Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец

Починалият им направил забележка заради обидни подмятания към жени
655
Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец
Снимка: Булфото, архив

Мъж на 64 години бе пребит до смърт в центъра на Правец от група млади роми заради забележка. След проведено издирване под ръководството на Софийска окръжна прокуратура извършителите на убийството са задържани, отчитат от МВР.

Нападателите са двама младежи от ромски произход, съответно на 15 и 18 години.

На 6 март около 18.40 часа вечерта на тел. 112 e постъпил сигнал за открит мъж в безпомощно състояние в центъра на град Правец. Изпратените на място полицейски служители установили, че 64-годишен местен жител е починал вследствие на нанесен побой.

По информация на "24 часа" повод за нападението над мъжа била забележка, която той направил на четирима младежи. Мъжът се възмутил, че те подмятали неприлични думи на няколко жени, които минали покрай тях. Забележката му обаче не се е харесала на момчетата, които налетели на бой.

След проведено разследване още същата вечер били задържани четирима младежи. В хода на разследването станало ясно, че убийците са двама от тях. Те са задържани за 72 часа. Очаква се след това Софийската окръжна прокуратура да поиска постоянен арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Още по темата: Правецубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде да помислим: чак толкова не сме напреднали, нито пък приличаме по нещо на истинските демокрации, че да спазваме искането за отмяна на смъртното наказание. Това е за цивилизованите държави. При нас се връща средновековието. Тогава и присъдите да върнем, за да са адекватни на положението! Престъпниците стават все по-нагли, съдебната система- алчна и подкупна. Кой страда? Дребният човечец и децата му. Стига!
119
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИСКАМЕ публично линчуване на бесило или куршум в главатан а площада на виновните...да си нзаят другите..ако трябва като ИС ще ставаме, но трябва да има РЕД в тази държава !
118
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** стигат дотам да убият човек в центъра на Правец, около 18 ч.? Нямало ли е хора наоколо? Добре ли разбрахме? Тези наглеци се чувстват съвсем сигурни и безнаказани. Време е да се вземем в ръце! *** не се интегрират! Само бързите строги наказания могат да помогнат.
117
0
 
44
 
! Отговори
предложение преди 9 години
Преди по малко от век в България е ималозакон за изтребление на разбойниците. И сега е крайно необходим такъв закон !!!
116
3
 
31
 
! Отговори
SmaZanGulub преди 9 години
Какво значи "задържани за 72 часа" ? Това двообще има ли смисъл да се коментира! Веднага присъда, бърза процедура УБИЛИ СА ЧОВЕК!
115
0
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
хелз комитет и депутатите *** защо мълчите защо не ги интегриратеотнето е правото на бългаарите на живот това е целенасочена политика
114
1
 
114
 
! Отговори
Референдум преди 9 години
Да върнем ли смъртното наказание?Да +Не -
113
0
 
34
 
! Отговори
нона /и не ме трии!/ преди 9 години
защо не ги вземат в Брюксел и да ги приобщават към европейските ценности, а тук вилнеят като башибозук !!!!
112
1
 
32
 
! Отговори
вън! преди 9 години
До Nobody Да бъдат изгонени въобще от България! Убийци и кърлежи не ни трябват!!! Само който работи и спазва законите и правилата,валидни за останалите хора,само той да има право да остане в обществото ни. И в затвора да са пак трябва да храним тези ***. Социалната ни система е пред колапс благодарение на ***! Скоро няма да има пари за пенсии за работещите хора.
111
0
 
22
 
! Отговори
7909 преди 9 години
До до 131Правосъдието, което да създава чувство, че има справедливост е най-важно. И не става въпрос само за ***.Колко корумпирани политици, лекари, съдии и т. н. т. са влезли в затвора, за това сме на това дередже цялата държава.
110
0
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Виновни са ни демокрацията и САЩ.Така е най лесно.Изобщо имаме ли воля за нещо,което не ни засяга пряко
109
4
 
41
 
! Отговори
Тошо, къде си? преди 9 години
Тошо, стани да видиш какво става в твоя Правец.
108
27
 
4
 
! Отговори
до 131 преди 9 години
Правосъдието не чак толкова важно - тия щом не се плашат от евентуална 20год присъда, нямаше да се уплашат и от сигурна смъртна присъда.Най-важното нещо е РОМСКАТА ИНТЕГРАЦИЯ, която дори още не започнала в България! Иначе с тоя Апартейд сега далеч няма да стигнем, и по-лошо ще става...
107
2
 
30
 
! Отговори
Полицията преди 9 години
До Ало, полицията!Мола, мола, полицията не спи, а защитава ***.
106
1
 
45
 
! Отговори
бгр преди 9 години
Проблема не е в демокрацията.Защо в Сърбия няма такива случки? Докато не започнем Българите да се подкрепяме, обичаме и уважаваме (защото сме братя) няма как да се съвземем. Ако не си пазим гърбовете, няма кой... Ще страдаме ние, децата и родителите ни. Заедно сме по-силни!
105
1
 
18
 
! Отговори
7909 преди 9 години
И най-добрите закони да имаме, като няма правосъдие така ще гнием. Икато ги зловят, какво от това. Няма кой да ги осъди. Те един референдум не искат да пуснат за смъртно наказание, вие си мислите ,че живеем в народовластие (демокрация)
104
1
 
39
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 9 години
Да се въведе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ на всички избори! Нещата ще се оправят автоматично.Тогава който иска да купува гласове от неграмотни и необразовани...И по-строги закони срещу тези , които не могат да се интегрират !
103
0
 
17
 
! Отговори
харпия преди 9 години
Не ги закачайте моля ви, че инквизиторите от БХК ще ви погнат и съдят до дупка!
102
3
 
31
 
! Отговори
така преди 9 години
ами пак си стойте у вас и не ходете да гласувате, защото нямало за кого. така ромите си избират политици, и политиците си ги пазят...а нас ще ни бият и ще ни изстискват да им плащаме помощите и да си ги гледаме, нали сме европейци. Айде братя европейци, от утре работете двойно, има и други ромчета, които трябва да отгледаме, за да ни бият, и после като станат пълнолетни да изберат депутати, нали разбирате? така е в Европа, няма да се дърпаме, така е в демокрацията.
101
1
 
43
 
! Отговори
българин преди 9 години
Искам при всички такива случай към всеки осъден *** в затвора да влиза и служител от БХК да го превъзпитава.Тези долни от БХК са българо мразци те са против обикновения човек изащитатават престъпници гадняри долни.Защото ако този човек се беше защитавал и наранил някой от *** те такъв вой щяха да дадат ужас.