Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?

Разпознали обвиняемия, но въпреки това си мълчали
26 фев 2017 07:30, Александър Попов
198
Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?
Задържаният за убийството Йоан в съда. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има вероятност да започне разследване за действията на съучениците на Йоан Матев и на директора на частното училище, където той е учел, пише "Труд", като се позовава на криминалисти.

Йоан бе оставен в ареста в петък, след като бе обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, който бе прободен смъртоносно с нож на 2 юни 2015 г.

Още по темата

Децата го разпознали по разпространението от МВР кадри, но не сигнализирали полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съучениците обсъждали наблюденията си с учителите, както и с директора на училището. Дори той призовал Йоан да си намери извинителна бележка за 2 юни, въпреки че нямало такава практика в училището. Всички обаче запазили мълчание, вероятно от страх.

На заседанието в съда стана ясно, че за разкриването на Йоан помогнала и негова съученичка, която се свързала с приятелката на убитото момче - Лора.

Столични криминалисти проверили хиляди телефонни разговора и успели да изолират мобилния телефон на Матев, който се намирал в часа на смъртта на Георги в района на пейката, където бе открито тялото му.

В хода на разследването стана ясно още, че Йоан е сподел на брат си Марсел, че е станала грешка и е наръгал момче с нож.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
24
 
! Отговори
с преди 7 години
Не е сигурно кой е мълчал и кой е говорел. Ясно е, че полицията са знаели.Тоест дори и някои да е свидетелствал, разследването е било на ръчна спирачка, умишлено не се е действало. Прозират политически интереси и партийно задкулисие.Нещата и времето обчае се обръщат и истината изплува над пенливата блатна вода.
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До16, има нещо вярно в това, което казваш, не може при толкова много познати поне един да не е казал на полицията...Обаче вижте нещо друго, смениха главния секретар и изведнъж го разкриха
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До училището в лагер"Това има корозиращ и гниещ ефект върху психиката и тотано пагубни резултати за морала и човешкото изобщо."Принципно си ужасно прав. Обаче си прав само защото директорът, учителите и учениците са си мълчали и не са посочили кой е човекът от снимата. Само заради това. Иначе всеки от нас е тичал в парк или около него. Тичането не е престъпление, дори и да те е заснела камера как тичаш, пак не е престъпление.
81
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Бъчварова и Грозникът главсекът Костов, както и шефът им Борисов, които са знаели, но 2 години укриваха убиеца няма ли кой да разследва?
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 91---------------------------Цитирай НК, за да докажеш твърдението си!
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ама бележката, както беше изнесено, е поискана от директорката по-късно, и не е издадена в същия ден, няма как да е бил прегледан в деня на убийството."И да... и не!Радвам се, че мислиш по модерен европейски начин!Обаче ние се намираме в България, където всеки доктор може да ти издаде бележка със задна дата.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 89. Ти виждал ли си извинителна бележка за училище ?Едни зелени,правоъгълни. На тях се пише на ръка.Можеш да сложиш която дата искаш.Дори 681 г.
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съучениците обсъждали наблюденията си с учителите, както и с директора на училището.Всички обаче запазили мълчание, вероятно от страх.- - - - - - ........ повярвах на това още от първия път ! Особено как са "мълчали" във Фейса .......
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 89-------------------------------За каква бележка говориш, ако не е тайна?
75
2
 
17
 
! Отговори
училището в лагер преди 7 години
Много разтърсваща история. Подобен сюжет ще спечели оскар.Кактов винаги тотална излагация - в чужбина отново ще ни сочат за ***, които като племена или групи от шимпанзета се крием в гората и всеки оцелява за отряда си.Абсолютна аборигенщина - ако този е направил убийство веднъж, то всички учители и ученици се извържвали престъпление всеки ден, като са мълчали, всеки ден!Това има корозиращ и гниещ ефект върху психиката и тотано пагубни резултати за морала и човешкото изобщо.
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ден днешен не разбирам какво като ученикът си намери извинителна бележка?И с нея и без нея, той може да се намира навсякъде.Ама бил болен, било му лошо... Е? И какво от това? И болен може да е ходил на училище! Както и болен може да е бил, когато е наръгал момчето! (Със сигурност е болен от злоба, щом се е стигнало до та де!)Директорката му е казала да си намери бележка, защото не е длъжна да прикрива престъпленията му като казва, че е бил в училище. Искала е да си измие ръцете. Това е!
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 88. Пак ти отговарям. Ако разпознаеш извършител на престъпление или станеш свидетел на такова и не съобщиш в полицията,ставаш съучастник в него.В случая,все едно и ти си наръгал момчето.Дори и само да ти е заприличал на него си длъжен да съобщиш в полицията. Те после ще установяват дали е той или не.
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 86-------------------------------Би ли цитирал "ясния" текст от НК, по който даскалите и съучениците ще бъдат на 100% съдени и осъдени?
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 76Ама бележката, както беше изнесено, е поискана от директорката по-късно, и не е издадена в същия ден, няма как да е бил прегледан в деня на убийството.
70
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 83---------------------------Пак да попитам - какви доказателства са укрили тези хора? Това, че на някого някой на снимка му е заприличал на един, дето май го познава, не е "доказателство", друже!Та, кои са доказателствата, дето са били укрити?
69
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много конспиративни теории тук. Да е син на депутат,министър,кмет и т.н да го прикриват.Ама мислете ли,че някой ще рискува заради синчето на някакъв си митничар.При това става дума за убийство,не за сбиване или кражба.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 80Ами само едно - че издирваното лице за убийство е техен ученик. Сега вдяна ли? Учителите на 100% ще бъдат съдени и в тази посока НК е ясен и категоричен.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До EhhИ аз съм на това мнение.1-2 човека могат да мъчат,било от страх,било от приятелство.Но няколко десетки-не. Все някой ще го издаде.
66
1
 
2
 
! Отговори
Mnb преди 7 години
Тук пишат някои странни *** не познаващи историята
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 80учениците са свидетелствали,че те и учителите са разпознали убиеца,но са мълчали.Самопризнания.