Свадата в Слънчев бряг - заради 40 млн. лева

Не съм очаквал да има престрелка, проговаря Божо Кузманов
11 юни 2016 11:26, Петя Славова
119
Свадата в Слънчев бряг - заради 40 млн. лева
Божидар Кузманов. Снимка: МВР

Кървавата свада между бандите на Митьо Очите и Божидар Кузманов-Козела е част от постоянната битка за надмощие на пазара на наркотици в Слънчев бряг. Това твърдят пред "Стандарт" източници от бившите силови групировки от курорта.

Според наркоченгета пазарът на наркотици в Слънчев бряг е рекорден въобще за страната през лятото. На месец в курорта се пласират между 18-25 кг кокаин. Сезонът е 4,5 месеца, което прави 100 кила чиста кока. Докато се размесва на грамаж, теглото й скача 4 пъти. А след това грамът се продава по 150 лв. Оборотът от кокаина е за 20 млн. лв., а чистата печалба е 12 млн. лв., изчисляват експертите антимафиоти.

И докато коката е за по-заможните клиенти, то младежта масово допълва алкохолните си турове с амфетамини. На сезон се консумират близо 200 кила амфетамини или 1,2 млн. хапчета. Продават се по 8-10 лв., а оборотът е за 30 млн. лв. Чистата печалба от амфетите е около 20 млн. лв.

"Битката в Слънчев бряг е за едни необлагаеми 50 млн. лв., от които печалбата е към 30 млн. лв.", твърдят запознати.

Друга версия гласи, че стоянки за таксита са запалили гангстерска война в курортния комплекс. Интереси в апетитния бизнес преплетоха соченият за наркобос №1 на Черноморието Димитър Желязков – Митьо Очите и бивш гард на покойния Милчо Бонев – Бай Миле – Божидар Георгиев Кузманов.

Печалбата от тази дейност надхвърляла 10 млн. лева на сезон и всеки мастит бос искал да има участие в нея. Следователно печалбата вече набъбва до 40 милиона лева.„Не познавам лично Димитър Желязков, чел съм за него само в медиите, имахме уговорена среща, за да изясним едно недоразумение, не съм очаквал да има престрелка. Кой иска да стрелят в заведението му?”, разкри пред „24 часа” Кузманов.

В кървавия сблъсък бе убит 46-годишният Александър Ангелов Алексиев, гард на несебърския бос Димитър Желязков – Очите, а самият той е бе прострелян с 5 куршума и трети ден е в крайно критично състояние.
Кузманов и още 7 мъже бяха обявени за издирване ден след стрелбата, часове по-късно всички прецениха, че най-полезният им ход е да се предадат в присъствието на адвокати.

Още по темата

33-годишният Божо за първи път проговаря за събитията, които окървавиха курорта в началото на сезона. Той обяснява, че по документи не е собственик на 4You, но има картбланш да управлява заведението.

Първоначално срещата трябвало да се състои в ранния след обед, но другата страна я отложили на два пъти. В разговорите посредничел Христо Широков, с когото Божидар се познавал. Широков е приятел на Очите, през есента направи пробив в месната власт и стана общински съветник в Поморие.

Съдържателят на 4You отрича, че е имало конфликт за паркоместа, както и че Велислав Попов, бъдещият зет на Желязков, е бит. Според него Велислав го е потърсил и предупредил да не праща клиенти в Татоо студио близо до ресторанта. Заявил, че Митьо така е наредил.

„Не съм отказвал, но след това Велислав се е спречкал с някой, взели са го за наш човек, казах им, че има недоразумение и затова се съгласих да се срещнем. Уговорката беше да разговарям само с Христо, 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека. Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи”, разказва Кузманов. Уж трябваше да говорим, а стана Кербала, недоумява той.

Според него иззетото от полицията оръжие – три пистолета, от които един газов, както и мачете, не било единственото.

„Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков. Измъкнах се през градината на ресторанта”, разкрива Божидар.

Заедно с Георги Иванчев прекарали нощта в гората, страхували се, че ако ги преследват, лесно ще ги намерят в колата, с която напуснали комплекса.

Все още липсва информация какви действия са предприети в разследването на самото нахлуване на въоръжени и агресивно настроени в ресторант 4You.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mutrite milioneri se trepst pravitelstvoto bb ba4varova uj ne sa mutrenski ubiistva kak moje pravitelstvotona gerb da posvoljava mutrite s narkotizi prostituzia tn da sabogatjavat 26 g samo mutri i tehnite mutresi jivejst dobre koi gi kontrolira mvr ne dans ne pravitelstvo gerb ne dobre 4e ne sa ubili nevinni hora zala eu ni se podigrava korupzista prodaljsva mutrite milioneri sa ok bg narod vse pi bedno i tapo jivee gerberi ne vi li e sram ot pensionerite s miserni pensii
25
0
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 7 години
Ти не си ходил никъде извън БГ, най-много в Турция, че да знаеш.
24
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма друга страна в ЕС, където някой влиза с 30 въоръжени мутри посред бял ден и стреля. Само в Боколенд се случва, защото накрая винаги са невинни.
23
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бря този не е ли ортак с Бацето, те едно време заедно са вардили бай Миле един такъв като тях.
22
2
 
19
 
! Отговори
ТЪРГОВИЯ С ЧОВЕШКИ О преди 7 години
Полицейски чадър има не само над търговията с дрога, но и над търговията с човешки органи генерал Атанасов.Бойко Борисов през Москов покровителства незаконната криминална експлантация на тъкани органи и клети от мъртъвци ,без знанието и съгласието на близките на починалия.Осъществява контрол по преработката, търговията и експортирането на над 20 тона годишно трупни тъкани органи и клети за трети страни.Печалбите от тази дейност са в колосални размери
21
0
 
7
 
! Отговори
АПОСТОЛУС ПАНАЙОТИС преди 7 години
КАКАВ БОДИГАРД НА БАИ МИЛЕ ?? БАИ МИЛЧО ГО УБИХА КАТО КУЧЕ ПРЕЗ 2004...СЕГА СМЕ 2016 ГОД. ==12 ГОДИНИ....ТОЗИ КОЗЕЛ ТОГАВА ЛИ Е БИЛ БОДИГАРД, НА 21 ГОД ??
20
0
 
47
 
! Отговори
123 преди 7 години
Леле...в каква държава живеем! Полицията е наясно, кои са всякаквите видове бандите у нас.! Нима си мислите, че не ги знаят ??? В държава с 5млн. постоянно живеещи тук души, от които 2,5млн. пенсионери, 1,5 млн. деца...500 000 работещи...500 000 безработни, и... 20 000 криминален контингент !!! Не само по име ги знаят, а и 24 часа какво, къде, с кого и защо го правят и...пак имало престъпност! ИЗВОД: Полицията (95% от тях) е организирана престъпна група, заедно с въпросния контнгент!
19
3
 
16
 
! Отговори
Бързо, минус 10 преди 7 години
Ако искаш да държиш една държава в малкото си джобче - дръж мафията.В това отношение, евала на кремълското фашистче Путий. Държи всички олигарси като придворни петреси. А който не слуша (като Ходорковски) - в панделата.
18
0
 
2
 
! Отговори
Я преди 7 години
До ЯЗащо не мога да си редактирам поста?Ето допуснала съм важна фактологическа грешка в цената на бизнеса - вместо 40 съм написала 30 млн.
17
2
 
33
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Когато става дума за кърпене на пътища или за измазване на гранични клозети,Борисов е наежен пред камерите и многословен.По време на гангстерска война обаче...........Странно "мъжкарско"поведение,много странно!!!
16
0
 
20
 
! Отговори
Я преди 7 години
Вчера бизнеса го оцениха за 10 млн.Днес - за 30 млн.А утре?
15
1
 
44
 
! Отговори
Атакиста преди 7 години
От коя партия е издигнат тоя общински съветник в Поморие? КОЯ???
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цирк и илюзии. Докога ????Всички знаят и всички мълчат.А обществото се весели на глупостите в стил ганстерски филм, съобщавани по медиите...
13
0
 
19
 
! Отговори
АПОСТОЛУС ПАНАЙОТИС преди 7 години
ТОЗИ ДЖЕНТАЛМЕН НА СНИМКАТА ДА НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ХАРВАРД ИЛИ КЕМБРИДЖ..ИЛИ ИНСТИТУТ ХАИДЕЛБЕРГ В БЕРЛИН.?ЗАЩО КОЗЕЛА Е ТОРМОЗЕН ОТ ТОЗИ БУРГАСКИ ПАВИАН ДИМИТРИС ЦИКЛОПАС = МИТИО ОЧИТЕ НА БАЛГАРСКА ЕЗИК ?
12
1
 
13
 
! Отговори
гтф преди 7 години
До Анонимен 14 в сравнение с това, което върти герп, тва е като детска игра
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тия мутри са некадърни даже в това, което уж умеят най-добре. Оня изцъкления отива в ресторанта с 40 ***, а там десетина други *** ги правят на кайма. Кво като после са се крили в гората, важното е, че изцъкления ша гушне букета и арееее...
10
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подозирам , че "битовият скандал" ще съкрати електората на ГЕРБ.Трябва да си пълен ***, за да вярваш на неадекватните изказвания на Бойко.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 12: "Като му гледам физиономията десен ми изглежда като Баце. Сигурно е от ГЕРБ."Е, тогава Митьо Очите тябва да е лев...най-вероятно "патриот-националист" - активен борец.
8
1
 
49
 
! Отговори
ист преди 7 години
50 литра кръв са влели в Митьо бандита. С тази кръв щяха да спасят 50 детски живота, опропастен от бандита. Но на правосъдието и трябват бандити. Сега ще започнат едни дълги дела, експертизи, показания, докато всичките му пари ги приберат адвокати, митничари -пардон какви митничари, нали се досещате.
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом битовия скандал, както го нарече властта, е за 40 млн, то за да се съгласи, че е небитов скандал Боце може би очаква със самолети да се стрелят от въздуха мафиотите :)