Бизнесмен твърди: Бях почти убит в патрулка!

Полицаи ме мачкаха с кубинки, сядаха по двама души върху мен, заяви той
17 ное 2016 11:12,
163
Бизнесмен твърди: Бях почти убит в патрулка!
Снимка: Кадър "Нова тв"

Полицаи ме мачкаха с кубинки. Сядаха по двама души върху мен. Помислих, че ще умра. Бях почти убит на задната седалка на патрулка. Това заяви пред Нова тв бизнесменът Росен Карадашки, като обвини служители на Първо РПУ в полицейско насилие.

На излизане от нотариална кантора в центъра на София Карадашки бил пресрещнат от полицаи, които искали да му връчат призовка. По думите му те не се легитимирали и затова той отказал да тръгне с тях.

"Попитах дали съм арестуван, а те ми отговориха, че не съм, но трябва да отида с тях", разказва Росен. Единият служител извадил пистолет и Карадашки побегнал в уплахата си. След като бягал известно време все пак полицаите пресекли пътя му и го хванали.

"След като ме хванаха започна кошмарът. Бях ударен в слепоочието с дулото на някакво оръжие. Започнаха да ме ритат. Дрехите ми бяха разкъсани. Извадиха всичко от джобовете ми. Питаха ме дали нося наркотици. Изплаших се, че ще ми направят постановка", разказа Карадашки, като изрази подозрения, че случилото се е по поръчка на трето лице и цели да сплаши него и семейството му.

Росен твърди, че не е оказал никаква съпротива, а е бил в безпомощно състояние. Той уточни, че е съдружник в много фирми и впоследствие разбрал, че е бил викан при следователя, за да бъде разпитан за преписка, за която все още не знае нищо.

След като полицаите го качили в патрулката положението се влошило още повече. "Поставиха ме в позиция, в която е много трудно да се диша. Аз съм астматик и по принцип имам проблем с дишането. Един от тях седна върху мен и се возеше като на седалка. Започнах да се давя на сухо. А те се смееха по някакъв жесток начин и ме биеха с метален предмет по ръцете. От пръстите ми липсваше плът", спомня си той.

"Накрая колабирах, а полицаят скачаше върху мен", каза още бизнесменът. Вече в Районното няколко пъти Росен поискал лекар, но полицаите изобщо не му обърнали внимание. Пуснали го след 3 часа, след което веднага отишъл в "Пирогов".

От МВР отказаха коментар по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
11
 
17
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Малко ти е бил боя, измамник такъв.Трябвало е да ти изкривят грозната физиономия
72
20
 
11
 
! Отговори
Знаещ преди 7 години
Тоя бизнесмен само като го гледам и ми е ясен що за *** е.Чакайте да видите ако БСП направи правителство колко ткива ,,бизнесмени" ще се нароят.
71
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати бизнесмена
70
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че като не работи една правосъдна система както трябва, започват такива деяния, дали от полиция, дали от пострадалите. Това е проблема. От месеци се говори за реформа, и ню-ню.
69
4
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Къв "бизнесмен", кви пет лева? Не мога да качвам линкове, ама като се разровиш за фирмите му и разбираш, че малко му е бил боя!
68
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи аз ако пребия някой не ми мърдат няколко месеца в Ареста и после дела.Пробация ,условна или затвор и ще трябва да плащам сумати пари на пребития.А Полицаите най-много да ги изгонят от работа и нищо повече!Полицайте които направят дори най-малкото престъпления трябва директно да ги вкарват в затвора.Без Условни или пробации!Който внесе такива проекто закони в НС ще гласувам за него!
67
4
 
10
 
! Отговори
разочарован преди 7 години
Хайдеотново България на Страст бург и никакъ Шенген .
66
9
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ужас .Много от полицаите са за затвора.Дано Бизнесмена да ги осъди на много много пари и да ги изгонат от системата.Тези хора не защитават Българския народ а само му вредят!
65
5
 
28
 
! Отговори
малеее само затвор преди 7 години
Кой нормален човек може да се съгласи такива неща да бъдат извършвани от хората, които получават пари от нас, да ни пазят достойнството и здравето ??????Какво като се е уплашил и е побягнал. Ами да не сте го плашили бе ................. Това ли е отношението на държавата към нас ??? Като към жертви за жестоко насилие ?? Защо полицаи ще се учат на такива жестокости ?? Къде и в кой закон пише това?? Ако са го нарушили да ходят в затвора, така както всеки който го нарушава.
64
6
 
34
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 7 години
Чета всякакви коментари тук. Колко е бизнесмен, достатъчно читав ли е и прочее. Гледах и интервюто по Нова. Има разбира се някой съмнителни неща-сигурно се е правил и на интересен и значим. Това обаче не оправдава действията на полицията. За една призовка да пратиш патрулка-как го намирате. Особенна важност сигурно. Задържал си го, вързал си го-кое налага тази агресия и садизъм. НЕ ИСКАМ ДА ПЛАЩАМ ЗАПЛАТИ НА ПОДОБНИ ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ.
63
3
 
20
 
! Отговори
BB преди 7 години
Този ми прилича на имотен измамник а за такива трябва много бой и дори затвор. Какъв бизнесмен да не изпълнява полицейско разпореждане и да бяга. Какъв бизнесмен с много фирми. В имотните измами участват и нотариуси не отговарящи за нищо и съдии и адвокати и балъци и бизнесмени. Пострадали много дори и през 2015 г. Симеоново 2016 г Панчарево и Бистрица.
62
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя, наистина, като го "по-рисърчне" лекинко човек и почва да си мисли, че май малко му е било ....
61
4
 
25
 
! Отговори
разпускайте полицият преди 7 години
Не искам моите данъци да отиват за заплати на покицаи-престъпници!Няма причина полицаите да се пенсинират млади и да им се дават 20заплати при пенсиониране,защото е нечестно спрямо всички останали работещи!Няма причина да не се направят РЕФОРМИ в МВР!-наложащо е
60
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНай-големите комплексари сред човешкия вид са не полицаите, а българските псевдо-бизнесмени, които си мислят, че щом имат пари, то са над закона и не са длъжни да се съобразяват с никого. Този малтретирания да пробва да Америка да избяга от полицаи да види какво ще се случи.
59
1
 
21
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Тоя "бизнесмен" е съдружник, или управител в над 30 абсолютно неизвестни фирми. Очевидно е част от няква схема, не се е отчитал където трябва и е получил жълт картон.В Бивола има пълна информация.tr.bivol.bg/view.php?guid=B2E3AA02FDEB676376838E6C9B54EF2C2C232756C3F97D0841C01B40A94B594C
58
7
 
26
 
! Отговори
бг преди 7 години
Какъвто и да е това дава ли право на полицаи да използват позицията си и да бият ЕДИН беззащитен човек?Колко пъти вече полицаите пребиват хора данъкоплатци,от които им идват заплатиъте,а престъпниците са пазени оъ същите тези полицаи.Къде са ченгетата,когато има улична,ромска птестъпност,кигато пред очите и на КАТ минават мутрите с джипове,а те се оравят на неведели!
57
4
 
23
 
! Отговори
Еничар преди 7 години
От МВР отказаха коментар по случая.
56
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най големите комплексари сред човешкия вид са ченгетата..
55
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе комантиращите, напишете му именцето на това м*а*га*р*е, в жужела и ще го видите какъв бизнесмен е. Менажер (на български - директор) на поне 30 фирми, е па кога успява да ги ръководи всичките. Аре стига, тоя е сгазил лука, бог си знае какви далавери и кави мошеничества е завъртял. Ама на този свят всичко се връща бе г-н БИЗНЕСМЕН.
54
16
 
2
 
! Отговори
Радул преди 7 години
За какво е полицията,ако не да ни наказва и слага на място,когато сгазиме лука или се раздрънкаме много!