Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели

Братята пресичали на пешеходна пътека, която се е изтрила
Обновена: 15 яну 2016 16:47 | 15 яну 2016 16:26,
311
Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели
Свидетелят Митко Дакев, Снимка: Нова тв

Продължава разследването за убийството на 18-годишния Тодор от Враца. Той почина във вторник по обяд в центъра на Враца, след като беше бит от братята Десислав и Иван Дамянови.

Междувременно нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Митко Дакев става пряк и основен свидетел на разпрата. То е и първият, който звъни в полицията.

Още по темата
По думите му Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му.  Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Митко Дакев е категоричен, че не е видят братята да бият Тодор, според него боят е бил преди той да види. По думите му Десислав и Иван се опитали да помогнат на момчето, след като се строполило на земята. Един от тях извикал полиция.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

"Ако аз бях на мястото на пешеходците и някой слезе да ме бие с бокс, какво да направя, да стоя и да го гледам или да се отбранявам?", попита мъж от Враца.

"Дори и да е използвал бокс, не трябваше да се стигне до тази смърт", смята обаче Валерия Петрова, също от града.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда. Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

72-часовата мярка на Десислав и Иван изтича в четири и половина днес. Едва след това се очаква съдът да се произнесе дали да останат за постоянно в ареста.

Очаква се по време на съдебното заседание да излязат и нови факти около инцидента.

Заради повторната аутопсия Тодор не бе погребан и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
18
 
! Отговори
Игрословец преди 8 години
Който бокс вади, в box (кутия) го погребват.
173
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a дали не са му сложили бокса в ръката? от къде са разбрали чее тояно негов?
172
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Врачанска истинска история за да разберете колко им е голям хумора в северозападна България:Момченце ще трябва да ходи на училище в първия си учебен ден, но бащата го няма. Чакат го чакат го с майка му рано сутринта и по едно време оня цъфва на вратата с шише ракия. Момченцето: тате, какво е туй? Бащата: ела да опиташ. Отворил бутилката и детето отпило и казало: тате, абе това много гадно, бе! Бащата: Гадно я, а *** вика , че си правя кефа!
171
0
 
36
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Жалко за смърта на един млад човек,но не разбирам колко нагъл или безмозъчен трябва да си за да хулиш пешеходци по улиците още по малко че вчера си взел книжка,това е недопустимо.Да не говориме колко самоуверен наглец и за каква мутра и бияч трябва да се имаш за да излезнеш от колата с хладно оръжие и да налиташ да биеш хората по улиците.Днешните младежи напълно са се самозабравили,не знам от какво стана така от евтината дрога с която се друсат или от постоянните мма побоища които гледат в нета.
170
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Жалко за момчето заради една глуст и ежене от двете страни.Случаят ми прилича на този в Бургас където онзи *** да се покаже мъшкар пред пиклата изби зъбите на пенсионера от летището.И тук тази п""""ла много агресивно го дава по телевизията наверно заради нея да се покаже мъжкар се случи нешастието.
169
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братята не са съвсем невинни - над 30 синини има, но и Тодор не е хрисимият ангел за който ни го представят - свиркал е с клаксон, излязъл е от колата, въоръжен с бокс, бил е таекондист. Спокойно можеше да си остане в колата. Разбира се това не е причина да го убиват, но не значи че е мъченик...
168
1
 
18
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Нито братята нито близките на Тодор в случая могат да купят съда, няма да има и намаса на властимащи. Оставете съда да си свърши работата без натиск. Казуса е доста заплетен и нищо в него не е еднозначно. За да ви илюстрирам колко са сложни отношенията ще ви дам за пример истински случай. Удрут шамар на човек, които се оказва че дъвчел дъвка - задавя се и умира. Доста правна литература трабва да сте изчели за да квалифицирате престъплението. Случая е подобен.
167
2
 
42
 
! Отговори
Справедливост преди 8 години
Братята са невинни! Незабавно да бъдат оправдани, действали са при неизбежна самоотбрана. Нека покойният каратист да бъде предупреждение за всички нагли младежи,склонни към агресия! Това е нещастен случай, Бог да го прости момчето Тодор, пуснете братята на свобода !
166
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До за жалост. Не драги.И аз съм се правил на "голяма работа" пред к...те,като пубер,ама никога не съм носил бокс,нито ми е минавало през ум да бия непознати хора.
165
8
 
4
 
! Отговори
и АЗ преди 8 години
До ТАКА..защо избягалия брат да не е накарал адвоката си да го фрасне по главата за по правдоподобно?
164
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поразрових се и намирате това лице във фейса Bobby Ilinovима клипа на неговата страница видима за всички там е клипа и гледайте преди да говорите нека сам всеки да си създаде мнение и не слушайте медийте-от начало казаха криминално проявени-викам си е *** ***,сега чисто съдебно минало със семейство -нека всеки сам си направи мнение
163
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименвиж дремеми за тодор и за братята нито ги познавам нито нищо -просто казвам че има клип от 4 мин -тошко бия4а говори по телефона видимо абсолютно нищо му няма приятелката му до него и други хора даже и 1 полицай имаше -пада изведнъж и умира това е
162
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бобиЕ да, дано и на теб така "абсолютно нищо да ти няма" ... та да станете 4-***, както ти казваш ***. Голяма мафия сте, обаче тоя път няма да ви минат номерата. Разбира се, че момчето е умряло от побоя. А конкретната анатомично-физиологична причина е само следствие на побоя. То бива простотия в манипулациите, ама чак толкова...
161
15
 
5
 
! Отговори
хайде бе преди 8 години
"...По думите му Десислав и Иван се опитали да помогнат на момчето, след като се строполило на земята."Е, като как убийците са се опитали да помогнат на момчето да стане, след като единият от тях е избягал и едва часове след това са го хванали. Какви грозни плитки лъжи!
160
2
 
39
 
! Отговори
боби преди 8 години
във нета имаше клип сниман от среща 4 минути и няколко секунди-там се вижда всичко -на момчето абсолщтно нищо му няма и говорешебпо тел имаше и хора и в един момент пада като талпа и умира-защо има цензура и е скрит?Теодорчо,същалявам за момчето но утре можеше да пребие дъщеря ми ,която не е 100 кила просто така ,че бързал за някаде-сега заради дивите врачани кадето протестират и искат линч а не справедливост ония двама тупани ще им скалъпат по 10 годинки
159
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 205Както и парите за подкуп и рушветите на пияниците за да лъжат и плямпат чак скмешни измислици.
158
30
 
5
 
! Отговори
ТАКА.. преди 8 години
КОЙТО Е ВИДЯЛ БОКСА В ТОДОР ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ "АЗ ВИДЯХ БОКСА " - ВЯРВАТЕ ЛИ ТЕЗИ БАНДИТИ ЗА СЕКУНДАТА ЩЕ МУ ВЗЕМАТ АКО Е ИМАЛ БОКС ТЕ СА ДВАМА ОХРАНЕНИ КАТО ПРАСЕТА --А ИМАТ ЛИ СЛЕДИ ОТ УДАР С БОКС???????? ЗАЩОТО АКО ГИ УДАРИЛ С БОКС ЩЕ ИМА ДОСТА СЕРИОЗНИ СЛЕДИ - КАКВИ ЛЪЖЦИ И КАКВО ЛОШО ПРАВОСЪДИЕ И МЕДИЦИТЕ КОИТО СА ПРАВИЛИ АУТОПСИЯТА ДОБРЕ СА ИМ ПЛАТИЛИ - БЕЗСРАМИЕ
157
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, организираха вече защитниците на yбийците. Дори не ги смущава снимката, на която ясно личи, как единият държи момчето, извил ръцете му зад гърба, а другият засилва юмрук за удар в челото на жeртвaта. То не бяха тъnи разкази за глътнат език, за 5 клинични cмъpти, за pитници, за боксове... Срам и съвест,и страх от Бога, нямате ли? Чак окръжен прокурор бръщолеви, че "Когато общественото мнение влезе в съдебната зала, законът излиза"- само за това тоя трябва да се ходи! Обществото те храни, бе!
156
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе е нужно той да ги организира. За разлика от тебе, някои други могат да мислят и имат памет.
155
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До за жалостВинаги мъртвият излиза виновен