Шестима от ранените на "Тракия" в болница

Лявата задна гума на автобуса била срязана
Обновена: 15 юни 2011 15:46 | 15 юни 2011 10:03, Екип на Dnes.bg
138
Шестима от ранените на "Тракия" в болница
Снимка: архив Булфото

22-ма от пътниците на катастрофиралия бургаски автобус на АМ „Тракия“ са били приети през нощта в спешното отделение на Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив, съобщиха от здравното заведение.

Първите двама пациенти са постъпили около 1,30 през нощта и малко след това са починали, съобщи началникът на Спешното отделение д-р Кирил Атлиев.

Други двама са приети в неврохирургията, като една от жените е с опасност за живота, добави той.

Трима от пострадалите са настанени в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, един във Втора хирургия.

Останалите 16 пътници са изписани за домашно лечение след обстоен преглед, съобщи още д-р Атлиев.

Шофьорът на автобуса е карал с над 100 км в час, което е позволено в участъка, където е станал инцидентът на автомагистрала „Тракия", съобщиха от полицията.

Установено е, че задната лява гума на автобуса е била срязана, което означава, че тя може да е причина за произшествието, ако се е спукала преди това.

Още по темата

В момента на мястото на жестоката катастрофа се извършва втори оглед. Шофьорът на автобуса е задържан за разпит.

От Пловдивската полиция работят по различни версии за причините за катастрофата – от превишена скорост до техническа неизправност.

Изготвя се списък на загиналите и ранените, предстои и разпознаване на жертвите. Заради изтеглянето на катастрофиралия автобус отново се е наложило временно затваряне на автомагистрала "Тракия".

Осем души загинаха при катастрофа на автомагистрала „Тракия” тази нощ.

Около 1,00 часа на магистралата в платното в посока Бургас, на 126-ия километър в района между Пловдив и Пазарджик, автобус "Мерцедес", с шофьор на 43 години от Бургас, се преобръща и се запалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
3
 
! Отговори
132 преди 12 години
Do kolkoto pomnia ogranichenieto za avtobusi v BG beshe 100, a se govori za neshto nad 100km/h, a plus tova na zadnia most(diferenciala) sa 4 gumi i ako e grymnala edna ne e tolkova fatalno, kolkoto ako ti grymne predna
130
1
 
2
 
! Отговори
do 131 преди 12 години
I bez da mi kupuva shte mu kaja. Otzad i otgore na skorostite ima edin datchik, koito s magnit podoben na tozi, koito izpolzvat veterinarite za da vadiat pironi i drugi gluposti ot kravite se slaga i zabraviash za tahograf kato v tova chislo spira da ti se vyrti i kilometraja(tozi za izminatite kilometri)Tova stava na vsichki kamioni ot 2002 godina nasam.. a na po-starite ne stava s magnit.
129
2
 
3
 
! Отговори
до №128 преди 12 години
Ако не ти е ясно - купи един кашон водка на някой шофьор на ТИР, за да ти обясни как стават тези работи с магнит. А ако си запознат - ЕВАЛЛА, можеш успешно да играеш в някой драматичен театър.
128
1
 
5
 
! Отговори
Entusiast преди 12 години
Kak ne vi e sram da namesvate politikata v tozi cheren za naroda ni den, kak? Syrca nqmate li, che samo gledate da se zahvanete za neshto, za da pliuete? Sram me e ot vas, bokluci, sram me e! Sram me e ot naroda mi i ot dyrjavata mi!
127
2
 
3
 
! Отговори
я преди 12 години
полицията казава че се е движел с над 100 и било разрешено..алоо прочетете си правилника 100е разрешената скорост на магистрала за автобуси ,130 за леки автомобли
126
1
 
4
 
! Отговори
до 125 преди 12 години
Очевидно ти не си пътувал много или скоро по пътищата. Ако има тежковотвани камиони, които се движат с 120 те са много стари и съответно без ограничел на скоростта. От тях вече няма много по пътищата дори и в България. От много време всички тежкотоварни автомобили имат електронен ОГРАНИЧИТЕЛ на скоростта и вобще не става въпрос за нарушаване на закона. Могат да вдигнат повече само по някое голямо нанадолнище.
125
5
 
3
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Фирмата превозвач без лиценз използваща стар автобус на фалирала фирама ! До тук нищо лошо НО смърди на жестока КОРУПЦИЯ или СПОРЕД МИНИСТЪРА ЦВЕТАНОВ ФИРМАТА Е ПРАВИЛА ДОБРОВОЛНИ ДАРЕНИЯ КЪМ ПРАВИЛНИТЕ ПАРТИЯ ГЕРБ ДАИ И МВР
124
2
 
20
 
! Отговори
Гебота преди 12 години
Скъпи форумци,По-добре оставете клавиатурите и мишките и помълчете 5 минути в памет на жертвите.Не са ни виновни нито турците, нито руснаците, нито американците или световната конспирация. ние сме си виновни. Защото ние избираме народни представители, които творят закони, позволяващи по пътищата да се движат такива морги-убийци на по 20 и повече години, минали "технически преглед". Като пример: Една голяма немска фирма за превоз на товари обновява автомобилния си парк на три години.
123
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 113 от "лелчето".Синко, ти май още не си пътувал много по пътищата. ТИР-ове се движат и с повече от 120 км./ч., а дали е разрешено...Дано не ти се случва да те изпреварват огромни машини с огромна скорост неправилно и опасно. Да си жив и здрав!
122
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безсмислено е да се убеждават психично неуравновесени хора, че животът понякога не зависи от конспирации, а нещата просто се случват.
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 101. Нещо не съм съгласен с тебе. Ако държавата си беше свършила работата с поддръжката на пътя въобще нямаше да стигнеш до твоя инцидент и да ти се налага да овладяваш автомобила. Ако пътищата се поддържат няма да се стигне и до още хиляди катастрофи и жертви.
120
3
 
6
 
! Отговори
до №113 преди 12 години
Приятелю, "жена"-та може да е прекалена светица, но я се опитай да спускаш от Витиня към София /по "Хемус" със скорост 110 км/ч. Забелжи дали няма да те изпреварят поне няколко "ТИР"-а и тогава коментирай с каква скорост се движат същите.Но това по принцип е отклонение от основната тема. БОГ ДА ПРОСТИ ЖЕРТВИТЕ НА ПОРЕДНОТО БЕЗУМИЕ
119
4
 
8
 
! Отговори
Ti dobre li si преди 12 години
Тировете карат с поне 120 км/ч. и не спазват ограниченията за скорост.
118
5
 
12
 
! Отговори
НЕ! преди 12 години
Някои от вас също са умрели вече...Турци, атентати, вие сте болни, душевно болни мизерници.Хората са починали в адска катастрофа, а вие се упражнявате в конспирации и етнически словоблудства.Мъртви сте...
117
6
 
7
 
! Отговори
Исмех Смаилов преди 12 години
Нашия Бог ни обича всичките, за това да спрем с разделението на етнически и религиозен принцип. Всички сме кръвни и духовни братя, щом живеем в нашата държава, независимо че сме имали неразбирателства последните 600 години. Важното е накрая резултата, а той е че се обичаме и не можем да съществува и живеем добре, ако сме разделени.
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали е турчин, българин или китаец все тая. БЪЛГАРСКИ МАНТАЛИТЕТ!!! Не се спазват ограниченията, правилата ЗАЩОТО САМО СРЕЩУ 20-30 лв. ПОЛИЦИЯТА ЩЕ ВИ ПУСНЕ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ - пили, дрогирани, с неизправни автомобили. ТРЯБВАТ СТРОГИ ЗАКОНИ! "КРУМОВСКИ" МЕРКИ! И СЛЕД 5-10 ГОДИНИ ЩЕ Е ДРУГО. Дано да го доживеем!
115
1
 
9
 
! Отговори
Българче преди 12 години
Извода е ясен но често го забравяме-цялата злоба и завист които изпитваме един към друг в деградиралото ни общество се изпаряват пред лицето на смъртта която не забравя да ни напомни че в крайна сметка тя е господар на душите ни и решава кога ще ги отнеме! Съболезнования на близките на загиналите и повече любов и човечност в оставащите дни за всички хора в държавата ни!
114
3
 
6
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Ето още нещо за конспираторите, копирано от друг сайт:Kъм момента от МБАЛ Свети Георги" съобщават единствено името на една от жертвите - 21-годишният Мехмед Дзефекер.
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 102 - Това което казваш за ЕнтурТранс е валидно за 2/3 от фирмите возещи между София и Бургас(Варна)... Лятото се дублират места, зимата се сливат курсове и нищо че си купил билет за 16:00 чакаш 17:30. На ЕнтурТранс автобусите им са нови, през 2006-2007 купиха 30 чисто нови "мерцедес" Поне докато бяха в гаранция ограничителите им не бяха пипани и съм си засичал с GPS-a повече от 105 км/ч не е имало. Но за подобна каскада с автобус и 80 км/ч стигат...
112
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ли конспирации? Ако някой иска да направи атентат, няма да го направи по този начин с толкова ограничени и несигурни жертви. Срязана гума викате е издържала 120 километра? И да издържи откъде са били сигурни, че шофьорът няма да овладее автобуса? Вие въобще в кой свят живеете? Това е трагедия, нелеп инцидент, не е атентат. Да не дава господ да разберете атентат какво е.