Адвокатът на акушерката: Удряла бебето, за да се успокои

Травмите на детето са нанесени от другия екип, твърди защитата
25 апр 2015 17:28,
163
Адвокатът на акушерката: Удряла бебето, за да се успокои
Снимка: Булфото

Акушерката е удряла бебето, за да се успокои. Това каза Владислав Янев, адвокат на акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на бебе, чиято мярка за неотклонение се гледа днес от СГС.

По думите на адвоката акушерката Емилия Ковачева не помни ясно какво се е случило в нощта на дежурството в болница "Софиямед".

Определението на адвокат Владислав Янев за ударите, които е нанесла Емилия Ковачева на бебето, е "пошляпване". "Целта на тези удари, ако допуснем, че са нанесени, е била не да наранят бебето или да го убият, а да го успокоят. Тя е можела да го убие с един удар, ако е искала, но тя го е пошляпвала, за да го успокои", каза той, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Основната теза, която защити адвокатът на Емилия Ковачева, че неговите наранявания са се случили много по-късно след като тя си е тръгнала от смяна - от другия екип, който е поел на сутринта грижите за новородените в отделението по неонатология.

„Ние смятаме, че детето е изнасяно от това помещение. Правено му е кръвопреливане и други изследвания - в онези помещения има ли камери", попита пред съда адвокатът на Емилия Ковачева. Неговата теза е, че травмата е причинена от медиците от следващия екип.

Според адвокат Владислав Янев Емилия Ковачева е била изключително изтормозена в момента на дежурството си - както от продължителността на смяната, но и заради проблеми в семейството. Наскоро тя е останала вдовица, посочи адвокатът й.По думите на адвокат Янев семейството живеело в изключителна бедност и разчитало единствено на заплата на акушерката.

По-рано прокурорът по делото поиска 40-годишната акушерка да остане за постоянно в ареста и заяви, че тя е проявила изключителна ярост и садизъм към новороденото бебе.

Основно доказателство на държавното обвинение са видеозаписите от камерите в отделението по неонатология, където Ковачева е била дежурна. Прокурор Христов посочи, че от тях ставало ясно как около 02.00 часа през нощта на 17 април акушерката нанесла множество удари на детето, придружени с душене, в продължение на час и половина. Действията на обвиняемата прокурорът по делото определи като изключително яростни и садистични.

Все още не е готова психиатричната експертиза на Емилия Ковачева. Засега е ясно, че Ковачева не е страдала от психиатрично заболяване. Тук се появява и основното противоречие в тезите, които защитават прокуратурата и адвокатът на обвиняемата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редно е разследващите да проверят на видеозаписите как се е държала тази акушерка и на предишни дежурства. Дали това е единствената й криза? Ниското заплащане и умората не могат да са единствената причина за подобно ненормално поведение и то в зала с новородени. Тежко ни ако всеки преуморен започне да напада бебета!
78
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 9 години
До Анонимен 67Ти май също имаш проблем! С кого се опитваш да правиш сравнение? Или искаш да кажеш, че ИД е база за сравнение? Обади се на джипито си, че да не стане късно!
77
0
 
23
 
! Отговори
Адвокат на злото преди 9 години
Какъв е този адвокат, който намира за нормално да се удрят "шамари" на 4-дневно бебе, за да се успокои? Каква е тази акушерка, която, след като си е признала, за деянието:изкризила, защото "детето плачело ПОВЕЧЕ от другите, пребила го с удари, дори със стъклено шише, и сега твърди, че не се чувства виновна? В чии ръце оставяме раждащите и бебетата? МАЙКИ, НОВОРОДЕНИТЕ -ПЛЪТНО ДО ВАС! Настоявайте, където и да раждате, защото не се знае коя ще е следващата акушерка в криза!
76
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не я изкарвайте тази изродка ,че е ненормална!!!Ясно се вижда,че тя в продължение на повече от час нанася удари на детето целенасочено и уравновесено.А този адвокат ,който се наема да я оправдава и да ни уверява в невинността й трябва да се го пребият със същата жестокост за да осъзнае какво е преживяло това беззащитно бебенце и как се чувстват горките родители!Смърт за такива ***!!!
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A ako udrat negovo dete pak li taka che govori...az kato iskam da se uspokoa ticham
74
2
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ДОЖИВОТ ЗА ТАЗИ %^$^%$^%#, както и за адвокатите, които е наела да лъжат с цел да я измъкнат!!!
73
16
 
5
 
! Отговори
Емил преди 9 години
По всичко личи, че това е поръчано от конкурентна болница и следите водят към Токуда.
72
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХА ХА ХА ХА. ЕГАТИ УСПОКОЕНИЕТО ДА УТРЕПЕШ НЕВИННОТО БЕБЕНЦЕ. НА ТОВА ВЕЧЕ УСПОКОЕНИЕ ЛИ МУ КАЗВАТ?? НЕЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ТАЗИ Е НАРКОМАНКА ИЛИ ТОВА ВИ УБЯГВА ОТ ПОГЛЕДА??
71
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе то и нашите политици всеки ден ни удрят с шише в главата. До кога ще ги търпим още?
70
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Не оправдавам или защитавам това чудовище.Но защо не се пише чия е тази болница, какви са таксите, от колко души е персоналът, каква е официалната средна заплата /за другата - "сивата" не ми се говори/, как се правят гафиците за дежурствата и какъв е контролът в болницата.Оказва се, че има камери, но никой не преглежда записите. Има графици, но не се спазват задължителните часове за почивка.Защо се премълчава за ръководството на болницата - оттам трябва да се започне. Случаят е следствие.
69
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, всички са много възмутени. А когато. Като е акушерка да не е накапана. В България е пълно с депресирани хора на ръба на нервен срив. Такъв е живота ни днес в 21 век в ЕС. Ако бащите ви знаеха какви времена ще дочакат направо незнам
68
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тая модерна клиника калко плащат на Инспекцията по труда за да си затваря очите за двойните смени?А като запиташ едната смяна е 24 чТа модерната клиника май е от неоробовладелския строй
67
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се тоя продажник -адвокат как ще спи спокойно тази нощ..
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
номер 83 е абсолютно прав. За тези ниски заплати изобщо не става и дума за подбор на кадри. Който се навие да бачка добре дошъл, ако ще и в лудница да е бил. Щото дефицита на кадри за тази професия и като цяло за медицината е чудовищен.
65
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Личното ми мнение е,че това не и е за пръв път.Изпадам в див ужас от този случай.Бъдещи майки,децата при вас до леглото.Трудно,тежко,реве,не реве,плътно до вас.От сърце се моля детенцето да се оправи и по нищо да не се различава от всяко здраво и нормално дете.
64
10
 
0
 
! Отговори
Мандилибар преди 9 години
Не бе то е ясно , че и е платено , *** да си каже кой го е направил, от Токуда ли ?
63
8
 
4
 
! Отговори
Георги преди 9 години
За мен е удряла бебето, за да изпълни поръчката на Токуда! Вероятно Токуда е изкарала и старите жалби на Софиямед, както и са предоставили видеото на медиите...жалка работа!
62
2
 
26
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
Ами те и хората така като са болни и се изнервят и понабият някой лекар : Много тъпо оправдание...Ако аз се изнерва и понабия вас г-н "адвокат" ?Ей така просто понеже нещо съм нервен???
61
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко това е следствие от тотално сбърканата държава. Една акушерка с висше образование която отговаря за животи и от сутрин до вечер е в сополи и лай**а взема една 320 лева чиста заплата. Кадрови войник, едвам избутал някое селско СПТУ започва със стартова заплата от 900 лева и работата му е да стои, да чака да мине работния ден и да отговаря за шапката си. Кадрите в медицината ще стават все по малко и качеството по ниско. Да дойдат кадровите войници и ченгетата да стават лекари. Е
60
3
 
33
 
! Отговори
От Самоков преди 9 години
"По думите на адвокат Янев семейството живеело в изключителна бедност и разчитало единствено на заплата на акушерката." А как си е купила апартамента в София??????????