С хеликоптери издирват избягалия затворник във Франция

При освобождаването му бяха убити двама надзиратели
15 май 2024 09:31, Петър Бойчев
25
С хеликоптери издирват избягалия затворник във Франция
Снимка БГНЕС

Мащабна операция се провежда във Франция за издирване на нападателите, които освободиха затворник и убиха двама надзиратели, а други трима раниха. В нея се включиха и хеликоптери, съобщи БТА.

Жертвите са 20-годишни мъже. Единият е баща на две деца, а другият очаквал първото си. В близост до мястото на атаката са намерени няколко опожарени автомобила.

Дръзката атака беше извършена по време на транспортирането на затворник до мястото за излежаване на присъда. Маскирани врязали автомобила си в предната част на затворническия микробус на пункт за плащане на пътни такси в северния френски департамент Йор в Нормандия.

Нападателите открили огън с автоматично оръжие и избягали със затворника. Той е 30-годишният Мохамед Амра по прякор Мухата, осъден на 18 месеца лишаване от свобода за тежки кражби. Разследван е и в Марсилия за убийство. Той бил опасен и строго наблюдаван, твърдят местни медии.  

В 11 часа паметта на жертвите ще бъде почетена с минута мълчание в затвори и съдилища в цялата страна.

"Използваме всички средства, за да открием тези престъпници. По мое разпореждане са мобилизирани няколкостотин полицаи и жандармеристи", написа министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен в платформата "Екс".

Престъпленията, свързани с наркотици, се увеличават в цяла Европа. Марсилия се е превърнала в център на насилието между улични банди във Франция, като особено жестока е войната между клановете, занимаващи се с наркотрафик, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Водещи мобилна
Над 200 км/ч и неподходящи гуми: Как се стигна до трагедията в Пловдив?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
Ми,ново поколение французи!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Брадатите ще разкажат играта на франсетата, така ще им е разкажат ме ще се чудят от къде им в дошло. До 2050г 25% от франсетата ще да брадати, превзеха държавата без да се усетят.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нещата много бързо могат да се оправят, французите да вадят гилотината и да почват да си разчистват държавата. За жалост цяла Европа стана опасна и пълна с всякави бандити и безделници, които живеят на гърба на местните....
20
0
 
8
 
! Отговори
ъ преди 1 седмица
Как се хеликоптери бе?! Ами човешките му права на този човек?? Ще ги съди в Страсбург!
19
0
 
14
 
! Отговори
2 преди 1 седмица
Този дето го търсят се казвал Мохамед...честито на розовите баламурници французи...те ще ги дондуркат...те ще ги колят и трепят....един ден ще ви светне ама ще е късно.
18
0
 
11
 
! Отговори
ззззз преди 1 седмица
какво цветущо френско име -Мохамед
17
0
 
8
 
! Отговори
След преди 1 седмица
Тази про акция на бандюгите , силномсенсъмнявам че бягат из нивите , че да ги търсят с въртолети. Вече са в Мароко или Алжир ....пълнин комедианти френските полицаи
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Новие "французи".
15
0
 
19
 
! Отговори
палячовци розови преди 1 седмица
Това е единичен случай, вкарайте още 10 милиона мигранти, но задължително с различна религия и цвят на кожата, за да не ви обвинят в дефицит на либералност.
14
0
 
3
 
! Отговори
bogeee преди 1 седмица
tozi darmanan ne stava za nichto. Franzia samo ubiistva i isnasilvania. strax i klochari. tozi nadut petel markon da se pregleda. napravi stranata na divia zapad. sram.
13
1
 
29
 
! Отговори
Оня преди 1 седмица
Европа (и в частност Франция и Германия) стават все по-черни и по-престъпни. С дев думи, "без думи"!
12
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
ако гледате криминалните филми това е задължително да се спре автобуса да сеизбие охраната и освободи даден затворник ще го намерят няма къде да сескрие
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европа става все по-странна.
10
1
 
25
 
! Отговори
LES MISERABLES преди 1 седмица
Да си четат романа, и да научат къде са били и къде са пропаднали. Тотална разруха и тенденции надолу. Разноцветни пара зи ти щъкат, използват и грабят. Спасението е в онази партия, която неуклонно върви нагоре. Колкото по-рано вземе властта, толкова повече ще е запазено от онази Франция, за която сме учили. Иначе тя изчезва.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Маскирани врязали автомобила си в затворническия микробус. От къде знаят точното време и точния маршрут? " - Честно и питаш? От всичло, баш затова се хвана ...
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мега генгста! Поне във Франция казват, като се случи нещо такова. В България се полриват подобни случки.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Веднага да организират един гейпарад в Париж!
6
0
 
18
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 седмици
Те всеки ден се думкат в Севран за ,,паркоместа,,,кметството е вдигнало ръце а тая ли новина е впечатли местните...? То е страшно вече в Париж,привечер ако се разхождаш сам и си мАж,та жената на 50 метра оттатък ще бяга със все сили ако те види,щото мисли че може да я обереш....Те полисе натионале всека вечер изкарват от магазини Карфур крадци с белезници а и магазините в крайните квартали са по-скъпи с 50% отколкото в центъра....заради кражби
5
1
 
25
 
! Отговори
Бау преди 2 седмици
До 3! Как се стигна до това положение? Франция бе уважавана и мечтана страна от десидентите от Източния блок по времето на Далида, Делон и Дьо Фюнес!? Фестивиали, Кан, Ривиера, напитки, Перно - Рикар и накрая, какво казвате - Пара зитарник..!? Не може да бъде...???!?
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Издирват го, за да го успокоят след стреса, който е преживял. Нали така, толерантни европейци? И друго си мисля...такава акция за освобождаване заради само 18-месечна присъда "за тежки кражби"? Какво следва? Да няма присъди изобщо, че да не се засегне някой?