Наказват полицаи заради смъртта на Чочо

Марио-Заека не признал вина, все още е без обвинение
Обновена: 15 яну 2012 08:52 | 15 яну 2012 08:50,
281
Наказват полицаи заради смъртта на Чочо
Убитата Мирослава. Снимка: Facebook

Инспекторатът на МВР е започнал разследване за разкриването на обстоятелствата, при които задържаният за отвличането и убийството на Мирослава - Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби в присъствието на полицаи от ГДБОП.

36-годишният мъж се застреля, след като спецполицаите го отвели за повторен оглед в дома му в Перник в четвъртък.

“Пълни глупости!”, така категорично  шефът на ГДБОП Станимир Флоров отхвърли пред „Труд” появилите се версии, че Чочо се гръмнал с пистолет на един от придружаващите го служители на МВР. Според него някой се опитвал нарочно да злепостави вътрешното министерство, че не си е свършило работата.

“Ние не сме роботи и допускаме грешки. Тази грешка е вследствие на напрежението и денонощната работа на колегите”, обясни антимафиот № 1. И допълни, че вероятно ще бъдат наказани полицаите, които са допуснали Чочо да се самоубие.

Според запознати през цялото време Стойчо Стоев е бил с вързани ръце на гърба. Когато помолил да влезе в тоалетната, белезниците били преместени отпред. Той посочил една врата на антимафиотите и те го пуснали да иде в нея, като смятали, че там е тоалетната. Всъщност там бил килер, където Чочо държал пистолет “Глог”.

Още по темата

Източници от МВР определиха като грешка факта, че никой от спецполицаите не е проверил предварително помещението и не е придружил Чочо. Така задържаният е можел да застреля и някой от служителите на ГДБОП.

Все още не са повдигнати обвинения срещу втория задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, който според показанията на Чочо бил физическият убиец. Пернишкият окръжен съд трябваше да гледа мярката му за неотклонение вчера.

Това обаче не стана, защото бяха насрочени допълнителни психиатрични експертизи. Заека представил пред магистратите медицинско, в което пишело, че има психични отклонения.

Марио в момента е в психиатрична клиника с диагноза параноидна шизофрения. Пред психолози обяснявал, че чува гласове от Космоса. По информация на „24 часа” той не се е признал за виновен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още по темата: МирославаСтойчо Стоев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
18
 
! Отговори
doba преди 12 години
Ei pone kato ne znaete kakvo da pravite gledaite malko seriqli,q ot mestoprestaplenieto,q nqkoi drug te tadm horata 6te vi pokajat i da vidite kak stavat ne6tata.Vie mai ste gledali samo policeiska akademiq
185
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и вие на това викате ГДБОП ? ГДБОП ама като са цяла дружина ина че са ......
184
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шефът на ГДБОП казал, че " вероятно ще бъдат наказани полицаите" , които са участвали в огледа. Т.е. - може и да не бъдат наказани, така ли да разбираме? Изобщо, какво се крие зад трагедията в Перник? Да викаме следователи от Франция???
183
1
 
25
 
! Отговори
gostenkata s kosata преди 12 години
Уволнение и след това съд за полицаите....а,а не смешни наказания с порицания...и лекарите работят през ноща..и мн други...
182
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само "вероятно" ли ще ги накажат, или наистина ще ги накажат?
181
1
 
31
 
! Отговори
майка преди 12 години
И сега колко време ще решават дали Марио е вменяем или не? Докато се позабрави случаят и друго хубаво българче бъде убито жестоко? За пари или ей така, за удоволствие? То се е видяло, че ние, жените, които даваме , а не отнемаме живот, трябва да се захванем с подреждането на къщичката "България" от основите до покрива!
180
0
 
35
 
! Отговори
Кои са психиатрите? преди 12 години
Марио чувал гласове от Космоса! Дано чуе и гласовете на майките на убитите и изчезналите деца на България! А мъже има ли в тази държава?
179
2
 
26
 
! Отговори
Боби преди 12 години
"...някой се опитвал нарочно да злепостави вътрешното министерство, че не си е свършило работата." - а да не би да не е така?! Много лоши хора са се навъдили, които с такЪва цел се гръмват, та после да има наказани.
178
1
 
34
 
! Отговори
Свиневъд рекордьор преди 12 години
Дори в кочините си нямам такива прасета като българските полицаи. В това МВР с ГМО ли ги хранят, че наддават толкова бързо ?
177
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като знаете интелекта на заптиетата, защо се учудвате, че пробутват нескопосани версии! Умрелият казал, че този бил убиеца! Голяма доказателство!
176
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
219Какво значи "тройскай" бе ***! Явно ти си създаден с много любов от пиянска ***:))))
175
1
 
19
 
! Отговори
до 216 преди 12 години
Тъй се тройскай на оня дето те е създал по погрешка!
174
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
215Ми той тогава Бойко ги отвличал дори! Нали имаше и свидетелски показания затова! Да не говорим какви данни се изнесоха в съда в Шумен, но прокуратурата явно пази Борисов!
173
1
 
18
 
! Отговори
213 преди 12 години
че не шефовете им не са полицаи
172
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
214Всички! Други въпроси!?
171
3
 
20
 
! Отговори
до 213 преди 12 години
Кои полицаи?Шефовете в МВР или редовите служители.Уточни защото не може да ги слагаш под общ знаменател.
170
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицаите лъжат като дърти *** милите! Некадърници:)))
169
2
 
21
 
! Отговори
208 преди 12 години
сега полицията само хваща разни и ги пуска обратно след 72 часаоня си изпял всичко, "самоубития", въпреки това , след като е посочил точно мястото, се налага да се обхожда немалък терен, и доброто куче най-после открива мястото... ако знаеха къде е точно щеше ли да се налага това ? просто има прекалено много несъответствия
168
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кой твърди,че това е убиеца! Един друг мъртъв! Хайде бе! Това е добро четиво за гербери, но за интелигентни хора не става!!
167
3
 
20
 
! Отговори
до 206 преди 12 години
По неграмотния ти начин на писане се разбира,че си бивш пандизчия и редовен клиент на местното РПУ.*** като ходиш там пееш квото трябва и мечиш:))))такива като тебе с лопата да ги ринеш.Ти си никой за живота.