Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!

Оказва се, че Илиян Здравков има 6 различни присъди
Обновена: 10 мар 2015 08:58 | 10 мар 2015 08:45,
175
Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!
Илиян в съда. Снимка: Булфото

"Господ ще го накаже него, дано повече да не го видим тука", кълнат жителите на ромската махала в Мъглиж Илиян Здравков, задържаният за убийството на студентката Вероника.

От години Илиян и жена му Елка Симеонова обитавали там кирпичен коптор на улица "Пролет" №53.

"Избяга, бате, жената избяга към града, щом научи, че я търсите", обяснява пред "24 часа" услужливо млад ром.

Местните разказват с охота това, което знаят. Преди време Илиян се завъртял из Мъглиж покрай брат си, който се бил хванал като овчар. Братът бил женен за сестрата на Елка и покрай тях тя се залюбила с пришълеца.

Официален брак нямали, но това не  попречило да му роди набързо 5 деца - 3 момчета и 2 момичета. Само че родителите нямали условия да ги гледат нормално и социалните служби ги настанили в Домове за сираци.

Илиян също се цанил за пастир, но го хванали в издънка - през 2012 г. си харесал хранителния магазин на Николай Пашов и го окрал 4 пъти.

Собственикът се усетил, че му изчезва скъпа стока, и по охранителните камери видял как ромът в различни дни влиза в магазина в работно време и обира де що свари от щандовете, като пълни с продукти раница. След това кротко минава покрай касата.

Рецидивистът прибрал стока за близо 560 лева, установила ревизия - цигари, алкохол, хранителни стоки, козметика и перилни препарати.

Полицията влязла в дирите на крадеца и жена му Елка, която била свидетел по делото, се принудила да върне част от откраднатото.

Казанлъшкият районен съд отчита това като смекчаващо вината обстоятелство, както и тежкото материално и семейно положение на подсъдимия, и му налага 1 г. и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор или общежитие от закрит тип.

Оказва се че Илиян Здравков има 6 различни присъди. Той върши престъпления, след това се разкайва, признава изцяло вината си, сътрудничи на разследването и иска съкратено съдебно следствие, което съдът по закон е длъжен да приеме. Така си издейства и по-леки присъди.

Явно по този отъпкан от самия него път Илиян е поел и сега след убийството на Вероника. Макар вчера изненадващо да промени показанията си и да се отрече пред журналистите и съда, че той е убиецът на студентката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
10
 
! Отговори
Х преди 9 години
Прокурора искал да си признае за да му издейства по лека присъда,това ли е работа на работещ прокурор-този глада да претупа делото.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог има и Бог помага.
55
0
 
18
 
! Отговори
ot net-a преди 9 години
Момичета само ако сте честни и откровенни със своите родители и приятели, имате шанс в днешно време.По-добре да ви берат срама и страха, отколкото да ви оплакват. Не ги щадете и не се мислете за толкова оправни! Внимавайте кои са вашите приятелки и кои са техните приятели от мъжки пол. Днешно време изнасилват с хапчета и приятелство...
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ИД би си намерил място, но май и там търсят образовани.
53
2
 
20
 
! Отговори
Време е ! преди 9 години
Какъв Бог бе ***.... Еми да чакаме Бог да ни реши проблемите. За какво ни е правосъдие тогава ? Вместо да палиме свещички, да се молиме и да си даваме стотинките в църквите по добре да се вдигнем като народ и да покажем че не може да ни мачкат 240 *** в парламента. До кога ще сме стадо овце дето си мисли че Бог (дето не съществува) ще ни оправи положението.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Килър не означава ли наемен убиец?
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не чакайте политиците да оправят България. Ако чакате на тях България ще загине. Всеки да прави нещо за държавата. Политиците са комунисти.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип Бог помага на тези, които искат.А какво значи да искаш? Да искаш значи да правиш дела на искане. Мислите също са дела, молитвите също са дела и действията също са дела. Бог гледа и ако види, че някой с делата иска, му дава. Дава и ако някой се моли за нещо, но все пак не забравяйте, че "Вяра без дела е мъртва".Това не значи че призовавам веднага да го убият с камъни. Просто искам да кажа, че е грешно да си мислим, че само с молитва измолваме. Бог гледа и на делата ни.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е ,че дори и след този случай родителите на момиченцата Няма да отидат да купят един мощен спрей,поне да имат нещо за самозащита а само ще се молят на тях да не се случи.....само ,че това което сам можеш да си го направиш и господ не може.Мислете хора,мислете ! Грижете се за децата си! За мен е недопустимо по тъмно, в гориста месност човек да ходи сам без средство за самозащита.
48
2
 
15
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Ако чакаме всичко Господ да свърши,все така ще си седим заринати в тиня.
47
3
 
25
 
! Отговори
Размисли и страсти преди 9 години
Ей, няма угодия на този народ! Вие какъв си мислите ,че е убиецът-мутра или баровец ще се върти около гарата и ще трепе с 8 удара в главата. Всеки с малко мозък в главата знае колко бабички и дядовци изтрепаха *** като този по селата....ама българинът толкова се е филмирал с мутрите ,че в мозъкът му само батки могат да убиват....а в реалността точно това са убииците.Малки същества по 60-70 кила я с нож, я с брадва....100 килограмовите бият един тупаник и до там,дребните колят и бият с тръби
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!" Не чакайте цял живот Господ да върши вместо вас нещата! Затова сте на този хал в цяла България! Само цъкате с език и псувате, но когато трябва нещо да се направи седите с ръце в джобовете и си гледате в краката, и чакате Господ да направи това нещо.
45
6
 
8
 
! Отговори
сельо преди 9 години
УБАВЕЦ, КАКЪВ КРАСАВЕЦ
44
1
 
26
 
! Отговори
аха преди 9 години
Нали казахте ( медиите ) , че този имал преди същото престъпление, убийство с грабеж. Тук сега за какви кражби на зеленчуци ми разправяте. Май нещо много взе да смърди или вие медиите пишете каквото чуете от клюките
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пополекаНаистина. Ако убиеца е бил умен, веднага ще хвърли картата и телефона. И после както си вървиш, виждаш някаква дебитна карта на пътя, взимаш я и си казваш: "Я чакай да се пробвам с ПИН-а" и ХОП! Куките те сгащват и айде, ти уби собственика на картата :) Малко тъпо ми се вижда
42
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-харесвам когато журналята започнат да раздават присъди. Човекът е виновен, когато му бъде доказана вината в съда и бъдат представени безпорни доказателства и факти. На този етап има хванат един неграмотен овчар от *** произход, осъден няколко пъти за кокошкарски кражби на цигари и алкохол в магазин - лесна, изкупителна жертва, която не разбира, какво става и на никой няма да му пука, дори да е неправилно осъден. А, истинският убиец? Него ли търсим или просто жертва???
41
0
 
18
 
! Отговори
USA преди 9 години
прилича на братовчед на Костов , а този така наречен Костов не беше ли Министър на България , какво нещо е Ром да управлява България , как няма да убива човека като братовчеда е Министър
40
6
 
12
 
! Отговори
пополека преди 9 години
Не е ли работа на съда да каже,че той е убиеца? Много лесно му лепнахте това на тоя ***...карта бил използвал...ми може да я е намерил някъде.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До деца 5При *** е на обратно,правят деца за да имат пари :))
38
1
 
19
 
! Отговори
Несъгласен преди 9 години
Такива неща стават навсякъде по света,но само тук,в България това остава безнаказано!