Разбиха престъпна група за трафик на жени

Петима души са задържани
Обновена: 19 май 2012 19:56 | 19 май 2012 19:56, Елка Василева
5
Разбиха престъпна група за трафик на жени
Разбита е престъпна група, набирала млади жени с цел сексуална експлоатация. Снимка: архив, Булфото

Полицията е разкрила престъпна група, набирала млади жени с цел сексуална експлоатация, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Пазарджик.

Специализираната акция е проведена при получаване на информация за подготовка на извеждане на момиче зад граница, след като действията на групата е била наблюдавана в продължение на два месеца. Установено е, че над жертвите е упражнявано и насилие.

В ареста са задържани четирима мъже и една жена на възраст от 22 до 43 години, жители на Пловдив, Пазарджик и с. Хаджиево.

Двама от тях са с богато криминално минало, с регистрации за кражби и грабежи, противозаконно отнемане на моторно превозно средство, шофиране в пияно състояние и бягство от местата за лишаване от свобода. При претърсване на адреси са иззети компютърни конфигурации, множество телефони и документи, имащи отношение към разследването.

От полицията посочват, че основно групата намирала момичетата чрез интернет сайтове, сближавали се с тях, след което насилствено ги принуждавали да проституират. Установени са случаи на множество побои, сексуално насилие, заплахи, изнудване, като някои от жертвите били горени с цигари и принудително затваряни на различни места.

На петимата задържани са повдигнати обвинения, а трима от тях остават в ареста за още 72 часа с постановление на прокуратурата. Предстои внасянето на искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
жалко преди 11 години
колко жалко е всичко това... свикнахме с пресъпнстта и наглоста... малко са свестните хора в тази държава. Хората вече се ръководят единствено и само от ПЪРВА СИГНАЛНА СИСТЕМА... нищо човешко, само животинско... жалко
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Търговията с жени е не по-малко гнусна от бизнесът с органи и педофилията. Тия трябва да гният в затворите до живот.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sas tolkova prestaplenia i ne sa vav zatvora egati ti prokoraturata
1
2
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
*** мъстий !