Закопчаха седмина, крали кабели със стройна организация

Задържан е и автомобил, натъпкан с 900 метра медна жица
Обновена: 30 мар 2011 20:35 | 30 мар 2011 20:35,
51
Закопчаха седмина, крали кабели със стройна организация
Снимка: МВР

Седемчленна група, заподозряна в кражба на голямо количество комуникационни кабели, бе заловена от полицаи в Шумен, съобщи МВР.

До разкриването й се стигнало, след като в полицията постъпили сигнали, че в районите на селата Овчарово, Костена река, Кладенец и Друмево са разкопавани участъци от трасе, по което е положен телефонен кабел.

Оказало се, че групата предварително си подготвя терена, за да изтегли кабела.

Криминалистите установили, че крадците се придвижват с два автомобила – с първия оглеждали маршрута за полицаи и подавали информация към аверите си във втората кола, с която пък превозвали кабелите.

Операцията по залавянето им е предприета днес след сигнал за повреда по трасето между селата Овчарово и Друмево. Полицаите отцепили района и около 4,00 часа, в село Друмево спрели за проверка автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация.

На предните седалки пътували трима души, а на задните били натоварени нарязани медни многожилни телефонни кабели.

Шофьорът А. И., на 38 г. от с. Цонево, заедно с 29-годишния П. А. от с. Гроздьово и 23-годишния С. А. от с. Градинарово са задържани.

Малко по-късно край с. Костена река е спрян и "Опел Вектра", също с варненска регистрация, в който пътували четирима души – шофьорът А. С. (25 г.) от с. Бозвелийско, и съучастниците му Д. А. (26 г.) и А. А. (29 г.) от с. Гроздьово и 30-годишния С. С. от с. Бозвелийско.

Седмината ще останат в ареста за 24 часа. При последвалите справки било установено, че един от задържаните – П. А., е обявен за общодържавно издирване.

Намерените в мерцедеса телефонни медни кабели са с обща дължина около 900 метра. Открити са и две ножовки и въжета, използвани за издърпването на кабелите. В близост до мястото на кражбата са открити ръкавици и 8 лопати.

Изяснява се съпричастността на задържаните и към други подобни деяния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: кражба на кабели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***,които ние храним,лекуваме,обличаме,издържане,се возят в Мерцедеси.
49
0
 
0
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
e prekaleno za sazalenie. darzavata se krade ot zigani i politizi i vse na edro. politizite nerabotqt i *** sawo.
48
0
 
0
 
! Отговори
ted преди 13 години
i posle integraziq kva integraciq na *** kvo otnoshenie znachi bulgarite mogat rabotqt *** ne nali gi vijdam stoqt po cql den s birite i mezeto a az i bashta mi otivame da bachkame na vilata se trudim da iskarame nqkoi lev aide stiga s tez gluposti pisnami da cheta kak nqkoi *** ograbil bg kushta aide stiga
47
6
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
ako ne sa gladni niama da kradat ,kvo sa vinovni horata .koi gi e napravil takiva .....
46
0
 
16
 
! Отговори
до 46 преди 13 години
тези всички са първо *** и чак след това селяни.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
29-годишния П. А. от с. Гроздьово, 23-годишния С. А. от с. Градинарово, А. С. (25 г.) от с. Бозвелийско, Д. А. (26 г.) и А. А. (29 г.) от с. Гроздьово, 30-годишния С. С. от с. Бозвелийско. - Селянията е не малко опасен тумор от ***. Ужас!
44
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Това е на Гоце мерцедесът. Идват избори.
43
1
 
11
 
! Отговори
Но не съм откраднал преди 13 години
Закопчаха седмина, крали кабели със стройна организацияТова ,че са ги крали не ознчава ,че са ги откраднали според БГ съда.От утре пак така
42
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До момента съм подал точно 7 сигнала за кражба на кабели от *** около село Градец и Катунище,община Котел .До момента нищо не се е променило,*** продължават да копаят траншеи и изравят кабели,последно от неделя "изкъртиха и откраднаха чугунените водостоци от моста над река Котлешница",а всички знаят мостовете какъв тип съоражения са.СПРЕТЕ ТАЯ *** ЩОТО ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗДЪРЖА!!!!!!!
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Закопчаха?Гащите ли им закопчаха?
40
0
 
19
 
! Отговори
колелото на късмета преди 13 години
Преди да отидат в пунктовете кабелите се изгарят в катуните и така преработени се предават на нищо неподозиращите служители на Вторични суровини, които ги продават на нищо неподозиращите бизнесмени, които няма да са бизнесмени без ценната суровина. Други бизнесмени ще ни продадат отново кабели за които ние ще се бъхтим денонощно, защото разходите на дружествата за енергопренасяне се повишили. Перпетуум мобиле...
39
1
 
5
 
! Отговори
Боц до 36 преди 13 години
Приятелю,това е един от най здравите мерцедеси и аз съм убеден че точно този модел може да носи повече от себеподобните С други думи....това е МБ 190 с тегло над 1.2т а ще качи още един и половина върху себе си.Обичам тази марка!!!
38
1
 
17
 
! Отговори
До 16 преди 13 години
И аз съм навит. висок съм 1.90, тежа 120кг. бицепса ми 52см. и като ударя стената с юмрук правя дупки колкото гнездо на гълъб. Тежко им на *** ако ги барна, ех къде са Вътрешни, Строителни, Транспортни и ЖП войски, да видите как *** стават добри съвестни граждани.
37
0
 
7
 
! Отговори
kam преди 13 години
Okradahte Bulgaria pustinqci :) dobre che gi ima bezjichnite telefoni
36
2
 
5
 
! Отговори
истината преди 13 години
Не се хабете момчета полицаи .не се ли закрият тези пунктубе само ще си играете на гоненица .Иначе браво .за деиствията само страшния съд да не се окаже гаранция всичката жица
35
1
 
19
 
! Отговори
re преди 13 години
"900 метра медна жица по 2 кила"Не мисля, че един лек автомобил може да носи повече отколкото тежи той самия. Иначе кражбата на кабел и релси да се води като терористичен акт срещу човека и да се наказва с доживотен в някоя мина! Казах.
34
1
 
15
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Кабели + Мерцедес = *** брадчеди
33
0
 
11
 
! Отговори
МАЛЕЛЕ преди 13 години
ПРАВ СИ ,ОБАЧЕ ДА АМА НЕ-НЕ СТАВА БРАТЧЕ,ВСИЧКИ ИЗКУПНИ ПУНКТОВЕ СА СИ НА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ,НА ДЕПУТАТИ,НА МИНИСТРИ ,НА МУТРИ И Т.Н. ВСЕ КЛЮЧОВИ ФИГУРИ И ДРУГАРЧЕТА. ЧЕ ЗАТОВА "МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА ! В ТАЗИ ДЪРЖАВА НИЩО НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СПРЕ ИЗКУПВАНЕТО.ТЪЙ ЩЕ СИ Е ЗА ВИНАГИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО ДЕ ФАКТО ТАКАВА НЯМА.ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА ТУК.
32
0
 
4
 
! Отговори
Боц преди 13 години
900 метра медна жица по 2 кила на метър по цената за скраб са си добри пари.
31
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много бързо може да се реши проблема: закриване на всички изкупвателни пунктове