Биячите на Околовръстното - жертви, били "свестни"

Един от гардовете твърди, че били спрени принудително на пътя
29 фев 2016 10:00,
91
Биячите на Околовръстното - жертви, били "свестни"
Снимка: Нова тв

Мартин Марков е единият от задържаните за жестокия побой на Околовръстното преди няколко дни. Освободен е, защото не удрял, а стоял в една от колите.

Шофьор е на Ивайло Борисов-Ториното. От месец е на изпитателен срок. Сключил е граждански договор лично с шефа си. Не видял как колегите му пребиват Васко, защото спрял далече от тях. Според неговата версия жертвата не била набития, а охранителите.

Още по темата

Мартин и колегите му спрели принудително на Околовръстното, защото Васко ги избутал от пътя, твърди той пред Нова тв.

"Три пъти се опитва да ме блъсне и да влезе пред мен. Аз си карам в най-лява лента с 80 км. Той ту в лява, ту в дясна лента", твърди Марков.

Той заяви още, че не е видял побоя. Никой от охранителите не носил оръжие. Само палки и то в редки случаи, твърди техният колега. "Свестни момчета са", допълни още той.

Според Мартин Васко е показвал среден пръст и опитвал да отбие колата на гардовете от пътя.  А палката, с която е бит младият мъж си била негова, твърди още охранителят.

Мартин Марков не бил криминално проявен. Напротив - даже бил завършил духовната семинария.

А кои са биячите от Околовръстния път? Близките на единия - Христо Христов смятат, че той и останалите двама са били провокирани.

Единият от нападателите на Васко Наумов и съпругата му е 22-годишният републикански шампион по бокс Христо Христов от Червен бряг. През 2011 година е награждаван за най-добър спортист от спортното училище в Плевен. Баща му, известен като Илиян Щангата, е треньор по бокс на младежи в града.

Христо идва в София преди малко повече от месец и става охранител на Ивайло Борисов-Ториното. Баба му твърди, че не е агресивен и досега не се е бил. Тя смята, че той е бил провокиран да извърши насилието, което видя цяла България.

На клипа ясно се вижда и 46-годишният кикбоксьор Георги Близнаков, който е от Пазарджик. Спортистите, които го познават, се срамуват от поведението му.

"Опитва се да играе някакъв бокс, но нивото му е слабо. За съжаление с Георги бях в националния отбор през 2010 година и на първенството в България и Румъния. На него не му пречеше в хотел примерно, да има големи претенции, да се кара на сервитьорите и т.н.", разказа Камен Георгиев, световен шампион по няколко бойни изкуства.

Междувременно от Боен клуб "България" се обявиха срещу поведението на биячите от Околовръстното  и ги поканиха "на превъзпитание".

Трима от първоначално задържаните четирима биячи засега остават в ареста.  Ако се докажат престъпленията, в които са обвинени, присъдата може да е до 10 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
29
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Биячите не ги е интересувал клаксона. Биячите ги е интересувало удоволствието от побоя на хора, които са по-слаби от тях. Интересувало ги е, че с мълчаливото съгласие на властите, те могат да се гаврят с беззащитни хора.
14
19
 
9
 
! Отговори
Жук преди 8 години
Нека не забравяме киртаците шофьори, които си карат както си знаят а и да не пропускаме факта че Васко е излязал с палка.Кой ще го чака и ще го търпи? А мишкари ? Преди 2 месеца, мижитуp излиза от Дружба, сече трите платна на цариградско и ме засич на мокрият асвалт. В колата бях с жена си и дъщеря си, освирках го а той с пренебрежение и жестове ми показа че не му дреме за мен. Натиснах го, заврях го в края и като видя дебелия започна друга песен с мили извинения.Нагли *** бол!
13
0
 
18
 
! Отговори
Тукидид преди 8 години
Вариации на тема човек ..... уви, неуспешни. Що не бяха попаднали на бай Спиро Страшината, дето си купи макаровия като се уволни .....
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са биологични отпадъци,а не хора.
11
0
 
27
 
! Отговори
ас преди 8 години
тия нямат срам ...
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само му вижте лицето! Жалко че се раждат такива хора.
9
1
 
5
 
! Отговори
surduka преди 8 години
като се замисля никой от коментиращите не е бил там,и аз в това число,не оправдавам побоя над жени по никой начин.
8
1
 
23
 
! Отговори
кой? преди 8 години
Защо правите реклама на мутрите? Кой ви плаща за това?
7
0
 
31
 
! Отговори
мими преди 8 години
Гледах тази "баба"...думи нямам за тази злобна женица. Нашето гардже е най-хубаво, най-мило и то никога не е виновно. Най-много мразело да го псуват на майка...ами той слиза с палка, бие и те да му се радват и мили думи да му говорят. Нея ако я отупат така пак ли ще казва каквото почукало - такова се обадило?
6
0
 
36
 
! Отговори
с преди 8 години
Много тъжно. Знаех си, че тези нацепени батки с интелигентни физиономии, псуващи и млатещи жени с палки, няма как да са виновни. Дано правдата възтържествува, и някой долен *** като Марковски да ги отърве от панделата. А пребития мъж и пребитата му жена да платят на невинните и чисти като сълзи батки. Ше ви *** в смешниците. А дано някой от тея кауни да попадне на момчетата от "България".
5
1
 
44
 
! Отговори
EMOS преди 8 години
Ама те момчетата са водата ненапита.Завършили са девическа гимназия.Той бития е искал да ги спре да ги набие четримата с голи ръце. Ако бяхме нормална държава тоя *** щеше да отнесе поне 2 год. за лъжесвиделство
4
0
 
55
 
! Отговори
123 преди 8 години
Мале, насълзих се! Те са си четяли Библията, докато гамена се опитвал да ги спре и на бие. Да ги компенсират веднага!
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати б0клуците са тия!
2
1
 
44
 
! Отговори
мима преди 8 години
Ще ме разплачат тия.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде ..е..е почна се . Виновни са пак битите . Сега адвокати , съветници други мутри са впрегнати как да оправдаят мутрите . Същото стана и във Враца . Убитото момче само си е умряло , а Палачинките едва ли не жертви . Абе как няма един съдия в цяла България , който да осъди тежко такива мутри . Просто един , е няма .