Откриха мъртъв олимпийския ни шампион по щанги Милен Добрев

Тялото на спортиста е намерено в дома му около обяд
Обновена: 21 мар 2015 20:44 | 21 мар 2015 15:51,
63
Откриха мъртъв олимпийския ни шампион по щанги Милен Добрев
Милен Добрев Снимка: архив, Reuters

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Милен Добрев е намерен мъртъв в дома си в Пловдив.

Сигналът към телефон 112 е подаден в 13.30 часа. Милен е намерен мъртъв от родителите си. 

Предполага се, че смъртта е настъпила заради инфаркт.  Засега няма данни за насилствена смърт. 

Мъжът е живеел е сам в пловдивския район Северен.

Служители на 3-то РУП работят по изясняване на случая.

Милен Добрев е роден на 28 февруари 1980 г. в Пловдив.

От 2001 г. започва да бележи големи успехи в световните щанги. Тогава печели шампионската титла от игрите на добра воля в Брисбейн.

Става световен шампион в средна категория на първенството във Ванкувър (2003). Европейски шампион (2003 и 2004). Световен шампион от първенството в Киев (2004).

Печели златен медал от олимпиадата в Атина през 2004 в категория до 94 кг.

Общо спечелва четири златни, два сребърни и два бронзови медала от големи първенства. След 17 години в щангите слага край на кариерата си след серия от тежки контузии в навечерието на олимпиадата в Пекин (2008).

Милен Добрев е последният българин с олимпийска титла по вдигане на тежести. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Много жалко за хубавия млад мъж лека му пръст! Независимо какъв е спортът, във висшщата си форма всеки един е мъка, лишения, контрол от всякъде, самоизтезание и наказание. На пръсти се броят хората със щастлива съдба след звездна спортна кариера. Спортът е полезен и хубав само в аматьорската си форма, само докато ти е приятен. Стане ли ти професия нищо хубаво не чакай, въпреки възможности, природни дадености и ламтеж за изява, почести и слава !!
40
1
 
8
 
! Отговори
Боян Радев преди 9 години
На 73 години по-жив и пиещ. Кислород и пари. Такива като Милен са пример за BG.Трябваше BG да се грижи за тях-лекари, специалисти, а не да ги употреби и захвърли. Има и друго-успехите в спорта са нарушение на природните закони, които са ни ограничили като вид. Ако се ползват не 10, а 100 % от мозъка всички ще приличаме на бизнесмени и политици (ха-ха). Когато прородата иска да спаси индивид в екстремна ситуация го дарява със свръхсили. Почивай в мир момче!
39
0
 
8
 
! Отговори
левскар преди 9 години
Липсата на ЕПО при прекратяване на кариерата се замества най-често от кокаин , стимулатори (***) или алкохол .Пристрастеността към високите нива на кислород в организма е почти не преодолима ( по-лесно е 30г да пушиш и да спреш ).Високите нива на кислород и намаляването на пулсът както намаляването производството на мелатонин някои атлети ползват гривни следящи нормата на пулса и при нощен спад стават да спортуват за да компенсират намаляването на кислорода и избягнат капилярното запушване.
38
1
 
7
 
! Отговори
левскар преди 9 години
Това , което ги убива всички спортисти се нарича Еритропоетин - повишава образуването на еротриците за сметка на левкоцитите от стволовите клетки на костният мозък в зависимост от консумацията на кислород . За тежките атлети повишава издържливостта на тренировката с , което дава предимство в подготовката и увеличението на мускулната сила при повдигане . С годините натрупването на ЕПО води до запушване на капилярите и най-често до инфаркт .От 2010 г е забранен след серия от смъртни случай.
37
5
 
3
 
! Отговори
Роко преди 9 години
До АнонименАма се е занимавал с фитнес,а там има много химия ...при щангите трябва да си чист
36
3
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Защо след като спортът е здраве,толкова много спортисти не доживяват до 50 години?Предимно тежкоатлети.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аноболни стероиди...
34
17
 
3
 
! Отговори
ergvbed преди 9 години
droga
33
4
 
14
 
! Отговори
Минзухар преди 9 години
Това е гадно!
32
17
 
3
 
! Отговори
ananimen преди 9 години
Анаболите и пиенето са виновни.
31
3
 
64
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
НЕ ТЕ ПОЗНАВАХ МЛАДЕЖ, НО ПОЧИВАЙ В МИР.ЖАЛКО, ЧЕ НАПУСНА СВЕТА , КОЙТО СИ ОБИЧАЛ. ЖИВОТА Е БИЛ ПРЕД ТЕБ. СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ.
30
2
 
19
 
! Отговори
www преди 9 години
До BurgasАбсолютно вярно! Може би това е най-важното, което трябва да се каже при всеки такъв трагичен случай.Иначе, най-вероятно става въпрос за нелекувана пневмония. Разбира се, причината за смъртта лесно и сигурно ще се установи от съдебните лекари. Поне тези кадри са читави в България. Надявам се никой да не спекулира с трагедията, с цел да стимулира хейтъри, да отклонява обществено внимание от текущата престъпна дейност на политическата класа и т.н.
29
2
 
97
 
! Отговори
респект преди 9 години
Преди две седмици го видях в залата в,която тренирам и аз,а сега го няма!Живота е кратък,нека го живеем достойно!ПОЧИВАЙ В МИР ШАМПИОНЕ!!!
28
3
 
45
 
! Отговори
Може па да е за добр преди 9 години
Каква жалка, нелепа, сиромашка смърт, даваща храна на *** като нас за вицове и подигравки. За човек от неговия калибър да си отиде по този мизерен начин си е направо обидно. Дано Господ го компенсира с някоя по-лека службица в рая. Тук не става за живот.
27
2
 
33
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
До Гошо ТъпотоСъгласен съм с теб. Вечна слава на Героя./нарочно пиша с главни букви/*** е ,че щангите,художествената гимнастика, волейбола и леката атлетика не са в тази си форма както беше в доброто старо време за спорта.Е, аз не искам да живея само със спомените но и да не забравяме и онези които ни караха да сме горди с националния химн и всички които бяха ШАМПИОНИ.
26
2
 
32
 
! Отговори
Така си е! преди 9 години
Историята на Цялата ни Държава е пълна с лъжи , митове ,легенди , полуистини и откровенни заблуди.Да се установи истината за смъртта на този човек!ДА СВИКНЕМ ДА ТЪРСИМ ИСТИНАТА ------КАКВАТО И ДА Е ТЯ!!!
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не мога обаче да схвана как не му е издържало сърцето от стимуланти, като той от 7 години не се занимава с щанги. за какво му е да се тъпче тогава с химии?
24
3
 
81
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Вечна памет на героя.Направил е много за България и трябва да се помни завинаги.
23
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛОША , МНОГО ЛОША И ТЪЖНА НОВИНА ....ЕСТЕСТВЕНО , СЪРЦЕТО Е НЕЖЕН ОРГАН, МНОГО ГО Е ПРЕТОВАРИЛ С ТАЯ МАСА ОТ МУСКУЛИ. ТРЯБВАШЕ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ , ВЕЧЕ ПО - СПОКОЙНО ДА НАТОВАРВА ... ЩЕ ГО ПОМНИМ ...
22
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До такава степен всичко в живота си обърнахме в пари, че не остана живот. Жалко за младия човек, за спортиста, за шампиона, за спорта и за нас-роби на парите