За "лова" на мигранти – до 6 години затвор?

В дома и колата на Перата намерили ножове, мачете и марихуана
13 апр 2016 14:37,
135
За "лова" на мигранти – до 6 години затвор?
Снимка: Facebook

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за три отделни престъпления на Петър Низамов-Перата и го задържа за 72 часа.

Перата бе арестуван, след като пусна в социалните мрежи видеоклип как няколко мъже връзват със "свински опашки" ръцете на трима афганистански граждани.

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка "задържане под стража" за Низамов, който се оказва с богато криминално минало. От дома му са иззети лаптопи и мобилен телефон.

Още по темата

Директорът на ОД на МВР в града комисар Калоян Калоянов съобщи пред Нова тв, че са извършени претърсвания, като в колата и жилищата на Низамов са открити ножове, мачете и марихуана.

За извършеното от него престъпление Перата може да лежи в затвора до шест години. Търсят се и останалите от групата, участвала в задържането на мигрантите.

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров съобщи, че Низамов е отказал да съдейства на разследващите органи, като не е дал обяснения и категорично е отказал да участва в разпознаване. Това е принудило разследващите да извършат разпознаване по снимки. Единият от афганистанските граждани е разпознал обвиняемия Низамов.

Прокурор Петров заяви, че спрямо мигрантите е упражнена сила. Те са били съборени на земята, ритани, завързани и пребъркани за пари и ценности.

Според показанията на афганистанците групата, която ги е задържала, е наброявала около 10 души, хората са били въоръжени с ножове и пистолет.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
45
 
! Отговори
ужас преди 8 години
Няма такава държава,и какво послание изпращаме сега на идващите незаконни бежанци!?нахлувайте там никой не може нищо да ви направи!това е слаба и объркана страна....
8
20
 
26
 
! Отговори
mariqn преди 8 години
мястото на перата е в затвора браво на прокуратурата
7
5
 
53
 
! Отговори
Моето мнение преди 8 години
Големият страх е хората да не се въоръжат и да свалят престъпната клика която ръководи държавата последните 25 години. Затова са и окупационните войски на САЩ в България да защитават кликата завзела властта
6
2
 
40
 
! Отговори
. преди 8 години
Така както е написано излиза, че е престъпление да имашм лаптоп и мобилен телефон. Друго си е настолна машина и стационарен телефон...
5
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на афганистанците няма ли да им бъдат повдигнати обвинения за незаконно преминаване на границата?То е ясно ,че нямат пари нали вече са ги дали в Турция.Ама все пак какви са тия хора талибани някакви документи имат ли?Могат ли да докажат,че не са избягали затворници или бандити?Нормалните порядъчни граждани и селяни като искат да отидат някъде кандидатстват за виза.Тия се промъкват като класически диверсанти.Да не се окаже,че са от "Ал Кайда" а техните власти ги издирват за атентат?
4
1
 
48
 
! Отговори
Без думи преди 8 години
Сега ще докажат, че тези момчета са били дясната ръка на Пабло Ескобар ... споко .. какт виждате държавата ни се командва от САЩ и СА ... то същот е валидно и за Европа !!!!това е подготвяно поне 10 години ако не и 20 !!!!! Сега държавата защитава "хората" които по сигнал ще започнат свещеннат война за която се говори о поне 30 години. Помните ли каква карта бяха показали ИД .. видях я тук в този сайт. Да не мислите, че шепа *** са способни на това което правят ИД и Алкайда !!!!
3
3
 
21
 
! Отговори
затвор преди 8 години
<Това крило е замислено така, че да позволява на джихадистите, които се държат добре, да си отдъхнат от затворническия живот и им помага да възобновят връзката с техните съпруги и деца, и може би дори да създадат нови деца.Тези положителни стимули са емблематични за саудитския подход към местните джихадисти, който не би се изтълкувал добре на Запад. На онези, които са извършили злодеяния зад граница и не са участвали в нападения на саудитска територия, по принцип се гледа като на заблудили се саудитски синове, чието мислене трябва да се поправи, така че те да се върнат в обществото като до
2
28
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При него нещата миришат ама миришат.Гражданска съвест е нужна за много неща,но при него нешата са други.Той си е доказан рецидивист,има присъди за насилие,изглежда се кефи да бие и наранява хора без значение какви са.Трябвало е отдавна да е на топло,за да се превъзпита,макар това да е трудно.Съдът е на ход...
1
6
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е тия дето са давали клетва и целували Българското знаме да спасят България ,не толкова от чужденци влизащи нелегално, колкото от превратаджиите и метежниците завзели властта след 1989г и извършват геноцид на Българите..