Студенти от Свищов обрали офиса на "Алианц"

Единият си купил кола за 17 000 лева
15 дек 2012 18:16,
71
Студенти от Свищов обрали офиса на "Алианц"
Обраният клон. Снимка: Булфото

Двама студенти от Свищов на по 24 години са обрали офиса на ”Алианц” на 23 октомври, съобщи старши комисар Валери Йорданов – директор на СДВР.

Те са задигнали около 90 000 лева - които 60 000 български лева и други различна валути. Двамата младежи са имали и помагач – 21-годишният им шофьор, който ги е карал.

Още по темата

24-годишните студенти са неутрализирали охраната и двете касиерки, след това ги завързват и крадат парите, обясни Йорданов. Той припомни, че първоначално са се появили твърдения, че обирджиите са мотористи, но те не са се потвърдили. Младежите обаче са носели шлемове за мотори и са били с подобно облекло.

По думите на комисаря единият е бивш служител на клона и до септември 2011г. е работел там. Той е познавал добре разположението на офиса. Той е бил и инициатор на обира. Подбран е момент, в който няма клиенти, и той е знаел къде са били парите, обясни Йорданов.

Двама от извършителите са хванати в Свищов. Третият – шофьорът, е заловен в София. Йорданов коментира, че охраната на банките се подценява, защото тримата не са професионални крадци и все пак са успели.

Намерени са за сега част от парите – около 5 000 лева, обясни шефът на СДВР. Той допълни, че се надява при предстоящите обиски да се намери и част от валутата. Според Йорданов едното от лицата си е закупило автомобил за 17 000 лева – ”немски, надежден, голям автомобил”.

При друга акция , "Дубльорите", са задържани осем човека, разпространявали наркотици в "Обеля", "Надежда" и "Люлин". Младежите, най-младият от които бил на 17, се опитали да завземат територия на вече разбита друга банда.

Друг от задържаните използвал 13-годишния си брат за да доставя дозите на клиенти, отчетоха от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
37
 
16
 
! Отговори
акс преди 11 години
един незначителен и *** град е свищов-един байр.русенският и бургаският университети примерно са по-престижни от свищовската академия.
39
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже опази! На Цвъцьовите ползвани *** им трябват по 7-8 месеца да разкрият обир извършен от пълни аматьори..... А ако са професионалисти?
38
10
 
35
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Мизерия, Бойко... Мизерия ... До това води беднотията и неосъществените мечти...
37
6
 
20
 
! Отговори
facepalm преди 11 години
По принцип крадците, независимо от какъв ранг, са ми най-противната каста в едно общесто. Но ми прави впечатление, че последните години станаха много повече случаите на въоръжени грабежи и нападения по подобие на тея в Щатите. Народът започна да откача покрай немотия и глад, за съжаление. Трябва да е ясно, че най-ефективната борба срещу престъпността е по-висок стандарт, а тука залъгват мизерното ни население, че били хванали 5-дребни дилъра, пример в някое софийско предградие,все едно ми дреме.
36
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При Тиквата всички станаха престъпници.Ученици,учителки,студенти,работници от производството.Абе....яко секс за простолюдието.
35
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето ви ги кадрите на чалгазирания университет в Свищов!Какъвто ректорът,такива и студентите му!Навремето някакъв 'луд' си е дал всичкото богатство,за да се построи висше търговско училище в родния му град,а днес друг яде баницата без да е дал стотинка от джоба си!И наистина само уникален *** ще обере банков клон и от раз ще си купи кола за 17 000 лв,за да впечатлява джофри!
34
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕЗИ СТУДЕНТИ СА ГОТОВИ ЗА МИНИСТРИ ! ДЯНКОВ МОЖЕ ДА Е СПОКОЕН ВЕЧЕ ИМА КОЙ ДА ГО НАСЛЕДИ!
33
11
 
4
 
! Отговори
БСП-Б група преди 11 години
Малък Тошко си играл с Борис Велчев и Сергей Станишев Малък Тошко си играл с Борис Велчев и Сергей Станишев Тодор Славков с дъщеря си.Синът на Иван Славков и внук на Тодор Живков - Тодор Славков, си играл като малък със Сергей Станишев и Борис Велчев. За живота си като внук на Тато Малък Тошко разказа пред Нова телевизия.Винаги на Коледа и Нова година идваше дядо Мраз, дядо ми купуваше подаръците за празниците, а актьор от Народния театър се правеше на дядо Мраз и ни ги даваше, разказа внукът на Живков.Той призна, че никога не е изпитвал угризения, че е живял по-добре от хората.Бях най-доброто дете и до ден днешен не съм се променил, каза шеговито Малък Тошко. Дъщеричката му Катерина разказа, че никога не е виждала прадядо си и не са й разказвали за него, затова не знае нищо за Тодор Живков."За какво го тормозите горкото дете, не мога да разбера", каза бащата Тодор Славков.Катето разказа още, че ходи на английски, а в детската градина сигурно ще дойде Дядо Коледа. Тя очаква той да й подари голяма колекция за кукли мостърхай.Добър татко е, защото прави всичко за мен и защото прави каквото му кажа, заедно ходим навсякъде, дори в Дисниленд в Париж, каза още момиченцето на Славков.Той пък заяви, че Катето е на 100% жената на живота му.
32
4
 
44
 
! Отговори
Росен преди 11 години
Да ограбиш крадци особено бандитските банки не е хич лошо.........
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия стъдентчета какво са следвали и къде в УННС - кадрите от там ограбиха държавата.
30
3
 
20
 
! Отговори
тома неверни преди 11 години
Е,не разбирам де,банките ни работят непрекъснато-няма новина.Двама юнака,изработили една банка-новина и проблем?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
29
3
 
31
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Хващането на шанаджии е начинът МВР да демонстрира дейност и да изплаква очите на обществото. Всеки знае, че едрите риби се ползват с протекции на политическо ниво.
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" осем човека, разпространявали наркотици в "Обеля", "Надежда" и "Люлин". Младежите, най-младият от които бил на 17, се опитали да завземат територия на вече разбита друга банда."- Стига бе :)? Кога са разбили монопола , а аз даже не съм разбрал. Хванали някакъв 17 годишен шанаджия. МВР не прави нищо повече освен да защитава престъпници.
27
7
 
3
 
! Отговори
sofijanec преди 11 години
svishtovskata shkola e nai dobrata vav bg. kliment ot oxrid govna da jade
26
0
 
14
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Да ги обират.Това копираме от прехваления запад.Боли ме. Да дават повече пари за охрана , а не за 320лв да си жертваш ***.
25
1
 
2
 
! Отговори
мая преди 11 години
До Анонимен-ако искате да научим кой ни об,а ние сме виновни-защото ние ги поставяме на тия места но може да обесим 1-2 и остана.ите ще въ,нат това което отк,аднаха
24
2
 
19
 
! Отговори
До Гацко /7/ преди 11 години
Написал си голяма истина, само че това важи за едни, а за други не важи. Тези момчета сега ще идат в пандела, но никой няма да пипне онези, които ограбиха милиардите и ни оставиха задължението ние да ги изплащаме като външен дълг!
23
8
 
8
 
! Отговори
До експерт преди 11 години
Ти си наи тъпата кука.Аз като карам кола за сто бона да не би да съм обрал банка бе кавал.Депутатите по ефтини ли карат,нали взимат само по 2 бона.За 17 хил.не може да се вземе голяма,немска,че и надеждна и нова кола.Тези може да ги разправяш на колегата си в патрулката.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До NMМи той Цецо от престъпници не разбира,щото такъв е виждал само на снимка ! Виж обаче от консултации и от апартаменти разбира най-много от всички !
21
3
 
23
 
! Отговори
обраха България преди 11 години
тъй както и турчин не я ограбвал.Голяма част от парите изнесоха навън, сега тук е бедност,безпътица, мизерия и емиграция, липсва раждаемост, след 54 години живещите на тази земя ще са двама, така пише вчера в един вестник.Ще изчезне един цял народ, но ще остави сгради-ите за живеене, жалки условия, в жалка страна.....