Шофьорът убиец със 7 акта, че и с присъда за пиянство

КАТ проверява дали при катастрофата вчера е возил клиент
Обновена: 11 юли 2013 16:09 | 11 юли 2013 14:31,
115
Шофьорът убиец със 7 акта, че и с присъда за пиянство
Още снощи шофьорът на таксито задържан. Снимка: Булфото

Шофьорът на катастрофиралото такси, убило един и ранило 11 души, има седем наказателни постановления за нарушения, обяви инспектор Иво Кирилов, началник на Пътен контрол - КАТ.

През 1998 година е установено, че Михаил Куртев е управлявал автомобил след употреба на алкохол, има и присъда – глоба и лишаване от право за управление на МПС. Изтърпял е наложените му наказания.

Още по темата
Сред нарушенията му като водач на такси пък са такива за нередовни документи и за неправилно паркиране и престой.

Към 2011 – 2012 година мъжът е бил изряден шофьор – няма неплатени наказателни постановления – актове и фишове.

Зам.-директорът на КАТ -София инспектор Иво Писанов обясни: "Трагедията във вчерашната случка не се крие в това дали е обезопасено място или не, трагедията е, че един 35-годишен човек е седнал да кара и да вози хора с 2 промила алкохол".

Към момента обаче се установява дали е имало или не клиент в автомобила при катастрофата край мола на Цариградско шосе.

От КАТ обявиха още, че резултатите от кръвната проба на Куртев вече са налице и показват 1,5 промила, като снощи взетата на място проба с дрегер е отчела 1,89 промила. 

Към момента той е задържан за 72 часа, прокуратурата пък му повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на средни телесни повреди на повече от едно лице.

За извършеното от Михаил Куртев престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смъртна присъда за такива ***.Трябва да приемат закон за смъртната присъда при доказано убийство инжекцията та да видим дали няма да се оправи тая скапана държава.
99
0
 
1
 
! Отговори
Бакшиш на шиш преди 10 години
Аз съм се возил при всякакви ***, при пияни, при друсани. Един веднъж на 2 - 3 пъти слиза от колата, според мене беше шмъркал нещо. Такситата не ги барат полицаите, някои от тях са си трафиканти на дрога, това го знам от полицай. Жалко за хората, дано детето се оправи. Трябва да има задължителен контрол преди началото на всяка смяна, правиш му тест и ако е пил - отнемаш му разрешително или квото е там во веки веков. И е крайно време да почнат да отнемат книжки завинаги.
98
0
 
2
 
! Отговори
до 105 преди 10 години
Защото някакъв измислен бог ти е виновен за смъртта, затова ли е "Божа работа"!? Лошото, което "тегне над тази държава" си го правите всички вие, а не някой отгоре. Вие сте си виновни за това, колко добре или зле живеете. Между другото, пише се "жалосТ", но сигурно пак е "Божа работа", че си го написал(а) така.
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отдавна трябваше да направят изискване границата при професионалните шофьори да бъде 0 промила, както е в повечето бели държави. Не мога да си представя таксиметров шофьор, автобусен или на камион да кара дори на една ракия. За тях дори една боза трябва да бъде забранена. Все пак отговарят за живота и на други хора. Сега с този 0.5 промила само се изкушават да удрят по едно, пък евентуално и по още едно. При професионалните шофьори трябва да е ясно, че толерансът е 0.
96
2
 
8
 
! Отговори
за жалос преди 10 години
....Бог да прости починалия, Божа работа, лошо тегне на тази държава, много лошо......
95
0
 
22
 
! Отговори
сс преди 10 години
До dobrinovТъкмо обратното - наличието на алкохол в кръвта на шофьора утежнява вината.
94
24
 
0
 
! Отговори
dobrinov преди 10 години
alkohola ,donqkade goopravdava,toi ne mogal da se kontrolira ,zashtoto bil pod vliqnieto mu,tva smekchava vinata mu
93
0
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
До АнонименЧе са недомислени много от спирките в София - така е! Но хайде да не сваляме вината от шофьора на таксито! Всеки е ДЛЪЖЕН да се съобразява със законите на държавата в която живее или пребивава,без значение дали му харесва или не, защото в противен случай попада под ударите на закона! Извинения няма в този случай, той се е качил с чиста съвест да кара след като е употребил алкохол!
92
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За тоя само най доброто, 150 години затвор както е в САЩ!
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България допустимото от закона съдържание на алкохол в кръвта е 0,5 %Това никак не е малко средно 70-120 грама ракия и то изпита до преди час,аз да попитам при тоя огромен аванс от страна на държавата не е ли задължително всичко след 0,5% да е по 3 пъти по тежко за нарушителя?Няма тън -мън има държави дето 0 лата се гони ,а ние с 0,5 го умуваме.
90
1
 
17
 
! Отговори
PlaNK преди 10 години
Какво означава да се напиеш, да се качиш на автомобил (оставяме настрани това, че е такси), да блъснеш хора, да осакатиш хора, да убиеш хора... и прокуратурата да повдигне обвинение за причиняване на смърт - ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! - по непредпазливост. Това си е терорист камикадзе, ако питате мен и като трябва да бъде съден като такъв. Обвинението по-скоро би трябвало да бъде: за опит за причиняване на масово убийство!
89
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тунела под шипка ще бъде изкопан доста бързо ако се впрегнат *** като този. Следващите 20 години го пращате на обекта по 12 часа на ден без почивен ден да работи и ако оживее като излезе ви гарантирам че няма да прави повече така! Бог до прости момичето и дано всички пострадали се възстановят.
88
3
 
7
 
! Отговори
Севдо преди 10 години
Много рядко ползвам такси (не съм от София). Но ми се случи веднъж да ползвам, че си носех акумулатор за колата, та да не го мъкна. Качих се в някаква "катафалка" и някакъв чичка, толкова силно ухаеше, толкова силно фъфлеше от алкохола, че едвам го изтърпях. Реакции, управление на автомобила - под всякаква критика (странно форсиране на двигателя - ускоряваше, след това отпуска газта и тогава сменяше по - висока предавка, забавени реакции). Слязох 1 км. по рано - мъкнах акумулатора, но съм жив :)
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
93Стига бе! Къде на Цариградско има обезопасена спирка или такава, която е в локалното?!!??!?!? Само на окръжна болница има такава!! Цялото Цариградско и всички спирки са такива. Не е виновен мола, виновна е общината!!
86
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да му сложат една инжекция, за да не прави повече така. 7 акта и присъда за пиянство и да е на пътя???? *** нещастен!!!!
85
7
 
8
 
! Отговори
дамн преди 10 години
Ааааа, НЕ, ""Трагедията във вчерашната случка не се крие в това дали е обезопасено място или не, ...." - това НЕ Е така. Аман от "корпоративни" спирки, сфетофари, пешеходни пътеки. Големите търговски вериги ДА си оправят инфраструктурата. Не оправдавам ПИЯНИЦАТА, ама какво прави тази необезопасена спирка на булеварда???Пострадалите в случая са застраховани и СГТ да му мисли...
84
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Охооо, ако е имало пасажер в таксито отдавна да е дръпнал ръчната на това камикадзе.
83
1
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
До АнонименНе само, че шофира, ами и вози хора!! Възниква резонният въпрос: На кого е платил за да си затвори очите и да му даде разрешително?? И този някой също трябва да лежи в затвора заедно с шофьора!
82
1
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
наистина не трябва да го съдим този изверг.... качил се да кара мъртво пиян, че и хора за вози...А , ако ти беше клиент в таксито точно в този момент???
81
0
 
22
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
До 65 ти номер - ГалинДано не ти се случва да попаднеш на пиян шофьор на такси нощно време,които да влезе в насрещното платно срещу ТИР.... защото на мен ми се е случвало и не е приятно усещането от безизходицата. Постави се на мястото на близките на загиналото момиче и на пострадалите хора.... замисли се.... Представи си , че никога повече няма да видиш очите на любим човек, да чуеш гласът му и да усетиш присъствието му... Остави и много неизказани неща помежду ви... ХАЙДЕ СЕГА ми кажи дали