Расате изригна: Мен и кучето ми нападнаха!

"Той ми обясняваше как не се страхува от мен и щял да ме убие"
14 яну 2016 09:00,
50
Расате изригна: Мен и кучето ми нападнаха!
Снимка: архив, Булфото

Националистическият лидер Боян Расате излезе с различна от официалната версия на полицията, че е прибран на топло заради нанесен побой над мъж в София.

"Мен ме нападнаха. Мъжът излезе от един магазин наблизо и започна да ме заплашва. Той ми каза в прав текст: "Аз теб те предупредих да не минаваш повече по този тротоар". Този човек много добре ме познава и би трябвало да знае, че когато някой ме нападне на улицата, аз отвръщам. Той ми обясняваше как не се страхува от мен и щял да ме убие", разказа Расате пред Нова тв.

Още по темата

Според него съседът ритнал неговото куче и се опитал да го удари по лицето, но ударът попаднал в ухото му.

"10 минути аз се опитвах да изляза от тази ситуация. В един момент този човек ритна моето куче. След това той се опита да ме удари в лицето, но аз се обърнах и той ме удари в ухото. Между първия и втория удар, аз го спрях".

По думите му, случайният минувач, с който е имал разправия, е конкретен човек, негов съсед, който от месеци го провокира.

"Прави ми забележки да не минавам по тротоара пред къщата му с моето куче, защото и той гледа две кучета. Този човек не иска да говори пред медиите, защото един час след инцидента стоеше на тротоара и обсъждаше с други съседи какво се е случило. Ако му е бил счупен глезена, това нямаше как да си случи", смята Расате, който в сряда беше обвинен за нанасяне на средната телесна повреда.

Той потвърди, че вчера е бил в ареста и не е чел нищо от написаното за него и инцидента в медиите, а в момента е пуснат под гаранция.

"Не съм човек, който ще ходи да се жалва в полицията. Уважавам полицаите, но не и българската полиция. Тази институция невинаги защитават гражданите, подавал съм жалба за тормоз срещу мен, но нищо не направиха", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя трябва някъде да го спукат от бой да се усмири малко, по-зле от Волен е. И много гейска физиономия има.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно е прав. В държава без полиция и прокуратура (действащи) е по-добре да ти носят цигари в затвора, отколкото цветя на гроба.
2
16
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Boyane,a ti vodish li kucheto si s namordnik?
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно, по-добре 12 да те съдят, отколкото 6ма да те носят.