Можем ли да спрем хората да се бият и убиват вкъщи?!

Лазаров видя добър знак в спада на битовата престъпност с 12%
Обновена: 13 май 2014 17:10 | 13 май 2014 17:10, Веселина Йорданова
60
Можем ли да спрем хората да се бият и убиват вкъщи?!
Светлозар Лазаров. Снимка: архив, БулФото

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров определи като добро начало данните за спад на битовата престъпност с 12%.

„Определено не съм доволен, не ме удовлетворява, но 12% на пръв прочит са един добър знак. Предстои ни много работа това да стане устойчива тенденция”, коментира той, цитиран от „Фокус“.

Още по темата
Лазаров беше категоричен, че ако някой иска да извърши престъпление, няма кой да го спре.

„Няма власт над оная глава, която е готова сама да се отдели от раменете си. В случая е важно да има превантивен ефект, да има полицейско присъствие с оглед създаване на предпоставки за разкриване и обективно разследване на съответното престъпление, бързо и справедливо наказание“, разясни той.

Главсекът поиска от медиите да посочат населено място или страна без престъпления „да почерпя опит от тях и да го приложим в България и като приключи работата ми в МВР, да отида да живея там“.

"В крайна сметка можем ли да спрем някого да върши престъпления?! Можем ли да спрем хората да се бият вкъщи, да се убиват в домовете си, да трепят децата си? Тук нещата опират и до възпитание, манталитет. Много се опасявам това вече да не влезе в графата „народопсихология”, защото много зачестиха случаите", коментира още той.

Лазаров съобщи, че е възложил да се планира по-широк спектър от мерки заради последните случаи.

„Посегателството над близкия, в семейството, са неща, за които едва ли МВР е виновно, че се случва. Днес имаме убийство в "Столипиново". Двама братя се скарали, единият утрепал другия. Какво да направим? Разкрито, но накъде вървим, какво правим? Това са много сериозни въпроси за обществото”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА !
29
0
 
16
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Като за начало може да кажете дали Ангел Александров е прикривал престъпленията на Доган ! Но вие сте си от един и същи *** и затова ще си криете главите в пясъка ...
28
0
 
2
 
! Отговори
POLICA-i преди 9 години
Nemojem razbira se kakto nemojem na obshtestveni mesta.SKRIITE ORUJIQTA tova e reshenieto.
27
0
 
5
 
! Отговори
anonymous преди 9 години
Ami normalno, prosto naselenieto namalia s tolkova v bulgaria !!!
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми като не можете да спрете престъпността за какво въобще съществувате? Затова има превенция, което не означава "полицейско присъствие", а означава да си знаеш рисковия контингент, да си в общността, да знаеш какво става и да вземеш мерки ПРЕДИ да е извършено престъпление. Ако на глав. сек. трябва това да ти обяснявам, значи сме много зле.
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А престъпността в парламента с колко процента намаля?
24
0
 
24
 
! Отговори
Фил преди 9 години
Откъде ги вадите тези статистики-новата шевка на НСИ? Напротив, битовата престъпност се е качила в пъти-питайте хората по селата и малките градове.
23
0
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Да не би да сте призвани да помагате на хората да се избиват?
22
0
 
8
 
! Отговори
dios преди 9 години
и тия луди де ги водите де не ги водите на от4ет земете та си ги приберете и ги лекуваите 6тото това се не контролира 4естно казано има нулев подход не може да го прибере6 и след това да го пусне6 и то да няма грам подобрение в главата му не сме толкова глупави за колкото ни смятате
21
1
 
12
 
! Отговори
gost преди 9 години
можете за 24 4аса оправете си законите намерете работа и ви гарантираме 4е няма и да 4уете ни за битови скандали ни за ни6то ако ни гарантирате нормална заплата и работа от която да сме доволни това вие наи малкия яд
20
1
 
38
 
! Отговори
ами преди 9 години
Да,има спад на престъпността,доходите на хората се увеличиха,потреблението също,все повече хора отиват на почивка в чужбина.......А,бе вие за ненормални ли ни имате?
19
0
 
27
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До ПетровЗа *** в Мечка" Големият *** род дошъл от Софлу, Гърция, през 60-те г. на миналия век и се заселил в Коиловци. "Пренощували са само една нощ и коиловчани са ги изгонили от селото. Никой тогава не ги е обвинил в ксенофобия. Май българите добре са защитавали домовете и семействата си.Защото виждате последиците от това заселване и "толерантността" до къде доведе. Ежедневни обири и страх да замръкнеш в родния си дом, в уж свободна страна !
18
0
 
32
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Този е уникално тъпо парче дори и за катаджия не става, предния поне имаше интелигентен вид с очелцата
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не се обръща към полицията, защото направо ти се подиграват в очите ако отидеш например да съобщиш за кражба или дори говориш с тях. Както вече всички в тая държава го правят по примера на управляващите.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не можете,но можете да спрете други да ги крадат,убиват,насилват-затова сте полиция,но прехода от милиция към ПОЛИЦИЯ е невъзможен за хора с такова мислене.
15
0
 
13
 
! Отговори
един преди 9 години
Лазеров,нареди на новия шеф на Варна да подгони фучащите и ревящи идьоти .Че иначе-лого!
14
0
 
24
 
! Отговори
един преди 9 години
Да защото хората разбраха че не им помагате и спряха да се оплакват
13
1
 
19
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Много се опасявам това вече да не влезе в графата народопсихология, защото много зачестиха случаите" - Г-н Лазаров, за чия народопсихология иде реч? Защо тези 35-45 годишни двама братя не са на работа? Започнали от сутринта или са снощни? Какви помощи са раздавани скоро или пенсии и ще разберете защо са се скарали по обедно време."Народопсихологията" на този етнос я създавахте всички политици през последните 25 години, последиците ще са много години след това,за жалост.
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този е голям *** и ***
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може разбира се- при Тодор Живков нямаше такива работи-тогава имаше истинска милиция и съдебна система-сега е свободия на всички нива.Жалкото е че едни си гушкат огромните заплати и пенсии а другите бачкат за 300лв и анархията продължава!