Антимафиоти разбиха група, крила данъци

Щетите за бюджета са били 20 милиона лева
Обновена: 18 юли 2012 18:46 | 18 юли 2012 18:45,
8
Антимафиоти разбиха група, крила данъци
Снимка: архив, МВР

Организирана група, извършвала данъчни престъпления, разбиха служители на ГДБОП, съобщиха от МВР. 

Предполагаемият размер на нанесените щети за бюджета за периода от януари 2010 до декември 2011 г. е около 20 млн. лв.

При акцията, проведена в София, Варна, Бургас, Благоевград, Плевен и Стара Загора, са иззети оригинални счетоводни документи, голяма сума пари, компютри и мобилни телефони.

Събрани са данни, че организатор и ръководител на престъпната дейност е Р.Б. 35-годишният мъж е криминално проявен, с регистрации за изнудване, хулиганство, унищожаване на чуждо имущество, кражба, условно и ефективно наказание.

При схемата са извършвани симулативни търговски сделки със скрап с неистински първични и вторични счетоводни документи, издавани от името на различни търговски дружества. В същото време дружествата не разполагат с физически и технологичен капацитет - нямат лицензирани площадки, а представляващите ги лица в голяма степен са неграмотни, малоимотни и реално не могат да ръководят и извършват такъв вид дейност.

Другите участници в групата са Д.Б. /39 г./, криминално проявен, с регистрации за изнудване, хулиганство, възпрепятстване орган на властта, кражба и с две условни присъди, О. Ш. /31 г./ и П. В. /29 г./, двамата без криминални регистрации.

Документирана е престъпната дейност на още трима - управителите на две от фирмите - участници в престъпната схема – И. И. /56 г./, криминално проявен, с регистрации за търговия с отпадъци - черни и цветни метали, в нарушение, кражба и данъчно задължение в особено големи размери и М. К. /31 г./.

Главната счетоводителка на една от фирмите, собственост на ръководителя на групата, е криминално проявена, с регистрации за допускане извършване на престъпление.

Участниците в групата, с помощта на контролирани от тях дружества, са подпомогнали реално действащи фирми да избегнат плащането на данъци в особено големи размери.  За 24 часа са задържани Р.Б., П.В. и О.Ш. Действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: данъципрестъпна група
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
ив преди 11 години
нали си управи имотите и да си отиди ще си е добре
6
1
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Цветанов, това се пише на твоето ведомство и на всички институции, наблюдаващи сигурността, както и на нашия гръб. Крайно време е да си отидеш!
5
0
 
5
 
! Отговори
Съдя - мъдя преди 11 години
Споко , ще ги пуснем
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г.н дебелия стар ддс играч и с.а дългия
3
0
 
5
 
! Отговори
? преди 11 години
две условни присъди :))
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ДДС - има ДДС измами, има пунктове за скрап- има кражба на цветни метали, има заложни къщи - има кражби от домовете ни! Контрол и сопа, ама здрава!Половината са криминално проявени, е и? Всички си имат фирми, които като ги източат и ги прехвърлят на бай ***! Абе това Държава ли е, и има ли Държава вече?
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какк пък винаги в деня на доклада ги разбивате тези групи бе ? Егати паляците, вижте какво става в Бургас! Оставка за мутренското правителство!