МВР се съмнява стрелецът на Баретата да е професионалист

По автомата имало промени, които говорели за качествата му
Обновена: 5 фев 2013 15:19 | 5 фев 2013 11:52,
57
МВР се съмнява стрелецът на Баретата да е професионалист
Баретата беше простерян четири пъти. Снимка: архив БТА

Зам.-шефът на СДВР Ивайло Спиридонов постави под съмнение професионализма на стрелеца, който рани Златомир Иванов-Баретата.

Баретата беше прострелян с четири куршума на 29 януари на влизане на Съдебната палата. Той беше откаран в “Пирогов“, където му беше направена тежка операция.

Днес Комисар Спиридонов обясни пред БНР, че състоянието на Иванов все още е тежко и вчера той отново е бил опериран.

От думите му стана ясно, че разследващите имат съмнения относно професионализма на стрелеца. Той е имал основни познания как се борави с такова оръжие.

Според Спиридонов обаче  автомат "Калашников" не е най-доброто оръжие за стрелба на тази дистанция. Баретата беше прострелян от отсрещната сграда.

По думите на комисаря по оръжието са правени интервенции, които той отказа да определи като подобрение.

Има неща по оръжието, които говорят за качествата на стрелеца. Трудно е да се каже дали е професионалист, заяви Спиридонов.

Зам.-шефът на СДВР обясни, че органите на реда все още не са разговаряли с Баретата, но работят по три основни версии.

Първата е, че лице от криминалния контингент би могло да има интерес от отстраняването на Златомир Иванов, втората версия е за засегнати икономически интереси, третата версия е за лице, което е поръчало престъплението да бъде извършено по този начин, че да ескалира общественото мнение.

В МВР има достатъчно информация за хора, които може би имат връзка със стрелбата срещу Златко Баретата. Самият Златомир Иванов обаче е бил притеснен от развоя на делото, за което е отивал в съда.

Спиридонов допълни, че стрелецът е запалил помещението, като го е залял с бензин. Припомняме, че веднага след като Баретата беше ранен, пламна сградата, откъдето е стреля извършителят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Недопустимо е МВР, медии и ние гражданите да обсъждаме опит за убийство на човешко същество все едно че си говорим за някакъв филм. Не е филм, реалност е! Куршумите са истински, оръжието също, както и кръвта и раните на простреляния.Не може да се стреля по човек в центъра на София и всички да се правят, че не е станало кой знае какво! Къде живеем ние? Що за държава е това?Държавата трябва да удари много здраво по престъпността, толкова мощно, че да не им идва на ум пак да стрелят на улицата
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До eПич, що не си пиеш хапчетата, пари ли няма?
28
2
 
4
 
! Отговори
straightForAreason преди 11 години
Естествено цирка пак е пълен , цеко каза май , че е професионалист , сега пък не е . Утре не го знам какъв ще го направят . Фатката е да се приказват глупости докато хората забравят , да се имитира работа . Иначе стандартните операции по залавяне на тежки престъпници с по една две цигари марихуана продължават, там сте направо недостижими от МВР-то .....
27
3
 
1
 
! Отговори
e преди 11 години
До: minister***mvr.bg, PRIMEMINISTER***GOVERNMENT.BGОтносно: до "тримата" !!!Дата: Вторник, 2013, Февруари 5 12:48:54 ЕЕТСега чуйте ме вие Борисов и Цветанов и Флоров! Доклада,който е относно "Сарафово" и се споменава в медиите като :"България ще даде доклад...".Вижте много,ама много внимателно следното;Понеже става дума за България и се смесват лични отговорности и желания/нечии/-под логото "България",та затова преди да продължа пак ви казвам ,много,ама много внимателно чуйте-вие двамата ! Фактологията в доклада да бъде реалистична,без 'икономия на факти" по "Осмотрения",та ако в цялостн
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''ФЪФ''Бг,професионалисти ,...не са нужни ,има достатъчно помагачи ,защото в Бг всичко се ПРОДАВА и ТЪРГУВА ,....за жълти стотинки ! В МВР също няма професионалисти /справка --атентатът в Бургас/!Разузнаване в Бг НЕ СЕ РАЗРЕШАВА ,СЧИТА СЕ ЗА ---"ПРЕДАТЕЛСТВО".ТОВА Е Бг ПРЕЗ 20013г.,ОТНОВО !
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Taka e, da si profi snaiperist i da strelqsh s podskachasht nagore i nadolu, i na strani kalashnik e meko kazano neprofesionalno..prosto tova e mnogo moshtno orajie , no i tolkova netochno
24
0
 
5
 
! Отговори
! преди 11 години
Важното е стрелецът да не се съмнява, че в МВР са професионалисти :)
23
0
 
16
 
! Отговори
Оригинална Версия преди 11 години
Накрая да не излезе,че бездомник е намерил някакъв вехт автомат в изоставена таванска стая и решил да види дали работи,а за нещастие точно тогава Баретата минал отдолу.
22
0
 
0
 
! Отговори
rument преди 11 години
23 - как да ги публикуват като никой не знае кои са те,да са хванали някой от убийците до сега на тези показни разстрели,а и не само показни,изобщо.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На сайта на МВР тогава да се публикува списък на професионалистите, които могат да свършат работа в такива случаи, а не сега разследващите да се занимават с аматьори. *** като гледам, че още милицията държи извършителя само за макарите, може и да не е толкова некомпетентен!
20
1
 
3
 
! Отговори
виц преди 11 години
вчера по снн. Най-добрият хам. снайперист убит в Тексас - нещо е объркал конците някъде по свето!
19
1
 
7
 
! Отговори
Ъкъл! преди 11 години
Пуснете по следите на стрелеца Ханко Брат и Рамбо Силек!
18
0
 
0
 
! Отговори
От Австралия (Сидни) преди 11 години
АМИ КАКВАТО ДЪРЖАВАТА ТАКИВА И КИЛЪРИТЕ
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ei gi tez sno6ni djurnalii ....kolkoto da misli6 po neskoposano zaglavie edva li bi se praknalo
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До il_cho:Прав си, но не съвсем. На мен ми стана ясна следната логика:Или стрелеца е пълен аматьор, или не са искали да го убият. Или поне не веднага. А може и да е била таква целта - показност, шум, медии, въпроси.Разстоянието е много малко, който не вярва, може да отиде да го види. Баретата не е тичал на зиг-заг като на война. Не е толкова трудна мишена, никак даже.
15
0
 
3
 
! Отговори
хххх преди 11 години
Това / че не може да стреля/е ясно на всички, но защо няма нищо ново? Първите дни не го ли разкрият, 99% ще си остане така завинаги.
14
2
 
4
 
! Отговори
rument преди 11 години
Професионалист е разбира се,случайно срещнат няма как да уцели артерията на бедрото му от която моментално е започнало да шурти кръв като фонтан,няма как е ако не професионалист да го уцели в мъдурите и в единия бъбрек,целта е да умре бавно и мъчително.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А може би стрелеца е искал повече мъка и болка.
12
1
 
2
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Никога не бива да се подценява AK... Независимо от стрелеца, всеки който е бил в казармата, е стрелял с него и знае...
11
0
 
6
 
! Отговори
il_cho преди 11 години
Хахахахаа, е момчета 1 Април е малко далече още! Седем куршума и седем попадения по движеща се мишена и то с не най-подходящото за целта оръжие. Оставаше да кажете, че е бил през предишен опит :D :D. На мен лично не ми стана ясно кой какви интереси гони в случая. Ясно стана едно - въпросния "бизнесмен" отдавна не е в голямата игра и ако е трябвало да го убият отдавна щеше да прави компания на Илия Павлов и Жоро Илиев!