Пазят Митьо Очите от атентат в болницата

От обкръжението му се опасяват от повторно нападение срещу него
13 юни 2016 07:00,
106
Пазят Митьо Очите от атентат в болницата
Снимка: Булфото

Шестима телохранители на Митьо Очите и 4-ма полицаи дават наряди в реанимацията. Автомобил на МВР без отличителни знаци и джипове с атлетични младежи стоят пред Спешното отделение.

Още по темата

От обкръжението на Митьо съобщили, че се опасяват от повторен атентат срещу него.

"Не е изключено убийците да опитат да довършат работата си", каза пред "Труд" полицай, позовавайки се на агенти в подземния свят.

Димитър Желязков-Митьо Очите бере душа в реанимацията в Бургас. Всеки ден лечение за пациенти в неговото състояние струва от 25 000 до 50 000 лв., заяви анестезиолог пред изданието. Желязков е на апаратно дишане след две операции.

На 8 юни той бе надупчен с 5 куршума в престрелка между неговия отряд и хората на Данчо Кравата в Слънчев бряг. Пред болницата денонощно стоят гардовете му, има и полицейска охрана. Неотлъчно до него е дъщеря му Станислава.

Първата операция на Очите продължила 9 часа. С нея били извадени 4 куршума от тялото му, петият, заседнал в гръдната кухина, е останал.

"Проблемът на пациента не е в куршума, а в това, че кръвоизливите му не спират. Има много артерии, разкъсани от куршуми", заяви лекуващ лекар.

Досега са му прелети над 50 банки кръв. В нощта на спешната операция линейка пътувала от Стара Загора за кръв. Още на следващия ден неговите хора се наредили на опашка като дарители пред Кръвния център, за да я възстановяват.

За консултация на бургаските лекари дошли уролози от Стара Загора. Те установили, че пикочният му мехур не функционира, но не препоръчали операция, докато не бъде стабилизиран. Хирурзи ще направят само реконструкция на кръвоносните му съдове.

 Хората на Божидар Кузманов-Данчо Кравата след кратко задържане са пуснати на свобода. Кравата е собственик на ресторант 4 you, пред който се разрази престрелката. В нея гардът на Очите - Александър Алексиев-Сашо Водолаза беше убит, а босът му и негов колега - Кольо Магарето, бяха ранени.

По призива на премиера “Тотална репресия за главанаците!” ченгета провериха 3 култови дискотеки в Слънчев бряг - “Оксижен” на Кравата, “Айсберг” и “Планета”. Проверени са документите на 51 служители. Извършени са обиски за дрога и алкохол без бандерол, но без резултат.

Съставен е акт на "Планета" за липса на пожарогасител и затворен евакуационен изход. На КПП Какао бийч за 3 дни са проверени 150 коли и 550 туристи.

Вчера бе погребан Сашо Водолаза. Сред опечалените беше и Станислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
7
 
! Отговори
ami преди 7 години
До АнонименТой ги плаща Очите, от легалния си бизнес. Така казва Бъчварова.
75
1
 
20
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Колко много бедни и болни биха останали в живота срещу тези пари,но те не са мафиоти,те не са корумпирани,те не са евроатлантици,те не са хубави и умни,те не са демократиТе са обикновенни хора,които имат нещастието да живеят в Гербария и по тази причина са обречени да напуснат живота преди да им дошло времето.
74
1
 
28
 
! Отговори
eve1 преди 7 години
Писна ми от *** мутри!
73
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки ден лечение за пациенти в неговото състояние струва от 25 000 до 50 000 лвКой плаща тия пари. Голямо пазене голямо нещо.
72
1
 
32
 
! Отговори
1 преди 7 години
Правилно, пазете го, той е мноооооого ценен! По 3000 лв на ден струва, а с охраната и двойно!
71
1
 
12
 
! Отговори
hotlips преди 7 години
Защо са навън всички вътре за безопасност на всички. Защо работи това заведение да го запечатате веднага
70
1
 
46
 
! Отговори
aaa преди 7 години
Докога медиите в тая държава ще ни занимават с житието на един бандит,на когото мястото му по принцип е в затвора?
69
1
 
42
 
! Отговори
патриот преди 7 години
само не разбрах КОЙ плаща сметката...ако са близките на мутрата данъчните къде дремат а не установяват произхода на парите
68
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И подземния свят еволюира, ако се съди по прякорите - първо бяха с прякори на зеленчуци, а сега са с животински
67
2
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
А бе кви атентати квинтет пет лева бре тоя е мъртвец живее благодарение на медицинската апаратура ало събуден се😂
66
0
 
28
 
! Отговори
Редови гражданин преди 7 години
Разбира се! Трябва да опазим такова "национално богатство"!
65
1
 
43
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
Кой плаща на полицията да го пази ?
64
1
 
22
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Данчо Кравата или Божо Козела?
63
1
 
32
 
! Отговори
пазели преди 7 години
то колко хора загинаха в болниците ви и то хора на високи места на управление в държават, че били неудобни на този или на онзи във властта. Пък този ще ги спасят, пък и полиция го пази! Пазете го, че той е направил живота на хората рай! Про.стац.и и ди.в.ац.и! Познавам поне двама дето загинаха в Правителствена болница от лекарска грешка и то на високи постове, Ванъо Танов за него линейка нямало. И така....пък този направете график да му дежури цяла България, че е мног ценен за държавата.
62
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кравата, магарето - преди бяха компира, крушата...ево--------------преминали са от флора към фауна.
61
0
 
32
 
! Отговори
Срам за професията преди 7 години
Изявата на зам.министъра на МВр срина и остатъкът от доверие сред хората, които имат малко от малко акъл в главата и представа за работата в МВР А гл.секретар Г.Костов продължава да плещи глупости и да се опитва да ни баламосва - и себе си , и нас ,че това не е поредната гангстeрска проява, а битова свада (определението е на пожарникаря-премиер Боко Б.).
60
0
 
22
 
! Отговори
?! преди 7 години
*** ченгета не се ли сещат, че е по-правилно да пазят тези който са били нападнати от бандата на очите а не него самия????Все пак очите с бандата си, въоръжени са нападнали заведението на конкурентен нарко пласьор за да му завземат "парко мястото". Логично е нападателите да са в затвора, а нападнатите да са под охрана.
59
1
 
14
 
! Отговори
Зам.министър на МВР преди 7 години
Зам. министрите са хвани единия, та удари другия.Вчера слушахме един от тях бившият шеф на предизборния щаб на ДСБ от 2012 г. Георгиев. Завършил география и история (а Полицейската академия, бившата Висша полицейска школа Симеоново произвежда добре обучени кадри) , но като съюзник на ГЕРБ назначен на пост, който е за професионалист. И като лице негодно за този пост, той изложи и себе си, и министерството с примитивни и направо обидни за поста му обяснения, които са срам дори за един н-к на средно ниво , камо ли за зам. министър.
58
1
 
24
 
! Отговори
Гл.секретар на МВР преди 7 години
Г-жа министърката за пореден път изгуби самообладание и премина към открити заплахи за съдебна разправа с ген.Атанасов.Очевидно 1,5 годишния й престой тя не е използвала за повишаване на нивото на своите познания в полицейската дейност При мадам Бъчи положението е наистина отчайващо: гл.секретар e лице с ограничен ум и познания, бивш шеф на ОДМВР-Бургас, оставил в наследство цяла бандитска кохорта, довела черноморието до позиция държава в държавата.
57
0
 
15
 
! Отговори
Митьо Очите преди 7 години
Интересно защо и полицаи пазят в болницата Митьо Очите?! В следствения арест бяха Алексей Петров - Трактора , сетне Баретата, преди това Рижия. Никой не ги пазеше и първите двама изядоха боя заради техните "постъпки" . Сега в ареста е лицето, обявено за убиец на бодигарда на М.О. Алексиев, макар че в последния попаденията бяха цели 7, от които само две на Тошко. И него никой не го пази, та дори го оставиха в бургаския следствен арест, не в софийския или някъде другаде.