дарили кръв до 15,30 ч. днес за простреляния охранител Станчо Станев. Това съобщи директорът по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в Сливен д-р Хрисант Хрисантов.

Състоянието на охранителя е стабилно. Той вече е контактен, отговаря на кратки въпроси, знае кой е и къде се намира. Не е обаче в състояние да провежда продължителни разговори.

Само една от жените, които бяха държани в плен, се е обърнала за помощ към болницата.

Тя е отишла към 11 часа и е изписана в 14,10. Направени са й изследвания – кардиограма, пълна кръвна картина, консултация с психолог и психиатър.

„Няма отклонения от нормата, жената просто е изплашена”, споделиха лекари. Те не уточниха за коя от шестте служителки на банковия клон става въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
0
 
1
 
! Отговори
do turchin преди 13 години
a ve ei riazan kartof nedei znai mnogo ve
314
0
 
2
 
! Отговори
Стареца преди 13 години
Не казвам,че този е начина,дано всички са живи и здрави.НО млад човек сега,ако няма панелка от родителите си ,няма работа,ако има работа ,не му плащат как ще живее.20 години се краде постороеното,дори евр.богати държави гледат какво да отмъкнат,ток,парно,вода.Станали сме едно крадливо немислещо общество.Какво толкова се чудим.Аз мисля,че тези обири ще станат организирани,защото политиците не мислят за младите,а за себе си.
313
0
 
2
 
! Отговори
Защо ли преди 13 години
По БТВ не могат да разберат какви са причините,а уж ги избират по образование.Причините са долния и мръсен капитализъм,кой строим, а не истинска демокрация.Не плащат заплати,като работиш на богатите.Теглиш кредит,банките те ограбват с лихвите.Кажете ми мили хора,в какво положение е бил Стефан,някой казвали.Всички се чудят.Политиците лапат и ги интересува рейтинга им,никой не мисли за работа на нас младите.Това ли е живота.
312
0
 
1
 
! Отговори
franki преди 13 години
А бе тъй ли една банка не призна до сега имал ли е Стефан някакъв кредит или не, поне да знаем имал ли е той някакъв мотив това да се случи. Или това пак е "Банкова тайна". Нека оня *** другарката сервитьорка Петето Славова каже това за нейната банка. Тук става въпрос за кредит а не за това колко си откраднал и си криеш парите...
311
1
 
2
 
! Отговори
ГЛЕЙ БАЦЕ преди 13 години
Една от най-пищните, разточителни и лъскави сватби за годината е вече факт. Банкерската щерка Жени Славова се врече във вечна вярност на руснака Алексей Новицки, който също може да се похвали, че е от заможен род.Лично кметът на София Йорданка Фандъкова се превъплъти в ролята на длъжностно лице и бракосъчета двамата млади пред погледа на многобройните гости във Феста хотел София, пише dir.bg.Младото семействоНе една или две бяха ВИП-персоните, дошли да уважат банкерката Петя Славова и да я поздравят, че дъщеря й е направила възможно най-добрия избор. Немалко бяха и гостите, долетели от братска Русия да видят с какво Жени е опиянила до толкоз сина на московския олигарх, че той е предпочел нея сред всички останали хубави жени.След като вече бяха законно семейство Жени и Алексей поканиха всички свои гости да се отправят към резиденция Лозенец, където се състоя същинското сватбено тържество, гарнирано с много лукс и разкош.
310
10
 
2
 
! Отговори
TURCIN преди 13 години
DAGO DURIA NA EZIKATI
309
2
 
4
 
! Отговори
до тур4ин преди 13 години
наздраве колега :)И ти май си припил, но за разлика от теб, аз не съм загубил езика си :)))
308
4
 
5
 
! Отговори
буба преди 13 години
Ей, българска работа пак праим :))Една банка не може оберем кат орта :))Момчето няма смелост да требе. Една шепа народ сме и май всички сме роднини, май затуй ша е.
307
11
 
2
 
! Отговори
TURCIN преди 13 години
CAKAM S NEDARBENIE DAKOP UCISTIAT DOZ BURKANIN HAHAHAHHAHAAHAHAH
306
2
 
7
 
! Отговори
landzhev1 преди 13 години
dokato naroda ne vzeme neshtata v svoi race za da ne mizeruva oniq obirdjii deto 20 god si pravat pa4ki na garba na naroda ne se sprat shte izmrem kato naciq
305
3
 
7
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Какво стана, бе, Баце замина за Брюксел, "кризисният щаб" се оттегли и това вече спря да е топ новина, нищо, че изтрещелия пич още е заключен в трезора?
304
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМЕРИКАНСКИ СЦЕНАРИЙ - напада се банка, взимат се заложници, получават се парите и самолет, успешно се бяха в Парагуай. ШВЕДСКИ ВАРИАНТ - заложниците се влюбват в похитителя, взимат всички заедно парите и се напиват. БГ НАПАДЕНИЕ - ПОХИТИТЕЛЯТ САМ СТРЕЛЯ В ПАНИК БУТОНА, РАЗМЕНЯ ЗАЛОЖНИЦИТЕ ЗА ЦИГАРИ И БЕЗАЛКОХОЛНО И СЕ ЗАТВАРЯ САМ В ТРЕЗОРА И СИ ПРЪСКА МОЗАКА!!
303
0
 
5
 
! Отговори
landzhev1 преди 13 години
stiga s tiq turski zakoni s kamani bre kade jiveete bre ogledaite se
302
3
 
3
 
! Отговори
landzhev1 преди 13 години
to e qsno 4e e piqrkoi shte go 4aka da si sedi vatre
301
0
 
9
 
! Отговори
revlio преди 13 години
никой не е казал че не трябва да си изтърпи наказанието ами дайте да го затрием тогава с камъни на площада да имате още един сеир утре като ти потропа чси - то на вратата и започне да ти взема всичко може и да си на неговото място ЖИВОТА Е ПАЛАЧИНКА СЕГА СИ ОТГОРЕ ПОСЛЕ ОТДОЛУ
300
1
 
5
 
! Отговори
Надеждо-№323 преди 13 години
вземи се гръмни у с.и.ата...
299
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя до неделя ще си кюта в банката,за да не обръщаме внимание на БСП и да обичаме ББ иЦЦ.
298
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо взе да ми намирисва тая работа на Пи Ар.
297
2
 
3
 
! Отговори
Каспичанец преди 13 години
Ми да! Битият бит, е....ният, е..н! Онзи нека бере душа в болницата. И да си мислят всичките които работят същата работа???
296
3
 
8
 
! Отговори
хм преди 13 години
не знам що, но някак много бързо се забрави че все пак е влязал маскиран и с оръжие в банката, задържал е заложници, прострелял е човек, и извендъж стана горкото момче... почти като герой звучи