ГДБОП разби група за изнудване на наркодилъри

Чрез внушаване на страх ги принуждавали да отчитат процент от печалбата си
26 апр 2012 10:42,
47
ГДБОП разби група за изнудване на наркодилъри
Арестувани са петима. Снимка: архив, Булфото

Служители на ГДБОП разбиха организирана престъпна група, принуждавала чрез внушаване на страх наркодилъри да й отчитат процент от печалбата си от продадената дрога, съобщи МВР.

За целта групата използвала широк спектър от престъпни похвати - отвличане, принуда, унищожаване и повреждане на автомобили, нападения, отличаващи се с особена дързост и цинизъм.

При извършените претърсвания на различни адреси, ползвани от петчленната група, са открити и иззети множество телескопични палки, ножове, мечове, брадва, метални боксове, наркотични вещества.

Задържан е лидерът – 30-годишният И.П, известен с прякора Костов. Бургазлията е криминално проявен, осъждан за организиране и ръководене на престъпна група  и опит за убийство, регистриран е за множество телесни повреди и закани.

С постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена на 72 часа, повдигнато му е обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

Обвинения за участие в групата са повдигнати и на четиримата му приближени - криминално проявени за телесни повреди, изнудване, кражби.

Работата по случая продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Михайлов преди 12 години
Опитвам се да си представя какво е писало в жалбата на наркоразпространителите до полицията и ми е трудно. Може би звучи така: "Едни лоши хора ме бият и ме заплашват и аз не мога да продавам отровата на децата на спокойствие. Моля за вашето съдействие. С уважение - подпис"
42
1
 
2
 
! Отговори
за да няма преди 12 години
за да няма дилъри трябва да се легализират всички наркотици. който иска ще намери. въпроса е легално или нелегално да се случва. легализацията е единственият вариант да се води отчетност и да се събират данъци от продажбата им, които да влизат в хазната! моля тези които ще им се стори ненормално като идея да се замислят дали тютюна, алкохола или моторните спортове, проституцията или всичко в графа опасно но приятно не са наркотици. в доста по-демократични страни отдавна е така. ЛЕГАЛИЗАЦИЯ!
41
0
 
0
 
! Отговори
до Анонимен преди 12 години
*** дилъри винаги ще има и преди имаше и след Герб ще има,в чужбина във всяка страна има и в Америка и в Германия и в Италия и в Испания.това е един от най-древните бизнеси наркотици и протитуция.Има и винаги ще има.по-добре се запитайте защото хората отиват да си купуват!вместо да обвинявате правителството за всяка една глупост се вижте вие , защото от скоро съм в България ама честно не очаквах да видя толкова *** народ!!!
40
2
 
0
 
! Отговори
малумен народ преди 12 години
Вие сте си виновни за това че децата ви се друсат защото нямат никакво възпитание и култура , все едно да обвиниш че магазините продават алкохол и цигари и децата ви купуват !!! винаги ще има дилъри , не обвинявайте правителството , защото и преди тях имаше и след тях имаше , просто възпитавайте децата си по-добре! толкова сте прости че и от най-глупавата статия създавате суматоха срещу ГЕРБ .... жалките сте! Браво на Герб пак ще гласувам за тях!
39
0
 
2
 
! Отговори
малумен народ преди 12 години
Толкова сте прости и ограничени.Толкова ли не разбрахте от статията че в Бургас отново се свормира монопол и за това бият и ръгат с ножове всеки наред дори и една цигара марихуана да е продал на някой , защото митьо очите иска пак да държи цялото разпространение на дрога в окръга!браво на полицията защото тези са изверги Костов и компания, а колкото до дилърите ,нека си продават като има *** които да купуват!!!Не са видновни дилърите за това че децата ви купуват дрога,а вие !!!
38
0
 
1
 
! Отговори
йордан преди 12 години
ха сега народе помисли кой контролира разпроистранението на дрога и пак гласувайте за тях
37
0
 
2
 
! Отговори
йордан преди 12 години
дилърите още ли са на улицата--ГДБОП закриля ли ги тия дилари??
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако ги нямаше наркодилърите, нямаше да я има и тази група.
35
0
 
1
 
! Отговори
cvetanka2 преди 12 години
Браво, цветанка!! Пази аверите!!
34
0
 
8
 
! Отговори
Мира преди 12 години
И това доживях да прочета-да се разбива група,която притеснява наркодилъри!!Ама моля ви се,недейте така,всички наши престъпници са болни,с чувствителни души,недейте и да ги притеснявате,оставете ги да си ''работят на спокойствие!!!Срам!И въобще кого пазите-бандитите,***,наркодилърите,а децата ни и нас българите-кучета ни яли....сбъркана работа,потресена съм!
33
0
 
9
 
! Отговори
someone преди 12 години
А като задържаха изнудвачите на наркодилърите, самите наркодилъри и те ли бяха прибрани или останаха на улицата за да тровят ДЕЦАТА НИ???
32
1
 
11
 
! Отговори
потен наркодилър преди 12 години
Нашата (боко-цвъкова) полиция ни пази!
31
1
 
12
 
! Отговори
lelelee преди 12 години
DO SEGA NE BIAH VIJDAL TAKAVA STATIA,NAPRAVO NE MOGA DA POVIARVAM V KAKVO NI SE PREVARNA DARJAVATA..OT SKORO MI PRAVI VPE4ATLENIE VE4E ,4E I LIHVARSTVOTO I DILARSTVOTO SE PRIEMAT ZA NE6TO SAVSEM LEGALNO
30
0
 
9
 
! Отговори
УСИН преди 12 години
МЕВЕРЕТО и нейният началник,ще накажат дилърите,-без боноси за 1-то тримесечие,как може когато държавата и лично мин. на МЕВЕРЕТо са ти гласували доверие да пълниш партийната хазна,ти да позволяваш на някой да те рекетира.
29
0
 
15
 
! Отговори
men преди 12 години
нашата полиция ни пази... моите деца няма да растат в тази пумийна яма.
28
1
 
33
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Браво! Сега наркодилърите ще могат да работят спокойно.
27
0
 
15
 
! Отговори
браво преди 12 години
тиквата и цвоче си пазят хората,как тъй ще ги изнудват-ха сега кажете,че са и комунисти,тия лоши бандити,изнудвали милите нещастни наркодилърчета,дет продават дрога на децата ни,и всичко става ясно
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народната милиция ги пази ... особено след като не са им стигали паричките да им се отчитат и на тях. :D
25
1
 
9
 
! Отговори
kiro преди 12 години
KADE SA DILARITE VE GLUPAVI POLICAI
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирк!!!!!