В кома от една доза! Китайска дрога трови нашите ученици

Става дума за внезапна смърт, коментира полицейски началник
Обновена: 18 окт 2016 10:53 | 18 окт 2016 10:37,
193
В кома от една доза! Китайска дрога трови нашите ученици
Снимка: Reuters, архив

Синтетичните наркотици водят до внезапна смърт и е достатъчна само една доза от тях. За нарастващия проблем алармира началникът на сектор "Борба с наркотрафика" в Митница "Аерогара София" Стефан Бакалов.

"Тези нови синтетични наркотици, които се ползват в училищата, са измислени и произведени преди 3-4 месеца. Не са тествани дори и върху полски мишки. Те директно отиват на пазара и първо някое дете ги използва. Зачестиха случаите, при които дечица изпадат в кома още при първото използване. Изправени сме пред сериозна заплаха децата да загиват още при първата употреба. Става дума за внезапна, моментална смърт", сподели пред "България Днес" криминалистът, който вече 27 години работи по залавянето на наркодилъри и техните мулета.

По думите му плашещото е, че тийнейджърите имат пряк достъп до дрогата и нямат нужда от дилър на улицата.

"Могат спокойно да си го поръчат по интернет чрез криптиран браузър, който трудно се прихваща. Една такава смъртоносна доза струва от 20 до 80 лева. Тези нови наркотици имитират и наподобяват като свойства кокаин, хероин, марихуана, екстази. Дори самите рекламни трикове гласят, че са изчистена кока, да речем. Това е перфектна буря", обясни Бакалов и допълни, че проблемът е съвместен ангажимент на родители, учители, политици и служби.

Наред с тази т.нар. дизайнерска дрога през последните две години наркомафията пробва да внедри у нас и дрогата кхат.

"В Кения и Танзания я дъвчат и е като национален спорт. Опитаха някои престъпни организации да направят България заден двор за трафик на този вид дрога към Европа. Това обаче не стана. Ние бяхме нащрек. Около тон и половина задържахме на летище София в поредица акции", разказва експертът.

Наркотикът бил деклариран най-вече като къна, билков и зелен чай.

"Всичките им опити претърпяха крах. Така че този вид наркотрафик не успяха да го наложат да минава през България", разказа Бакалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
14
 
! Отговори
Бай минчо преди 7 години
Отдавна няма "наркобарони". Това беше 90-те, сега те са с изпрани пари и не се занимават с глупости. В момента има множество малки локални играчи, които произвеждат в мазето и пласират чрез тесен кръг от аверчета. Като хванат един ще се появи нов.Истината е, че ТЪРСЕНЕТО ОПРЕДЕЛЯ ПРЕДЛАГАНЕТО!Така че възпитавайте си децата, като трябва им правете тестове - продават се в аптеките
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и антифриз и течност за чистачки пият.
22
4
 
8
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Я стига си дрънкал глупости. Това, което говориш са пълни . Да бе то и амфитамините ти дават сила и енергия, за да учиш. Нещастници!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Научете си децата да не ядят л..на, научете ги да мислят, научете ги да спазват законите, дайте личен пример, ако можете. И ако са във вредна среда-сменете местоживеенето си...има стотици начини да предпазите детето си. Но затова трябват познания, желание и бва твърда ръка!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Специалните служби на всяка една уважаваща себе си и суверенна държава просто отива и ликвидира тартора, който е на върха. Но понеже сме колония подчинена на НСР, ние участваме глобалния нарко-трафик и го пазим, иначе веднага хвръкват главите на колониалните администратори.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога няма да видите смъртен случай от марихуана, която въобще не е това за което Ви я представят, може да прави мн неща, заради които някои ще загубят милиарди. Затова не е достъпна, а не че е опасна дрога, тя е по-безопасна от алкохола. Ходете до холандия да видите колко зле е там, едвам се оправят откакто декриминализираха марихуаната, малее, направо страшно.
18
1
 
8
 
! Отговори
Евролибераст преди 7 години
Деца, използвайте само наркотици от сертифицирани производители!
17
7
 
6
 
! Отговори
към 21 преди 7 години
Говориш измислици , като че ли ние сме били на луната! При соца никога не е имало наркотици , даже тази дума не беше позната, най- много някоя цигарка тайно!
16
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 7 години
Имаме полиция над 100 000 хиляди ,ДАНС ,Митница и как попадат тези наркотици в училище? В чий интерес е това да се унищожава младото ни поколение?
15
5
 
12
 
! Отговори
До 18 преди 7 години
Пич да не си спал на течение та дрънкаш глупости? За каква свобода на словото става дуча днес когато сме на 150 място в света по този показател. Тотална цензура в медии, сайтове. Само няколко лоши думи за ГЕРБ и си изключен от коментара. Тези кораби с дрога в Гърция и Испания по Гербаджийско време разбира се , че са тяхни. Иначе щеше да се разчуе. Къде я видя тази руска окупация като няма такава, а сега е пример за американска окупация с 100% колонизирана България. Милиарди от БГ злато на вън.
14
3
 
18
 
! Отговори
АЛАРМА преди 7 години
30 % от класа на 16 годишното ми дете в елитното НМПГ са НАРКОМАНИ. А масово се пуши и те не знаят какво пред входа на училището им. Позор!
13
0
 
20
 
! Отговори
вън преди 7 години
Не знам какво става, ама употребата на дрога след тийнеджърите върви ЗДРАВО. Нямам думи! Ако Борисов е свързан стова. Вън и оставка - мръсни кучета приклети!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно тази дрога съдържа препарати за полски гризачи,щот тия продавачи ще се оправдаят,че им се свърщили полските мишки за тестване като най-гризкащи от тях,а къде се е чуло и видяло продавач да тества стоката си за пазара,синя пъпка,червена пъпка като това кхат,дето като кх мери значи мери и пет пари не дава що за полска мишка що за човек,а за тест едвали,което пък значи,че искат да изтровят колко се може повече екземпляри.
11
4
 
18
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
По времето на соца имаше ред и ако си забравил имаше и вечерен час за учащи , да не говорим за дрога. Когато Сидеров и компания говорят и се борят да не се продават наркотици в училища , Вузове и заведения го изкараха луд. Само че луди са родителите, защото не знаят какво правят децата им.Умните родители загрижени за децата им ще гласуват за Каракачанов- Нотев и хората печелещи от дрога по цялата верига политици-полицаи- наркодилъри ще бъдат тикнати в панделата. Информацията е в Григор Здравков.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11 по соца пишиха трева в казармата лично съм свидетел барабар със страшината
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата са най-уязвимата група на обществото, ако не можем да ги опазим това означава, че за нищо не ставаме.А колкото до тролските напъни пак да говорим за комунизма и т.нар"демокрация" по-добре не се изцвъквайте под такива теми.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е хуманно диларите да се разстрелват, те могат да строят магистрали, тунели, ж.п линии, заедно с останалите убийци и изнасилвачи.Само 2-3 години ежедневен 16 часов труд с една почивка в месеца ще има 100 процентов превъзпитаващ ефект.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо го правите достояние? По времето на соца дрога за милиони минаваше целогодишно през страната, голямата част се ползваше от богоизбраните *** и дума не се чуваше
6
3
 
33
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
От Марихуаната до сега не съм чул никой да е изпаднал в кома или да е умрял но от чайовете които могат те се купят от интернет или от магазина измря сумати народ от цял свят.От забраненото никой не е умрял но от позволеното мрът като мишки!
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На булгаропитека все някой друг му е виновен.