Цялата банда "юнаци", изгаврили се с жената в метрото – българи

Оказаха се роднини, от страх се укрили у нас, Германия ги иска обратно
Обновена: 15 дек 2016 07:28 | 14 дек 2016 18:30, Камелия Цветанова
515
Цялата банда "юнаци", изгаврили се с жената в метрото – българи
Кадър Youtube

И нападателя на жената в метрото в Берлин е българин, съобщиха от германската прокуратура. Говорителят Мартин Щелтнер заяви пред "24 часа", че задържаният в понеделник и разпитан придружител на нападателя със сигурност е български гражданин и че всичко говори за това и че останалите са негови сънародници.

Още по темата

Малко по-късно той съобщи, че нападателят вече е идентифициран. Мъжът, който изневиделица рита жената в гръб по стъпалата на метро в квартала "Нойкьолн", се е укрил в България и в момента германските власти подготвят иск до българските си колеги за екстрадирането му в Берлин.

Според информация на "Берлинер цайтунг" пък четиримата нападатели са роднини.

Пострадалата женат е подала сигнал за атаката дни след това, а Щелтнер обясни, че тя е забелязала, че ръката й не е навехната, а счупена, едва дни по-късно. Именно тогава тя решила да се оплаче в полицията.

Видеото от нападението бе публикувано в петък, а в понеделник първият от "компанията" бе задържан за разпит и освободен. Срещу него засега не повдигнато обвинение, тъй като няма доказателства, че е участвал в атаката. Може да отговаря обаче за престъпна небрежност, ако това бъде доказано.

Според германския закон неоказване на помощ на пострадал при възожност тази помощ да се даде е престъпно нехайство.

Задържаният е дал достатъчно показания, за да успее полицията да залови всички извършители.

Берлински известни личности обявиха парична награда за онзи, който издаде извършителя. Щелтнер обясни, че когато това е в помощ на държавата законът поощрява подобни награди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи или български граждани от чужд етнически произход??Къде се крият - в централата на БХК-то ли?
144
4
 
28
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Извинете ме но изгледах материала няколко пъти... За мен това са турчеещи се Българи... и преди две вечери седя на пейка в парка в Франкфурт квартал Хюкст и идва един до храста държи бира и пикае на два метра от мен идва и втори заобикаля храста и пикае от другата страна... Нищо не казвам... обичайна гледка слушам турска реч... тук живеят много турци... от улицата някакъв вика нещо. Тоя зад храста вика (пикая) ... на Български заговорих ги от Русе...
143
3
 
31
 
! Отговори
Апел!!! преди 7 години
Медиите,моля да акцентирате: Български гражданин,от ромски произход. Нека по света се знае.
142
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ако го осъдят и го вкарат в затвора тежко му и горко му.По отмъстителни от германците няма и много добре знаят как да се разправят с такива.
141
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не са.българи а ***. Но за съжаление навсякъде в Европа ги водят за българи.
140
9
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 218: Ние сме образовали и такива като теб, но изглежда не достатъчно. Вземи си оправи правописа.
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ludko...изфилософства холандката, след като за стотен път съобщиха новината за съгражданина и в София...
138
12
 
28
 
! Отговори
Ludko преди 7 години
Страшна реклама на БГ, е за това ни се случват нещастия преди празници, защото сме си гадно племе.
137
6
 
57
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Първо мигранти бяха, после имало един българин, ама не бил с бг произход. Накрая ще си се окаже, че са си чисти българи, които си мислят, че щом в България такива неща им се разминавато, то и в Германия ще им мине номера. Да ама не. Дано пострадат по-сериозно, че да им топли на дупарата за дълго време. Пълни ***, жалко че тълпата не може да ги линчува.
136
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бах. Ей как сме най умните и готините... и пак станахме за резил... явно има конспирация против България
135
4
 
34
 
! Отговори
Емо преди 7 години
Може да са български граждани, но са български ***! И това трябва да се разясни на германците, а и на нашите продажни медии, които навсякъде тръбят с "гордост", че били българи! Срам и позор!
134
1
 
67
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Само абсолютен *** би ритнал жена в гърба по стълбите. Това си е опит за убийство, можеше да си счупи врата. Да го осъдят ,а няма никакво значение нацията и от коя държава е бокл'ука
133
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи и български граждани са различни неща. Едното е етнос, другото е гражданство, но тези дето пишат новините май не го знаят.
132
2
 
23
 
! Отговори
До 189 преди 7 години
Не си прав.Не само трябва да ги пускат безпрепятствено да напускат България, но и периодично нашите официални институции да призовават Западна Европа да ни покаже как се интегрират такива същества, защото ние не успяхме.Не е срамно да си признаеш, че не си постигнал успех в някои начинание и да помолиш да ти покажат как да се справиш успешно.Нека да ни дадат пример тези, които ни връзват ръцете с международни договорки. Ако не ни се бъркат, ние знаем как да се справим, доказвали сме го.
131
4
 
23
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Продажничеството, националният нихилизъм, се насаждат съзнателно. За това плаща фондация Конрад Аденауер, затова се финансират оранизации като "на б.аба ми фърчилото без граници" и т.н. Не случайно и тук всеки трети-четвърти пост е на ***, който пише, чв той се срамувал че е българин (а е просто продажник). Не си ли отваряме очите, ще останем само географско понятие.
130
0
 
27
 
! Отговори
Докога?! преди 7 години
Докога ще се туткат нашите официални институции?Досега трябваше да са показали по медиите лицата на тези и да съобщят имената им, а също и етническата им принадлежност!Имам предвид не само нашите медии. В чуждите да се пуснат платени съобщения, придружени с пояснения какво вършат същите тези на територията на България и как полицията е с вързани ръце поради някакви криворазбрани и недобре обмислени интеграционни начинания. Да напишат и по колко милиарда годишно ни струва издръжката на тези.
129
5
 
20
 
! Отговори
гг преди 7 години
как Българи тия Индуси лъжат швабите
128
2
 
12
 
! Отговори
До 192 преди 7 години
Май теб и събратята ти като тези от видеото не трябва да ви пускат не на запад от Калотина, а да не ви пускат извън маалата. Заради такива като теб, които се водите за български граждани, на българите ни излезе лошо име по света.
127
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо немците да ги съдят, да вземат да си ги интегрират и да покажат колко са велики. Ние в България не успяхме, нека немците да се пробват.
126
2
 
0
 
! Отговори
До: 145 преди 7 години
Няма, маме, няма. Всичко ще бъде наред. Да. Няма да се плашиш. Изпий си млякото и пак ще си играеш. Вчера едно ромче на гарата ме пита кога ще си платиш за онази услуга ;-)