Братът на Евстатиев: Той няма вина, пуснете го да се лекува!

Според Динчо Евстатиев брат му носи само морално отговорност
6 фев 2016 19:56,
94
Братът на Евстатиев: Той няма вина, пуснете го да се лекува!
Снимка: Нова телевизия

Според брата на задържания и обвинен в изнасилване кмет Иван Евстатиев, той носи морална отговорност, но не и вина за престъпление.

Динчо Евстатиев смята, че брат му е в много тежко състояние и незабавно трябва да бъде освободен с по-лека мярка, за да се лекува. Братът е юрист и също е бил кмет на Стрелча през 90-те години, съобщава Нова тв. 

"Казват, че моят брат не е болен и иска да заблуди правосъдието. Той не ме познава и не може да говори. А това не е Стрелча. Стрелча е много по-голяма и реално трябва да се изчакат нещата като доказателства", коментира Динчо Евстатиев.

Протестиращите от Стрелча обаче са на друго мнение. След отлагането на делото срещу Иван Евстатиев, жителите на град Стрелча отново излязоха на протест срещу бившия кмет на града. Причината за акцията им е, че местните се съмняват във влошеното здравословно състояние на Евстатиев и настояват за справедлив процес. 

Още по темата

Местните жители настояват новата пета медицинска експертиза, която съдът поиска, да бъде направена в Пловдив, а не в Пазарджик. Опасенията им са, че в Пазарджик бившият кмет ще използва политическите си връзки.

"Очакваме да спрат да работят парите за такива като Иван Евстатиев. Съдът да си погледне работата", заяви един от протестиращите Пламен Шопов пред bTV.

По думите на брат му Евстатиев бил убеден, че обвинението срещу него е нагласено.  Във всичко това виждал "ярък отттенък на политическа саморазправа".

Защитата на Иван Евстатиев в лицето на адвокат Ташенка Колчева също ще пледира "невинен" в хода на процеса.

Тя заяви, че ще сезира специализираната прокуратура. 

Междувременно психолог продължава да работи с пострадалото 16- годишно момиче. Семейството ѝ все още не може да преживее случилото се.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Дооообрееее, копе???е, мойш ли да се казваш Ташенка Колчева? Колчо? Таше, Ташко, Ташунко.... Не е истина просто!!"ащитата на Иван Евстатиев в лицето на адвокат Ташенка Колчева също ще пледира "невинен" в хода на процеса."Прочети още на: dnes.bg/crime/2016/02/06/bratyt-na-evstatiev-toi-niama-vina-pusnete-go-da-se-lekuva.292169
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия Евстатиеви да не са взели Стрелча на концесия
12
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
нищо му няма адв е получила имот и сега ще извърши чудеса от храброст да го изкара боленот какви ли не болести и брат му се включи цялото котило и на бойна нога
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гаден долен комуни3
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като го видя този Евстатиев се сещам за другаря Нерезанов от фила Маргарит и Маргарита.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете го да се "лекува" в хотелите с млади момичета. Дали и братчето не е в играта ....
8
5
 
13
 
! Отговори
Tiko40 преди 8 години
Ako beshe v Saudi Arabia - dosega 1000 pati da sa mu reznali kratunata na tozi drat hairsazin Efstatiev
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ужас как изглеждат видните комунисти по-места първобитни неандерталци
6
12
 
5
 
! Отговори
ВЕСО преди 8 години
До Анонимен: А , СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. ,КОГА ЩЕ ГИ ОКАЧАМЕ ПО ДЪРВЕТАТА-ТЕ НОСЯТ НАЙ ГОЛЯМАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЕГАШНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ! ТЕ РАЗСИПАХА ИКОНОМИКАТА И ДЪРЖАВНОСТА В СТРАНАТА !
5
18
 
10
 
! Отговори
Истината ! преди 8 години
Евстатиев е в същата сграда на хотела, на първия етаж. Плаща сметка в касата на кооперацията-собственик на хотела. В това време девойката отива в стаята му, вижда, че майка и не е там. Почерпва се сама с ракия, сяда и чака. Евстатиев се връща и намира момичето вече развеселено. Тя му е скочила. Той няма накъде и я уважил, без да подозира, че тази млада жена ще го довърши физически. Да не дава Господ такова нещо да ви дойде в къщата.
4
2
 
18
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
ОЛИГАРХИЯТА НИ ЛЕЖИ НА МАЛДИВИТЕ, КАРИБИТЕ и ОСТРОВ БАЛИ вместо да гледат слънцето на квадрати. Те притежават и ИЗПЪЛНИТЕЛНА, и ЗАКОНОДАТЕЛНА, и СЪДЕБНА ВЛАСТ. Много хора живеят НАД ЗАКОНА. И когато закона не ги лови си казвам: ДА ДОЙДАТ СНАЙПЕРИСТИТЕ!
3
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този наглец казва, че не може улицата да бъде правораздавателен орган. Може, може ... Ако твоето дете го разчекне някой политик, магистрат или не знам си какъв ***, разчитайки, че СЪД не го лови, защото е НАД ЗАКОНА тогава резонно УЛИЦАТА ЩЕ ДИКТУВА ПРАВИЛАТА. НА ХОРАТА ИМ ПИСНА! И да, крайно време е да изправим КРИВОСЪДИЕТО и то да стане ПРАВОСЪДИЕ, каквото трябва да бъде. Да се мери с един аршин и за просяк, и за цар.
2
4
 
21
 
! Отговори
БОКОВ/а/ преди 8 години
КОМУНИСТА---не носи никаква ОТГОВОРНОСТ И ВИНА!!!!ТЕ /комунистите/...."ПОЕМАТ ВИНАТА --САМО С МЕЗЕТА"......!!!!!!!!
1
4
 
19
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
КОМУНИИСТА---НЕ НОСИ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ!