Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели

Братята пресичали на пешеходна пътека, която се е изтрила
Обновена: 15 яну 2016 16:47 | 15 яну 2016 16:26,
311
Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели
Свидетелят Митко Дакев, Снимка: Нова тв

Продължава разследването за убийството на 18-годишния Тодор от Враца. Той почина във вторник по обяд в центъра на Враца, след като беше бит от братята Десислав и Иван Дамянови.

Междувременно нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Митко Дакев става пряк и основен свидетел на разпрата. То е и първият, който звъни в полицията.

Още по темата
По думите му Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му.  Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Митко Дакев е категоричен, че не е видят братята да бият Тодор, според него боят е бил преди той да види. По думите му Десислав и Иван се опитали да помогнат на момчето, след като се строполило на земята. Един от тях извикал полиция.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

"Ако аз бях на мястото на пешеходците и някой слезе да ме бие с бокс, какво да направя, да стоя и да го гледам или да се отбранявам?", попита мъж от Враца.

"Дори и да е използвал бокс, не трябваше да се стигне до тази смърт", смята обаче Валерия Петрова, също от града.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда. Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

72-часовата мярка на Десислав и Иван изтича в четири и половина днес. Едва след това се очаква съдът да се произнесе дали да останат за постоянно в ареста.

Очаква се по време на съдебното заседание да излязат и нови факти около инцидента.

Заради повторната аутопсия Тодор не бе погребан и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тойКато го няма как организира протести в своя защита?
153
13
 
4
 
! Отговори
той преди 8 години
След като момчето вече го няма и не може да се защити, свидетелските показания много бързо се измениха в полза на убийците... Вярвайте им, не е скъпо да се осигурят...
152
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината скоро ще излезе. На лъжесвидетелите да се повдигнат обвинения. Мъката от загубата не е оправдание да лъжеш
151
3
 
22
 
! Отговори
за жалост преди 8 години
Всички сме го минали този късен побертет: Мацка,кола,бокс,бобаит.....Затова не мога да взема отношение кой е виновен.
150
10
 
3
 
! Отговори
A преди 8 години
Валерия ***, дали да не си прочетеш отново публикувания материал? Последно кой извикал полиция: Митко Даков или едната поничка?Разбирам, че освен врачанските и софийските прокурори и лекари са се уплашили от поничките пред вид резултата от днешното съдебно заседание. Независимо от това поничките повече бял ден няма да видят, нито тези, който им помагат. Има кой да се погрижи за тях там горе високо. Жалко за красивото момче, което си отиде по такъв нелеп начин.
149
6
 
53
 
! Отговори
аз преди 8 години
Току що излезе решението на съда за мярка за неотклонение-домашен арест.Моето доверие в съда се повишава.Браво на съдията.Въпреки натиска на неграмотното обществено мнение и прокуратурата не се огъна.
148
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Доброто и невинно дете" скача с бокс на грешните себеподобни хора и ето резултата, а колкото до ненамесването на десетките гледащи, че кой нормален човек се би намесил като гледа една млада мутра с бокс да скача на други две с бокс в ръката ,защото преди това им е присвирил на немаркирана пешеходна пътека.
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Тулски и Фарт е безсмислено да им се четат мненията. Трябва да се подминават.
146
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те всички деца са дори в къщи а родителите все обвиняват учителите и приятелите на децата си но техните милички дечица нееее те не са такива ,те се водят по чуждият акъл ,те са добрички а тайно носят бухалки ,боксове и пушат трева като комини.Възпитавайте си децата ,че золумите станаха много,възпитавайте ги за да не ги погребвате.Свобода за братята
145
1
 
48
 
! Отговори
lpp преди 8 години
Много жалко за момчето но държавата се напълни с пъпчиви пубери които тренират, гълтат анаболи като тик-так и играят на GTI 5.Кофти ми е даже да го кажа но ако някой точно ей такъв много добър младеж реши да ми спука кратуната пък и на пешеходна пътека пък и с бокс ....ми к'во да ви кажа, не успее ли да ме довърши с първия опит и аз се направя ЩЪ не ЩЪ НА поничка.Ей това мога да кажа за себе си и с поя *** акъл.
144
2
 
8
 
! Отговори
Герогиев преди 8 години
До 175 Никого не искам да съдя, просто си задавам елементарни въпроси. Как ние като общество да разберем дали институциите са си свършили работата без доказателства и надеждна информация? За мен лично след края на всяко дело трябва доказателствата да стават публично достояние. Така всеки може сам за себе си да прецени до колко си вършат работата хората на които аз, ти и всички българи им плащаме заплатите.
143
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да вразуми братчето на екс каратисчето ,че сипе заплахи за убийство във фейсбук,да не стане пак детето е невинно?Прокуратурата ли ,полицията ли незнам кой трябва да повдигне обвинение за закана за убийство на брата на екс каратиста Тодор,какъвто единия такъв и другия,до кога ще страдат невинни хора?
142
1
 
19
 
! Отговори
До 190 преди 8 години
Не знам кой е ***, тоя който напада с бокс пешеходци понеже не се движели достатъчно бързо - него или пешеходците визираш?
141
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много добро било момчето, скромно, тихо...... Ама си носи бокс с него и налита да раздава правосъдие, такива ако не *** Отепал докато е време после правят още по-голему простотии
140
5
 
36
 
! Отговори
Отец Нафарфорий преди 8 години
18 годишно каратистче скача с бокс срещу двама братя и те му показаха правилния път по който да върви!
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
фарт, ти нямаш думата, след като самият ти си престъпник.
138
2
 
38
 
! Отговори
милен преди 8 години
то затова има разследване - да се установят точно фактите и обстоятелствата. Кой пръв е посегнал, кой е бил въоръжен - с нож ли с бокс ли и т.нат. Вчера пътувах в градски автобус в София. Влязоха две момчета - викаха смеехасе натрапчиво. безпокояха целия автобус. И ако има кажеш нещо - ще посегнат. И след това като си изядат якия бой, защото са се надценили заради алкохола ли дрогата ще ме обвинят, че съм набил двете млади момчета, ангели. И аз ще съм лошият.
137
2
 
10
 
! Отговори
Варна преди 8 години
До коментар 151 КАТ - Първо е регулировчика на творо място са , кое? Светлините знаци , АКО ИМА ТАКИВА, след това са ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ, на четвърто място е КОЕ ? МАРКИРОВКАТА. Има знак , който предупреждаваааа ,че следва пешеходна пътека и такъв , който я обозначава ЕДИН СИН такъв . ВИждал ли си някога ? Лека вечер и СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛА за движение , ест . не само тях.
136
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива келeметa кога и да ги yтeпаш се им е късно и добре че са го ОтепалЕ щото сигурно той щеше да почерни некое семейство
135
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Врачанските братя Кличко! Просто големи!Така се прави, момчета с бок.луците! В този живот ако искат да те убиват- ако можеш....отвръщаш с убийство! Другият вариант е теб да те убият!