Млада столичанка със 7 бона глоби към КАТ

Рекордьор обаче е друг водач – с 35 000 лева нарушения
Обновена: 25 май 2015 14:39 | 25 май 2015 14:04,
55
Млада столичанка със 7 бона глоби към КАТ
Снимка: Reuters, архив

В столичния КАТ са изумени от 26-годишна столичанка Ния Х., която има натрупани глоби за 7 000 лева. Нарушенията младата жена извършила за периода 2009-2011 година, пише "Преса". Ния дори нямала шофьорска книжка, но си карала докато я хванат.

Още по темата

Освен това момичето имало и други нарушения - за превишена скорост и липса на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". От известно време правила опити да се сдобие със свидетелство за шофиране, но било невъзможно заради неплатените глоби.

Рекордьор по глоби обаче е 30-годишен софиянец, който е натрупал 35 000 лева в периода 2002-2007 година. Той е успял да се сдобие с 40 акта за над 50 нарушения, но досега полицията не е успяла да вземе от него и една стотинка. Така вероятно повечето от глобите му са вече с изтекла давност.

Друг добър познат на пътните полицаи е Бойко Д., който си изкарал колумбийска книжка, тъй като контролните точки на българската свършили. Освен него има още десетки глобени водачи, които дължат хиляди левове на хазната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
14
 
! Отговори
Милиционер преди 9 години
Пореден пример за безсилието на т.н. "държава" в борбата с каквото и да е.Институциите, по цял ден контролират, но когато стане въпрос за подобни безобразия започват да се усукват и да обясняват как не могат да се справят. Колко усилия са необходими за да променят правилника и да стане като в Гърция, нарушаваш закона, хващат те, глобяват те и ти взимат единия рег.номер и ако те гепят да караш без номера .... лощо! Делфините в парламента вдигнаха размера на глобите, но не и как да се събират.
18
2
 
19
 
! Отговори
защо? преди 9 години
Такива новини ми развалят настроението. Чувствам се доста прецакан от това, че си платих глобата от 50лв за каране в бус-лентата. Ако бях се правил на тарикат, сега щях да съм с 50лв напред.
17
2
 
27
 
! Отговори
Ивона преди 9 години
Защо в КАТ получават заплати за несвършена работа.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ?????????
15
3
 
31
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
Има едно проектче, което до края на годината ще стане реалност. Тогава ще трябва в рамките на две седмици да си плащате глобите от 50 лв. нагоре, иначе оставате без книжка за 1 месец. А ако не платите до 1 месец, книжката се анулира и започвате всичко отначало с шофьорски курсове. Абе, има начини да станете бели хора, не е като да няма... ;-)
14
1
 
11
 
! Отговори
борислав преди 9 години
Тези крачета не са на Ния Х.
13
1
 
25
 
! Отговори
Драйвър преди 9 години
Колко типично по "нашенски".Юнакът се хвали по кръчмите че кара както си иска и глоби не плаща, КАТ вдига рамене и казва че няма какво да се направи а останалите блеем и си плащаме измислените глоби като ни искочи ушев от храстите и ни хване, че бинтът в аптечката ни е с изтекъл срок на годност....
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 5 ами на тая книжката не и е отнета, защото нямала книжка - в смисъл че не е карала изобщо курсовете.Без книжка със седем бона глоби и кара. Това виц да беше нямаше да го повярвам.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Законите са за глупаците, а?
10
0
 
29
 
! Отговори
75 преди 9 години
Най-вероятно това е "модерна,успяла и независима жена",както биха казали водещите на някои предавания в БТВ и Нова. Няма страшно,спонсорът...пардон,голямата и и истинска любов ще оправи глобите и проблемът с книжката.
9
2
 
30
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 9 години
Въпросът е другаде! Защо всичките тези глоби не са събрани вече толкова време от нарушителите?!Спи! цялата администрация спи! Зимен, непробуден сън!Какво ми ги отчитат колко били несъбраните глоби! Вие кажете КОЛКО пари реално прибрахте в бюджета... а не такива куриозни случаи за отвличане на вниманието.
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ако открадна за 1000 лева ще ме пъхнат в затвора?А тези тук????За толкова пари ,а и опасни не е ли мястото им в затвора???
7
4
 
8
 
! Отговори
знайко преди 9 години
за третия нарушител са сгрешили май.бойко д.или бойко б.
6
2
 
23
 
! Отговори
нулата преди 9 години
В тази държава само глупаците си плащат данъците. Останалите просто си живеем добре и без да ни пука особено много - и без това контролът е нулев.
5
0
 
23
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 9 години
Е, значи може и ние да не си плащаме глобите. Ко тогава плащат гаргите че ако имаш неплатени глоби... не знам си к'во. И к'во? Тая има глоби за 7 бона и си джитка на свобода с колата. Аз що да плщам фиш за 10 кинта и ме плащат че ако не го платя щял да стане акт за 100 лева. Ми и акт да стане, пак няма да го платя и ще си джиткам и аз. Пример: Прочетете статия отново. Голям прас че съм имал да давам на КАТ, те пък ще имат да взимат
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валерия ***, досега е една дума.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо гнило има в тази държава!!!!!!!!!Как може да имаш глоби за хиляди левове и книжката ти да не е отнета!!!!!!!
2
1
 
18
 
! Отговори
! преди 9 години
Тая на снимката е 28 годишна, не 26 :-)
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не могат да ги накарат да си платят, поне по един медал да им закичат!