Студенти от Свищов обрали офиса на "Алианц"

Единият си купил кола за 17 000 лева
15 дек 2012 18:16,
71
Студенти от Свищов обрали офиса на "Алианц"
Обраният клон. Снимка: Булфото

Двама студенти от Свищов на по 24 години са обрали офиса на ”Алианц” на 23 октомври, съобщи старши комисар Валери Йорданов – директор на СДВР.

Те са задигнали около 90 000 лева - които 60 000 български лева и други различна валути. Двамата младежи са имали и помагач – 21-годишният им шофьор, който ги е карал.

Още по темата

24-годишните студенти са неутрализирали охраната и двете касиерки, след това ги завързват и крадат парите, обясни Йорданов. Той припомни, че първоначално са се появили твърдения, че обирджиите са мотористи, но те не са се потвърдили. Младежите обаче са носели шлемове за мотори и са били с подобно облекло.

По думите на комисаря единият е бивш служител на клона и до септември 2011г. е работел там. Той е познавал добре разположението на офиса. Той е бил и инициатор на обира. Подбран е момент, в който няма клиенти, и той е знаел къде са били парите, обясни Йорданов.

Двама от извършителите са хванати в Свищов. Третият – шофьорът, е заловен в София. Йорданов коментира, че охраната на банките се подценява, защото тримата не са професионални крадци и все пак са успели.

Намерени са за сега част от парите – около 5 000 лева, обясни шефът на СДВР. Той допълни, че се надява при предстоящите обиски да се намери и част от валутата. Според Йорданов едното от лицата си е закупило автомобил за 17 000 лева – ”немски, надежден, голям автомобил”.

При друга акция , "Дубльорите", са задържани осем човека, разпространявали наркотици в "Обеля", "Надежда" и "Люлин". Младежите, най-младият от които бил на 17, се опитали да завземат територия на вече разбита друга банда.

Друг от задържаните използвал 13-годишния си брат за да доставя дозите на клиенти, отчетоха от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
10
 
! Отговори
Б.Борисов преди 11 години
Бравоооооооооо ! Само къде лошо , че ги хванаха иначе държава е върви по правелен път .
19
0
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
бяха се разместили коментарите, за това написах без да искам номера на твоя коментар, ставаше дума за този под теб. така е, съгласявам се с теб
18
3
 
5
 
! Отговори
do 19 преди 11 години
TO TOVA KOI OGRABI BG E QSNO.NAI MNOGO KOSTOV I BORISOV.OSTANALITE PREMIERI NE SA OSTANALI PO NAZAD AMA NE E S TAKAV OGROMEN MASHTAB.
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Йорданов коментира, че охраната на банките се подценява, защото тримата не са професионални крадци и все пак са успели."Който не е влязъл с оръжие в банката той не я е обрал, това е истината. Немалка част от обектите се охраняват от пенсионери бивши полицаи или такива с разрешително за оръжие, които гледат да припечелят някой друг лев отгоре.
16
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбрахме кой е ограбил банката -сега да ни информира кой ограби България няма да е зле :)
15
2
 
6
 
! Отговори
do 17 преди 11 години
ZASHTO DA SA GLUPOSTI?MUTRITE KOSTOV I BORISOV SA NAI TOCHNIQ I QRAK PRIMER
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютни глупости, 16! Всеки втори мухльовец в БГ кара хубава кола! Айде, че тия момчета са ограбили банка, пф, а тези дето ограбиха народа? Ай сиктир, простаци!
13
2
 
8
 
! Отговори
dam преди 11 години
badeshtite pemieri na bg.
12
8
 
28
 
! Отговори
Експерт преди 11 години
Само прости недорасли селянчета ще оберат офис и ще си купят коли на другия ден .... полицията да не е сляпа бе сополанковци !!! Как един недорасъл *** ще декларира 17 000 лева разход за кола ? Аман от нещастници в таз България , всички искат да станат богати за един ден !!! Дори и да крадеш .... се иска акъл , има си чалъми , тънкости .... Сега ще сучат млекце в някоя килия да им дойде акъла ,дано са си купили и вазелин с крадените пари !!! Весела им коледа !!!
11
9
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Част от парите са намерени 5 000 лв.Евала на пича"голям надежден немски автомобил"!И аз мисля,че по-добро от немската кола няма!Да са живи и здрави момчетата!И нашите органи на реда все така бурзо да реагират и за напред!
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъжна история като цяло. Манталитета другарки и другари.Не, че по света не стават простотии. Ама тука нещо сювсем. Ценности де.Ценностна система брато, и еволюция.
9
5
 
47
 
! Отговори
NM преди 11 години
Като се сетя само как министър Цветанов излезе с коментар, че обира е извършен от професионалисти...смях.
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами студенти. Ако бяха *** щяха да изнасилят банкомата и да му прережат кабелите с ръждиви консервни кутии, преди да ги претопят за вторични. Въпрос на стил.
7
5
 
45
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
То по принцип в България да се краде не е престъпление.
6
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да крадат банките от клиентите си чрез лихва и разни там машинации не е престъпление, а когато клиенти крадат от банките вече е престъпление. Баси демокрацията, чесно.
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Некви пикльовци. Последните 10 големи случаи на обири на банки, супермаркети, сейфове и др. са НЕРАЗКРИТИ.
4
7
 
15
 
! Отговори
1 преди 11 години
То така се изкарват много пари
3
15
 
68
 
! Отговори
Робин Худ преди 11 години
Да се краде от банките не е престъпление !
2
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМИ ,ВСЕКИ ГЛЕДА ДА ВАДИ ПАРИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН . ЖАЛКОТО Е ,ЧЕ СА ГИ ХВАНАЛИ!!
1
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZASTO NE POBLIKUVATE SNIMKITE IM ????!!!!