МВР се съмнява стрелецът на Баретата да е професионалист

По автомата имало промени, които говорели за качествата му
Обновена: 5 фев 2013 15:19 | 5 фев 2013 11:52,
57
МВР се съмнява стрелецът на Баретата да е професионалист
Баретата беше простерян четири пъти. Снимка: архив БТА

Зам.-шефът на СДВР Ивайло Спиридонов постави под съмнение професионализма на стрелеца, който рани Златомир Иванов-Баретата.

Баретата беше прострелян с четири куршума на 29 януари на влизане на Съдебната палата. Той беше откаран в “Пирогов“, където му беше направена тежка операция.

Днес Комисар Спиридонов обясни пред БНР, че състоянието на Иванов все още е тежко и вчера той отново е бил опериран.

От думите му стана ясно, че разследващите имат съмнения относно професионализма на стрелеца. Той е имал основни познания как се борави с такова оръжие.

Според Спиридонов обаче  автомат "Калашников" не е най-доброто оръжие за стрелба на тази дистанция. Баретата беше прострелян от отсрещната сграда.

По думите на комисаря по оръжието са правени интервенции, които той отказа да определи като подобрение.

Има неща по оръжието, които говорят за качествата на стрелеца. Трудно е да се каже дали е професионалист, заяви Спиридонов.

Зам.-шефът на СДВР обясни, че органите на реда все още не са разговаряли с Баретата, но работят по три основни версии.

Първата е, че лице от криминалния контингент би могло да има интерес от отстраняването на Златомир Иванов, втората версия е за засегнати икономически интереси, третата версия е за лице, което е поръчало престъплението да бъде извършено по този начин, че да ескалира общественото мнение.

В МВР има достатъчно информация за хора, които може би имат връзка със стрелбата срещу Златко Баретата. Самият Златомир Иванов обаче е бил притеснен от развоя на делото, за което е отивал в съда.

Спиридонов допълни, че стрелецът е запалил помещението, като го е залял с бензин. Припомняме, че веднага след като Баретата беше ранен, пламна сградата, откъдето е стреля извършителят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
снор преди 11 години
Обхвата на АК е максимум 700 метра (800-850 метра при добри условия, сух въздух и височина)Има легенди за виртуози, които са стигали и по-големи разстояния, но това най-вероятно са случайности - чист късмет.Оригинално АК няма оптически мерник, но има модификации на които може да се добави. За такива дребни риби като някакви си БГ тежкари, барети и тем подобни, няма кой да се занимава да прави куршуми с тежка сърцевина.Има и АК правени за лов. Тук в БГ има колеги с такива.
9
0
 
11
 
! Отговори
... преди 11 години
Значи да приемем, че не е професионалист! Добре де ама тогава вие един не професионален авджия не моете да хванете! А представяте ли си ако беше професионалист! Тогава и папата да беше гръмнал и паспорта си да беше показал и снумка да ви беше оставил пак щяхте да сте със пръстче в г..зче!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само дето не беше на 22-ри а седмица по-късно, ама карай...какво са за журналистите фактите :-)
7
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 години
До Иван - защото баретата си ги е клатил /топките/ докато се е движил.. иначе щеше да е с поне една по-малко....
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лека-полека накрая всичко става така както съм преценил по-рано.
5
1
 
12
 
! Отговори
Малко разбирам преди 11 години
Разбира се, не е професионалист. Един ловджия и двуцевка от това разстояние поваля бягащ заек. Стрела с предварение и отива да го вдигне за ушите. "Калашников" не бил за такава дистанция? Глупости! Не става дума за 300, а за 30 метра! Добър стрелец с пистолет на такова разстояние ще го приспи.
4
1
 
11
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
Щом и непрофесионалистите започнаха да вършат работата на пафесионалистите, професионално..
3
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Разбира се, че е непрофесионалист. Не го е улучил по топките!А иначе, излиза, че всичките 4 попадения са в зона от около десетина сантиметра. Много непрофесионално :))
2
0
 
1
 
! Отговори
hurko преди 11 години
подбудителя на нападението над баретата е същия който е и срещу Георги Стоев и Боби Цанков - човек (или малка група хора) които на всяка цена трябва да прекъснат с миналото си и съответно с хората, които могат да го разкажат/докажат.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Непрофесионално изказване... 4 куршума в Баретата от раз с калашник :), по време на движение