Полицаи иззеха 740 000 къса контрабандни цигари

Предотвратените щети за бюджета са за около 277 500 лв.
Обновена: 26 мар 2014 15:38 | 26 мар 2014 15:38, Анисия Иванова
7
Полицаи иззеха 740 000 къса контрабандни цигари
Иззетите контрабандни цигари от Велико Търново. Снимка МВР

Полицаи от Велико Търново откриха и иззеха 740 000 къса контрабандни цигари, съобщава МВР.

Предотвратените щети за бюджета са в размер на около 277 500 лeва.

Цигарите са открити вчера при проверка на лек автомобил "Тойота". В спецоперацията са участвали служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" от МВР -  Велико Търново и Павликени. Колата била управлявана от 35-годишния Б.Н. от Велико Търново, известен на полицията, в нея пътувал и 28-годишният К.Я. от същия град.

В багажника на автомобила полицейските служители се натъкнали на два мастер бокса с общо 20 000 къса цигари от  различни марки. При последвало претърсване в хале в областния град и намиращ се в него товарен автомобил "Ивеко" са иззети още 72 мастер бокса контрабандни цигари. Папиросите и возилото са иззети.

Двамата мъже са задържани с полицейски мерки за срок  до 24 часа. По случая във великотърновската полиция е започнато досъдебно производство. Работа по документиране на цялата им престъпна дейност продължава.

Безбандеролни цигари иззеха и полицаи от Елена. В хода на провеждаща се специализирана полицейска операция в Златарица е извършена проверка на 42-годишния К. З. от същия град, който е известен на полицията и е осъждан за кражби. В него униформените установили и иззели 60 къса цигари. Материалите по случая са подготвени за налаген на административно наказание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kade shte gi skladirate kajete bre...........
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В него униформените установили и иззели 60 къса цигари.Цели 60 къса......тоест 3 кутии,много бе,тоя е за затвор направо!!!!
5
0
 
6
 
! Отговори
www преди 10 години
ХАЙДЕ СЕГА ДА СЕ УНИЩОЖАТ ПУБЛИЧНО. А НЕ ДА СЕ ПРОДАВАТ ПО МАГАЗИНИТЕ НА ПЕЕВСКИ
4
0
 
4
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Това е само сламка от купа сено, с това искат да доказват че уж си вършат работата. Всички знаем как на всякъде се продават такива цигари. Именно с тяхната благословия се продават. Знаете ли какво става с цигарите които уж ги конфискуват, нали трябва да ги изгарят, е дали така става. Не съвсем, само дето отиват до даденото място за изгаряния, но не се горят, а само отбиват номер като хвърлят в пещта някоя кутия а другото си го прибират, това е истината.
3
0
 
8
 
! Отговори
Калашников преди 10 години
Депутатите са причинили милиарди повече щети от тези кокошкари..... Ама нали за кокошка няма прошка.......
2
0
 
7
 
! Отговори
АЙ СИКТИР СМЕШНИЦИ преди 10 години
ПИАР ПРЕДИЗБОРНИ АКЦИИ, КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ СЕ ПРОДАВАТ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ, ПО СЕЛА, ГРАДОВЕ И ПАЛАНКИ, ОТ *** ЕКСКУРЗИАНТКИ С ШАРЕНИ ТОРБИ, ДОРИ ПРЕД САМИТЕ ПОЛИЦЕЙСКИ УПРАВЛЕНИЯ!!!!!!!!!
1
0
 
8
 
! Отговори
МНЗ предупреждава преди 10 години
Тютюнопушенето вреди сериозно на вашето здраве