СДВР разби група, занимавала се с взломни кражби

Задържани са двама души, разбили банка през 2008 г.
Обновена: 22 окт 2015 18:29 | 22 окт 2015 18:29, Красимир Ангелов
6
СДВР разби група, занимавала се с взломни кражби
Снимка: Булфото, архив

Рано тази сутрин полицията в София е разбила банда, занимаваща се с касоразбивания и взломни кражби, обяви старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР.

По думите му групата е била много добре организирана, а задържаните двама души са криминално проявени и познати на полицията.

Още по темата
След успешно проведени оперативно-издирвателни мероприятия, групата е задържана по време на взломна кражба на офис, посочи старши комисар Маринов, цитиран от “Фокус”.

Крадците са задържани, като продължават следствените действия за документиране на престъпната дейност на групата. 

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че задържаните са разполагали с високотехнологични средства и са проникнали в офиса професионално. Той добави, че същата група през 2008 г. е била заловена в банка в Кюстендил.

Директорът на СДВР Младен Маринов коментира и инцидента, при който таксиметров шофьор удари полицай в центъра на столицата. Маринов уточни, че побойникът е бивш служител на Пътна полиция и звеното "Сигма" на СДВР.

Борис Тасев е уволнен дисциплинарно през 2003 година, когато е вляза в сила осъдителната му присъда - убийство по непредпазливост. Той ще бъде съден по бързата процедура, като прокуратурата поиска той да остане в ареста до събота, когато ще се гледа и делото.

46-годишният Борис Тасев вече е и обвиняем заради това, че е причинил лека телесна повреда на служител на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
първо трябва да се отбележи че полицията се движи с автомобили на по 15 години а депутатите на по 1 година ,министерството не им дава никакво служебно материално осигуряване но въпреки това те някак си работят при такива тежки условия иначе за избори пари винаги има
2
2
 
4
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Поляците са долния народ в Европа, ама и ние паднахме на тяхното ниво.Как ще ремонтираш самолет, това да не е полски фият или Варшава. Миг ще ви съди до дупка. Нали подбивате реномето на фирмата производител.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обират банка 2008-ва, задържат ги 2015-та.Над милиард бюджет.Юнаци.