Хората пълзяха от взривения автобус. Ужасна гледка!

Шокиращи разкази на очевидци на терора в Бургас
Обновена: 19 юли 2012 11:47 | 19 юли 2012 05:40,
115
Хората пълзяха от взривения автобус. Ужасна гледка!
Ранена израелска туристка. Снимка: БТА

"Сложихме си чантите в багажника на рейса, но след няколко минути имаше взрив и всичко бе погълнато от пламъци".

Това разказва ужасената израелска пътничка на име Шоши, която е била във взривения автобус на Летище "Бургас", но е успяла да се свърже с израелското радио "Войс ъф Израел".

"Хората, които оцеляха, излязоха през прозорците и се опитваха да прескачат телата, рейсът беше разрушен и от двете страни", разказва още Шоши.

Още по темата

Българинът Даниел, който е бил на 20 метра от взривилия си автобус, допалва: "Излизах от автомобила и погледнах, защото имаше писъци. Буквално гледах как хората пълзят от автобуса. Пищяха и някои излизаха без крака, други без ръце. Ужасна гледка.

Тъй като прозореца на колата ми беше свален, от взривната вълна все едно някой ме натисна в гърдите. Аз бях в автомобила, защото още не бяха кацнали хората, които чаках. Ранените, които видях, бяха от автобуса. Ако е имало хора покрай автобуса, ударната вълна явно ги е помела по настрани. Имаше доста изпочупени таксита", разказа Даниел.

"Беше страшно, много страшно. След силния гръм се появи огромен черен облак над летището. Помислихме си, че се е запалил някакъв самолет. После видяхме, че на такситата които бяха на 100 метра от взрива, имаше парчета плът и кръв. До автобуса, който явно беше взривен, имаше още един автобус, който гореше. От взривната вълна също бяха изпочупени прозорци на таксиметрови коли", разказва пред БНТ и Людмила Христова, видяла с очите си експлозията.

"Туристите викаха, крещяха, молеха се за помощ на различни езици. Трепереха от ужас, ридаеха", допълни шокиращия си разказ тя.

До този час потвърдените жертви на терора в Бургас са шестима, като голямо мнозинство от тях са израелци, потвърди говорител на израелското външно министерство.

Пол Хиршсон посочи, че идентификацията на жертвите все още не е приключила от българите и че израелците дори все още не са я започнали. После ще бъдат уведомени семействата на убитите.

Говорителят поясни, че ранените ще бъдат репатрирани в Израел, но не можа да предостави подробности кога първите самолети с ранените ще напуснат България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
12
 
17
 
! Отговори
White Rabbit преди 11 години
Абсолютно 100 вярвам, че САЩ имат пръст... те се бъркат нявсякъде, чуете ли думата ТЕРОРИСТ значи и САЩ са там
45
3
 
11
 
! Отговори
до които има мозък преди 11 години
1-во в историята на България която започва още преди Турция да просъществува не е имало случаи някои да поругава историята и като теб номер 252-ро това че в повечето арабски страни се избиват като кучета или вършат атентат след атентат и след това се оправдават с едната религия въобще не ги оправдава но все пак защо разстел по добре в някои подземен затвор 3-то който иска да си обижда да разправя че алах е велик и така нататък истината е 99% от хората следват сляпо каквато и да е религия
44
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така ще е докато цял свят е за санкции срешу Иран и Сирия а Русия и Китай са против
43
9
 
23
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
Със създаването на еврейската държава върху окупираните палестински земи, светът собственоръчно си подписа смъртната си присъда! Благодарение на ъргуните, светът се запозна с бруталността на тероризма. Израел като държава беше създадена в резултат на терористичен акт - атентатът в Хотел Крал Дейвид срещу техните опекуни - британците! Вижте мотото на МОССАД - "Чрез измами ще подклаждаме войни!". Ционистите никога не са се колебали да жертват невинни хора, за да постигнат целите си.
42
4
 
14
 
! Отговори
QQ преди 11 години
Много ми е чудно Борисов защо се забави толкова много , че се е появил късно снощи , да не би да е бил на почивка в БораБора.
41
3
 
11
 
! Отговори
хазартната мафия преди 11 години
А може и някой от хазартната мафия да си разчиства сметките с конкуренцията. Евреите не идват в България да почиват, а да играят на комар по казината.
40
1
 
18
 
! Отговори
White Rabbit преди 11 години
Третата Световна е планирана още отдавна, неизбежна е, АКО СМЕ УМНИ - ЩЕ СТОИМ НЕУТРАЛНИ когато дойде момента.
39
7
 
21
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Американската преса - както виждаме и българската преса - вече ни гладят мозъците с иранската връзка! А доказателствата? Това, че богоизбрания лъжец на богоизбраните г-н Нетаняху на 4'тата минута след атентата обвини Иран, ме кара да се съмнявам!!! Януари месец Израел обяви, че през лятото Хизбуллах ще организира терористичен акт срещу израелски граждани! Което се превежда - през лятото ще организираме атентат срещу евреите и ще натопим Иран за това! Този филм не са 1-ви път! гледаме...
38
3
 
12
 
! Отговори
sostin преди 11 години
Това е поредната простотия извършена от *** страхливци и ***, като искат да си защитават интересите знаят къде е Израел , да ги нападнат , да се бият с тях и да си защитават *** интереси , но не ......Тези хора са толкова ***, прости и страхливи ,че нямат доблестта да водят война като война , а и ако някой си мисли ,че те мразят само Израел жестоко се лъже.Тези хора мразят целия цивилизован свят и хораа , които им се възхищават са също толкова *** колкото тях.....
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата работа е защото скоро пак ще вдигат цените на сметките.За да може стадото в бантустан да си помисли:"Лелей добре че съм жив"И да цъка със съжаление за еврейчетата дето на месец получават годишната му заплата.А после да се чуди тоя месец водата ли да не плаща тока ли?На кой реално му пука че умряли 30 души?До месец ще са умряли много повече- от катастрофи,глад мизерия ,самоубийства.Но ще седите бездушни тогава- нормално е да се обесиш от глад.Или да работиш цял ден за 1 евро.Театри за пари
36
9
 
2
 
! Отговори
SERAFIM STOILOW преди 11 години
DASE PREKRATI WSYAKAKWI DIPLOMATICESKI OTNOSENYA S TAZI SIBANA DARJAWA I DASE ZASILI KONTROLA NA GRANICNYA PUNKT-PALESTINES OBRATNO U DOMA-DOBRYA INDIYANES KOGATO E MARTAW-BALGARYA NYAMA MYASTO ZA TERORISTI-DASE POSTONOWI ZAKON-TERORIST-RASTREL KORAWI ZAKONI-BORISOW DA NE GADAE I PREDPOLAGA-ISTINATA E CE W TEROTORYATA NI WECE IMA TERORIZAM-WYARWAM CE BALGARYA STE WZEME KRUTNI MERKI-MOYTE SAOBLEZOWANYA ZA BLIZKITE NA ZAGINALITE JALKO MNOGO JALKO POTRESEN SAM
35
3
 
13
 
! Отговори
maidena преди 11 години
трагедия в такъв момент няма религия,раса и националност.бог е в нас,независимо кой,как го нарича.за вички които пишат със съзнание,произтичащо от средновековието,нека си останат там.поне за момент да бъдем ХОРА и да отдадем почит на жертвите.
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 45, и сам мога да му отговоря.
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОСТАВКИ !!!!!!!
32
5
 
10
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
36 - Преди да вземеш свещеното ми име в мръсната си уста, изплакни я в продължение на 8 часа с 75%'ов разтвор на мравчена киселина! Но за едно си прав - няма спреведлив тероризъм! За това не се дръж като терорист!
31
4
 
24
 
! Отговори
2 преди 11 години
Данъчните изръшкаха куцо и сакато,прокуратурата работи поръчково, сега и тъпоглавците които трябваше да предвидят това и да го предотвратят и получават заплата за това се ***.Нашите размъкнати и люпещи семки полицаи дето само гонят кокошкари или вдигат колите от улиците.Майко мила ако започне терора в България и трябва да разчитаме на тях.От години ходжи проповядват радикален ислям и промиват мозъците на невръстни деца като учат наизуст Корана а нашите *** гледат отстрани...ужас
30
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вицепремиерът Цветанов, който опиянено коли и беси българите, подслушва ни, следи ни, раздава от телевизора присъди вместо съда , публично обвини българските политици от 41 то Народно събрание Сергей Станишев, Ахмед Доган, Иван Костов, Волен Сидеров, Мартин Димитров и техните парламентарни групи, че подкрепят и са едно с организираната престъпност, а той я борел. Вие, господин министър-председателю, цели 3 години не си помръднахте пръста да озаптите вицето си да спре да насажда милиционерщина и да гази демокрацията. Давате ли си сметка, че сътвореното от Цветанов и казано ни в Доклада на ЕК ще има страшни последици за България?! Вече ще ни е срам да казваме от коя държава сме. Чуждите инвеститори ще заобикалят с ужас нашата територия. Брюксел ще ни отреже тотално за работа и живот в Европа. Ще постави тежки условия и пред нашите студенти. Барозо и Меркел ще изтърпяват, вас , Борисов, от немай къде, когато служебно ви срещнат. Българите в Париж, Лондон, Рим ще получават неуважение , презрение, отвращение. Европейците ще ни гледат със страх , че сме неукротими престъпници и диво корумпирани. Господин Борисов, вместо , като държавник да хванете за ушите Цветанов и да го пратите да командори у дома или да търчи на някой стадион, вие , министър-председателят на България , изслушахте със задоволство недопустимите заявления на вашата дясна ръка Цветанов и ви писна да стоите толкова дълго на едно място. Казахте няколко едри лафа за доклада на ЕК и махнахте на журналистите за чао. А, точно в този момент, на летището в Бургас е избухвала бомба... Ако до вчера, господин премиер, Цветанов само будеше отвращение и беше жалък, от днес в България вече стана страшно. Господин Борисов, атентатът в Бургас и докладът на ЕК са двете страни на тиквения медал , връчен ви от Европа за успехите ви в управлението! Причината за атентата е описана в доклада на ЕК, господин министър-председателю и носи името Цветан Цветанов! Бомбата в Бургас е резултат от вашата лична политическа безотговорност и от вашата лична политическа безпомощност! И вие, Бойко Борисов, на крилете на Батман, литнахте към атентата в Бургас. И Цветанов също литна. Той, пък, с правителствения самолет. Да бори престъпността...И да оглежда Шенгенското пространство през крив макарон... Те и прелетните птици отлитат наесен. Но някои не се завръщат. Никога. За това , пък идват нови. Кръговратът на живота много прилича на кръговрата във властта. Господин Борисов, махнете Цветанов веднага, за да не махне той и България, и вас.
29
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аха. А когато трепехте палестински деца нямаше кръв, нямаше писъци???А когато трепехте сръбски деца нямаше кръв, нямаше писъци???А когато ви заселиха на чужда земя, не ви ли дойде на ум, че стопанинът ще се ядоса?
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 36, ти си от най-миролюбивите. Прочети си бъртвежите и сам ще разбереш каква долна *** си. Ти прокламираш смърт долна ***! Такива като теб - хиляди, но .... Голяма пръдня изпърдя. По делата им ще ги познаете... Ти си нищожество и долен терорист! Аллах сам ще ти покаже кой си и какво заслужаваш.
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ ФОРУМ Е ОСНОВНО НА ПИКЛЬОВЦИ ,МЮСЮЛМАНСКИ ИЗВРАТЕНЯЦИ И ЛУЗАРИ!!!ГОЛЕМИ СТЕ ***!!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ПРАВОСЛАВИЕТО!!!!!