Шампионът Милен тренирал до последно въпреки лекарите

Приятелите на спортиста пред Dnes.bg: Имаше проблем с кръвното
Обновена: 21 мар 2015 19:33 | 21 мар 2015 19:21,
48
Шампионът Милен тренирал до последно въпреки лекарите
Снимка: Dnes.bg

"Не можем да повярваме , че това е истина и затова дойдохме да се убедим с очите си", заяви за Dnes.bg един от приятелите на открития мъртъв олимпийски шампион Милен Добрев - Иван Зашев. Той заедно с други приятели станаха свидетели на изнасянето на трупа на спортиста, който бе качен в микробус и откаран в Съдебна медицина за аутопсия.

Ден след допинг скандала, при който националният отбор на България беше дисквалифициран, а федерацията глобена с 600 хиляди долара, българските щанги претърпяха още една загуба.  Бившият олимпийски шампион по вдигане на тежести Милен Добрев е намерен мъртъв в дома си, съобщиха от полицията в Пловдив. По тялото му няма следи от насилие, сочат първоначалните данни.

Още по темата
Трупът на 35-годишния олимпийски шампион е открит от неговите родители. Най-вероятно Милен Добрев е починал в съня си от инфаркт. Смъртта се разследва от криминалисти и съдебни медици.

„Един живот приключи на 34 години. Не ни допуснаха вътре въобще. Той живееше сам, баща му го е открил”, заяви Гроздана Димитрова, която е близка на семейството.

По неофициална информация смъртта е настъпила след употреба на алкохол и стероиди.

„Чувах, че си е пийвал от време на време, но аз не съм го виждал пиян.”, разказа съсед на Добрев.

Приятели на Добрев отричат той да е алкохолик и твърдят, че е страдал от високо кръвно. Вдигал е тежести до последно въпреки съветите на лекарите да не натоварва сърцето.

„Не му е издържало сърцето, но ще кажат лекарите от какво е”, твърди Иван Зашев.

„Беше добър приятел и добър спортист, тренираше до последно”, разказа Пламен Георгиев – Джонсъна.

Милен Добрев е последният българин с олимпийска титла по вдигане на тежести. Печели общо четири златни, два сребърни и два бронзови медала от големи първенства. Добрев се е занимавал със строителство. Мечтата му била да направи детска школа по щанги. 35-годишният шампион ще бъде погребан в родното му село Житница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA SE ZAKRIE TOZI SPORT ZA 10 G.NIKAKVA VAZMOGNOST MAFIATA DA PECELI OT SHTANGITE.
21
0
 
16
 
! Отговори
БЕН БЕРНАНКЕ - ФЕД преди 9 години
ИМАШЕ МЕЧТА ДА ЖИВЕЕ В ГЪРЦИЯ ДО МОРЕТО. МНОГО ИСКАШЕ СЛЕД НЯКОЯ ГОДИНА ДА ИМА ВИЛА НА ХАЛКИДИКИ.МНОГО ОБИЧАШЕ ГЪРЦИЯ.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БрайкоПич,ти май след малко и за Господ ще вземеш да се самовъзприемаш?Сигурно никога не си се подлагал на ограничения и професионални натоварвания-включително и психически!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да го прости момчето!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите трябва да плащат на МУТРИТЕ!~
17
1
 
10
 
! Отговори
ало 15 преди 9 години
ако не беше тъжно щеше да ме спукаш от смях,какво си написал бе човек,няма ли кой да ти скрие клавиатурата да не се излагаш
16
5
 
2
 
! Отговори
Доган преди 9 години
Не трябваше да тренира с мен.Моята БЕЗНИСТАНЦИЯ е ОТВОРЕНА винаги.
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 12Нещастник, той съди направо Милен Добрев едва ли не, че нямал семейство и деца. Ами ако не иска да има деца, ти ли ще му кажеш че трябва да има на всяка цена?В кой свят живееш, бе? Да не живееш още през комунизма където се плащаше ергенски данък? Я слез на земята, бе! Лили Иванова ти дадох за пример. И тя ли безсмислено си е пропиляла живота като няма семейство и деца, ***?
14
5
 
6
 
! Отговори
до брайко преди 9 години
това, че не разбираш от нашия спорт е ясно,но какво ти дава право да изтряскаш някакъв блавоч простотия, за да ни докажешограничеността си и простотията си? милен мир нему, има и дете и семуйство създаде, но в нащия спорт е много трудно да се спазва нашият режим на живот съвместно всичко житейско останало. какво да обяснявам на костенурка нинджа, обсебена от компютърни игри и фен на драмата. батьовото, ти си ми една драма куийн.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живота е битка и постижения. Така го е разбирал, това е правил. Покой за душата му.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 11Едва ли е пиел Блек Рам, бате. Тоя е пукал здраво само Дъппал, Чивъс Регал и Джак Даниелс.И на мен да ми дадеш от тия елексири и аз ще пукам като невидял.
11
5
 
6
 
! Отговори
Малин-до 8 преди 9 години
Я чети внимателно бе папагал Никой не е обидил човека а става въпрос че безсмислено си е пропилял живота а ти кой беше та питаш другите кои са
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледай ти шампиони не знам си кви всякакви с мания з величие аз пък ще си налея чаша доммашно вино и една пържола ще метна на скарата пийти си ментета долнопробно уиски и дигайте щанги умници.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един голям шампион да си отиде така нелепо.Жалко...
8
3
 
17
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Шампионите са винаги самотни. Или рекорди и постижения или жени и нищо.
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 7 Голяма логика- значи като не си създал семейство и не си създал деца си нищо? Значи и Лили Иванова е нищо? В***секи сам си избира това дали да има или няма семейство и деца, бе!Кой беше ти, че да съдиш хората заради техният избор в това отношение?
6
31
 
13
 
! Отговори
Брайко преди 9 години
За намереното убито дете в куфара спряхте информацията и сега ще четем само за назобаният щангист...какъвто и шампион да е бил не е успял да се класира във най-елементарния и човешки спорт-да създадеш семейство,отгледаш и възпиташ деца и остарееш достойно...всичките му медали и пет пари не струват след като не е постигнал нищо от гореизброените Но ако той сам си е докарал ***,то детето в куфара е жертва на някой и тази информация е важната а не за фитнес-маниаците
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко жалко такъв голям шампион да бъде самотен и да няма жена до себе си.
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живял е сам....посягал е към чашката доста за да не е самотен. Разбираемо е. Но защо е взимал стероиди като не се състезава от цели 7 години.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо бе, Милене? защо ти беше да взимаш стероиди, като вече не се състезаваш?