Биячите на Околовръстното - жертви, били "свестни"

Един от гардовете твърди, че били спрени принудително на пътя
29 фев 2016 10:00,
91
Биячите на Околовръстното - жертви, били "свестни"
Снимка: Нова тв

Мартин Марков е единият от задържаните за жестокия побой на Околовръстното преди няколко дни. Освободен е, защото не удрял, а стоял в една от колите.

Шофьор е на Ивайло Борисов-Ториното. От месец е на изпитателен срок. Сключил е граждански договор лично с шефа си. Не видял как колегите му пребиват Васко, защото спрял далече от тях. Според неговата версия жертвата не била набития, а охранителите.

Още по темата

Мартин и колегите му спрели принудително на Околовръстното, защото Васко ги избутал от пътя, твърди той пред Нова тв.

"Три пъти се опитва да ме блъсне и да влезе пред мен. Аз си карам в най-лява лента с 80 км. Той ту в лява, ту в дясна лента", твърди Марков.

Той заяви още, че не е видял побоя. Никой от охранителите не носил оръжие. Само палки и то в редки случаи, твърди техният колега. "Свестни момчета са", допълни още той.

Според Мартин Васко е показвал среден пръст и опитвал да отбие колата на гардовете от пътя.  А палката, с която е бит младият мъж си била негова, твърди още охранителят.

Мартин Марков не бил криминално проявен. Напротив - даже бил завършил духовната семинария.

А кои са биячите от Околовръстния път? Близките на единия - Христо Христов смятат, че той и останалите двама са били провокирани.

Единият от нападателите на Васко Наумов и съпругата му е 22-годишният републикански шампион по бокс Христо Христов от Червен бряг. През 2011 година е награждаван за най-добър спортист от спортното училище в Плевен. Баща му, известен като Илиян Щангата, е треньор по бокс на младежи в града.

Христо идва в София преди малко повече от месец и става охранител на Ивайло Борисов-Ториното. Баба му твърди, че не е агресивен и досега не се е бил. Тя смята, че той е бил провокиран да извърши насилието, което видя цяла България.

На клипа ясно се вижда и 46-годишният кикбоксьор Георги Близнаков, който е от Пазарджик. Спортистите, които го познават, се срамуват от поведението му.

"Опитва се да играе някакъв бокс, но нивото му е слабо. За съжаление с Георги бях в националния отбор през 2010 година и на първенството в България и Румъния. На него не му пречеше в хотел примерно, да има големи претенции, да се кара на сервитьорите и т.н.", разказа Камен Георгиев, световен шампион по няколко бойни изкуства.

Междувременно от Боен клуб "България" се обявиха срещу поведението на биячите от Околовръстното  и ги поканиха "на превъзпитание".

Трима от първоначално задържаните четирима биячи засега остават в ареста.  Ако се докажат престъпленията, в които са обвинени, присъдата може да е до 10 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40Тия "биячи" станаха за смях пред цяла България и не виждам кой вече ще ги вземе на работа.А този свидетел съвсем оси.ра положението им.
34
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От това лице лъха много интелект!
33
1
 
27
 
! Отговори
дааааааа преди 8 години
"Мисля, че е време вече всеки да е с камера в колата си акто руснаците, че да се заснемат такива сцени. И тогава в полицията и в съда."Абсолютно! Аз вече си взех камера и постоянно качвам малоумщините по родните ни пъщита. Призовавам всеки да си вземе камера и да снима великите български патриоти по пътищата на България.
32
7
 
9
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Е, това те прави същия малоу.мник като този, който те е засякал. В България изпростяхте дотолкова, че вече стигнахте и руснаците. Мисля, че е време вече всеки да е с камера в колата си акто руснаците, че да се заснемат такива сцени. И тогава в полицията и в съда.
31
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЪЛКЪТ Е ОБВИНИЛ ОВЦАТА (СЛЕД КАТО Я Е ИЗЯЛ) ЧЕ МУ Е НАНЕСЛА НЕПОПРАВИМО УВРЕЖДАНЕ НА ЗДРАВЕТО - ВЪЛНАТА НЕ СЕ Е СМЛЯЛА....
30
0
 
24
 
! Отговори
0у9хфйой0уой0й98ъХЙ преди 8 години
Това е истинската физиономия на Б-я след прехода. Свестни професионални биячи - след някоѝ ден освободени и горди и съдиите дволни и мафиотите.
29
0
 
23
 
! Отговори
лист от тис преди 8 години
Такива като Марков ги оправя само Макаров.
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я си го върнете в клетката на маймунеците и не закачайте хайвана!
27
0
 
19
 
! Отговори
Камери преди 8 години
Няма ли камери по това околовръстно шосе? С тяхна помощ много лесно може да провери кой е крив и кой е прав. И тогава който лъже - 1 година затвор отгоре за лъжесвидетелстване и възпрепятстване на разследването.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя *** е давал показания?! Еволюция, майна...
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тези същите бяха и през началото на 90-те известни. Това е България, тя никога не се е променяла. Просто нормалните получиха шанс да избягат и теглиха една ***.*** на България и нейните мутренски истории. А иначе донаборни комисии ще правими и списъци с кой щял да се бие за България. Е нека тези мутрички да се бият. Това е тяхната държава. Само, че тези са силни само с палки в ръце срещу нормални граждани, а иначе пълнят гащите ако трябва да воюват. Обществена ***!
24
0
 
23
 
! Отговори
Никола преди 8 години
dnes.bg, излагате се. Чета ви само, за да се забавлявам с простотиите ви. "Баба му твърди, че не е агресивен и досега не се е бил." Що не питате и моята баба, да ви каже колко съм прекрасен. Може и за президент да ме номинира.
23
0
 
19
 
! Отговори
. преди 8 години
Жената и тя им е скочила с палка да ги бие.
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази бандитска физиономия, освен че е ***, но и лъже! "Не видял нищо", а се намира на 2 метра от побоя,"движел се в лявата лента", а го изпреварвали- на това и един първолак ще му се изсмее!ТЕЗИ БЕЗОБРАЗНИ БАНДИТИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ ЖЕСТОКО,ЗА ДА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ПОДОБНИ ДЕЙСТВИЯ И ДРУГИ КАТО ТЯХ!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ако се окаже, че палката е била на бития, то вече няма да вярвам и дума на преса, телевизия и медии.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех проста държава и *** народ. По-долу чета как им малка на битите и как пишещите са велики шофьори и ангелчата, а по-пътя само селски бекове. Като чета писанията и самите те са баш селски бекове и комплексари, като биячите. Горките невинни мамине душици. Като чуеш бабата на единият и ти става ясно, защо е толкова интелигентно и възпитано внучето. Сега горките да ги изпратят на СПА почивка. Е нали са майстори на ринга и ги има с автомати - комплексари и ***. Сега циврят като девици.
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, сериозно ви говоря, ако се смятате за нормално общество, трябва да излезнем да протестираме срещу тези своеволия. Ако тези бъдат ненаказани или само символично, то тогава трябва да протестираме. Без протести няма как да окажем обществен натиск на властта. Мисля, че българина трябва да си научи правата най-накрая след 100 години и да се държи като общество.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добри момчета са бре. Питайте майките им!
17
2
 
6
 
! Отговори
Жук преди 8 години
Които не кара, само той не знае каква *** има по пътищата!Подкрепям онбашията!
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Три пъти се опитва да ме блъсне и да влезе пред мен. Аз си карам в най-лява лента с 80 км. Той ту в лява, ту в дясна лента", твърди Марков."Този е толкова ***, че и като лъже не се усеща какво приказва. Първо, няма място в лявата лента, освен ако не изпреварва. Второ на клипчето се вижда как двата глигана бият с палки техния човека и как единия удря жената снимаща клипчето. Това е агресия и нападение, а не самозащита както твърдят тези мутри. Да ги уволняват, да ги глобят и май.ната им!