Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец

Починалият им направил забележка заради обидни подмятания към жени
655
Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец
Снимка: Булфото, архив

Мъж на 64 години бе пребит до смърт в центъра на Правец от група млади роми заради забележка. След проведено издирване под ръководството на Софийска окръжна прокуратура извършителите на убийството са задържани, отчитат от МВР.

Нападателите са двама младежи от ромски произход, съответно на 15 и 18 години.

На 6 март около 18.40 часа вечерта на тел. 112 e постъпил сигнал за открит мъж в безпомощно състояние в центъра на град Правец. Изпратените на място полицейски служители установили, че 64-годишен местен жител е починал вследствие на нанесен побой.

По информация на "24 часа" повод за нападението над мъжа била забележка, която той направил на четирима младежи. Мъжът се възмутил, че те подмятали неприлични думи на няколко жени, които минали покрай тях. Забележката му обаче не се е харесала на момчетата, които налетели на бой.

След проведено разследване още същата вечер били задържани четирима младежи. В хода на разследването станало ясно, че убийците са двама от тях. Те са задържани за 72 часа. Очаква се след това Софийската окръжна прокуратура да поиска постоянен арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Още по темата: Правецубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
18
 
7
 
! Отговори
до 170 преди 9 години
"Какво значи "интеграцията въобще не е започнала"?"Теоретично е започнала (с предприсъединителните преговори с ЕС), но:1. Мерките са малки - като средства2. Мерките са неефективни - като мениджмънт и стратегия3. Мерките са само от държавата - напълно НЕподкрепяни от населението, което е крайно консервативно и ксенофобски настроено - на практика не дава шанс мерките да дадат плод.
139
3
 
73
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
Някой сеща ли се какво стана с охранителя на депото дето гръмна един такъв ? Разпънаха го на кръст човека, че не позволил да го пребият ами използвал оръжие. И направиха ли нещо на тълпата "братчеди", които вилняха в съда и открито призоваваха да се режат глави?
138
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 161Какво значи "интеграцията въобще не е започнала"? Нима още от Иван Костово време не започна десетилетие на ромското присъединяване, за което са отишли десетки, ако не и стотици милиони левове? Нима няма десетки ромски организации, "усвоили" тези пари под благия поглед на Националния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси? Нима БХК не ги защитава за мнооого милиони долари за годините на съществуването му? Интеграцията е започнала отдавна, но няма резултати!
137
17
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българи бягайте далеч от НАШАТА МИЛА РОДИНА ..бягайте и назсд не поглеждайте ..оставете на Бойко и другите изедници политици *** да си гласуват за тях и да си ги управляват ..БЯГАИТЕ като от чума ..от тук насетне само по лощо ще става .
136
15
 
14
 
! Отговори
до 161 преди 9 години
Е хайде, винаги са били дискриминирани - просто тогава милицията ги биеше, а сега ти се налага на теб да се биеш сам, като изпаднеш в конфликт с тях.Още от турско живеят в гета - това не ще да е от хубаво. И в Европа е било така, но след Френската революция започнаха да ги интегрират и се справиха добре - а при нас интеграцията още дори не е започнала! Разните "комитети" с право бият барабана - явно трябва още по-силно да бият.
135
2
 
106
 
! Отговори
Ядрения преди 9 години
A ако български момчета пребият възрастен ром , то това ще е расизъм , и в парламента който ги защитават ,ще реват като скопени....а сега ...кой реве за клетника мамка ви продажна...
134
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възможно ли е да бъдат интегрирани отново хора, които БЕЗдържавността дезинтегрира вече 26 години? Едно време са учели, работели, щат-не щат са живеели по правилата на обществото (макар и социалистическо общество). След 1989 г. кой започна да им дава помощи на калпак, кой ги поощрява да се множат като..., кой ги търпи да си строят и разрастват незаконни гета във всеки голям град, да превземат цели села, да безделничат и вършат престъпления? Липсата на държавна политика!!!
133
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другия път, като има избори бъдете "тарикати" и идете за гъби или за риба и няма да се очудя ако въведът и кръвен данък и официално да се сформират башибозушки отряди.
132
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде сега да излезе ония депутатът от ДПС Хафъзов и другия Илиев, дето преди 2 дни пееха една песничка по медиите, хайде сега да кажат нещо по въпроса мишоците.
131
32
 
11
 
! Отговори
до 152 преди 9 години
"Изобщо не се адаптираха."Е как да се адаптират като изобщо не е правен и опит за адаптирането им. Даването на апартамент не е адаптиране, както даването на заем не е икономическо развитие. Трябват драконовски мерки срещу тежката расова дискриминация в България, за да видят смисъл тези хора да излязат от гетото и да си сътудничат с мнозинството - те сега са се скрили като мишки там и умират от глад - а какво прави гладната мишка като излезе от дупката нощем?Искрен съм, болезнено искрен!
130
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С демокрацията е свършено, когато започнете да отнемате от хората, които искат да работят, за да го давате на тези, които не искат да работят." Томас Джеферсън
129
1
 
26
 
! Отговори
0 преди 9 години
А свидетелите, дего са подали сигнали какво са направили?! Някой опитал ли е изобщо да се намеси... В центъра на града да му се не види...
128
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рибата се вмирисва от главата.
127
1
 
39
 
! Отговори
66 преди 9 години
Е, това вече е нетърпимо! Няма ли българи в Правец да ги натикат в миша дупка!?
126
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
154, първо трябвало да създадем условия за НЕпрестъпно съществуване на ***? Че колко пъти, бе, приятел? В нашия панелен квартал 80-те год. бяхме като сандвичи: ***-научен работник, пак *** и т.н. По-късно *** ги преместиха в по-големи апартаменти, та си отдъхнахме от кражби! Изобщо не се адаптираха. Не работеха, а просеха. Няма време за нови експерименти! Те са си номади и такива ще останат. И не вярвам да си искрен!
125
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това се казва демокрация и еu ценности
124
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига толкова отстъпки. Престъпление-наказание! При такива *** и доказателствата не са трудни за откриване. Да се действа веднага, бързо и ефективно! А правозащитниците да защитават преди всичко жертвите и близките им!
123
24
 
3
 
! Отговори
до 137 преди 9 години
Не, правосъдието е вторично. Първо трябва да създадеш условия за НЕпрестъпно съществуване, а след това да правосъдиш сгрешилите. Първо правиш пътища, след това закон за движението по пътищата. Първо осигуряваш справедливост и поминък на малцинствата, после изискваш от тях съответно поведение. Иначе да плашиш прегладнял подивял със затвор е смешно - той там поне е нахранен и на топло - даже доволен.
122
0
 
32
 
! Отговори
Манолски преди 9 години
а така българи, хранете собствените си палачи !
121
0
 
44
 
! Отговори
Do 147 преди 9 години
"Децата" в случая не са деца а са убийци !!! Не заслужават никаква защита. Убития получил ли е "защита" когато е бил брутално бит от "децата". Използвай си мозъка моля . Защо мойте деца ( на 16 и 17 ) не бият до смърт минувач който се е застъпил за достойнството на момочетата които са били неприлично усвирквани...? Деца ми били?!?