Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?

Разпознали обвиняемия, но въпреки това си мълчали
26 фев 2017 07:30, Александър Попов
198
Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?
Задържаният за убийството Йоан в съда. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има вероятност да започне разследване за действията на съучениците на Йоан Матев и на директора на частното училище, където той е учел, пише "Труд", като се позовава на криминалисти.

Йоан бе оставен в ареста в петък, след като бе обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, който бе прободен смъртоносно с нож на 2 юни 2015 г.

Още по темата

Децата го разпознали по разпространението от МВР кадри, но не сигнализирали полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съучениците обсъждали наблюденията си с учителите, както и с директора на училището. Дори той призовал Йоан да си намери извинителна бележка за 2 юни, въпреки че нямало такава практика в училището. Всички обаче запазили мълчание, вероятно от страх.

На заседанието в съда стана ясно, че за разкриването на Йоан помогнала и негова съученичка, която се свързала с приятелката на убитото момче - Лора.

Столични криминалисти проверили хиляди телефонни разговора и успели да изолират мобилния телефон на Матев, който се намирал в часа на смъртта на Георги в района на пейката, където бе открито тялото му.

В хода на разследването стана ясно още, че Йоан е сподел на брат си Марсел, че е станала грешка и е наръгал момче с нож.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дядо ИлияМда... Прави се... анонимно.
103
17
 
9
 
! Отговори
дядо Илия преди 7 години
Абе вие нормални ли сте - как ще кажеш "този май е онзи дето го търсите за убийство" при положение, че не си сигурен? Ако не е той как ще го погледнеш после? А и ще му съсипеш живота - такива случаи на "бдителни граждани" има стотици в историята. Никак не е лесно да се направи такова нещо.
102
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ЗАПАЗИЛИ МЪЛЧАНИЕ НЕ ОТ СТРАХ , А ОТ ТЪПОТИЯ И ГЛУПОСТ !КАКЪВ СТРАХ ДА ИМАТ , ДА НЕ БИ БАЩАТА НА УБИЕЦА ДА Е ШЕФ НА ИТАЛИАНСКАТА МАФИЯ ?!"Версия:Мълчали са си, защото са знаели, че някой вече е казал на полицията и са видяли, че нищо не се случва. И са знаели, че баща му е... казаха полицай, а за майка му казаха журналистка. И просто ги е било страх.
101
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подозирам, че е оказан натиск на директорката и учителите да си мълчат. МВР също са знаели но и те са го прикривали. Нали телефонните оператори са предоставили данни, че апаратът на Йоан е бил на метри от пейката, на която издъхнал Георги- 02 юни 2015г. в 11.42ч.Именмо тогава се смята, че е извършено убийството.
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те днешните директори са така. През времето, когато не се снимат голи, прикриват престъпления.
99
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е наследството на комунизма ... бездушни хора.
98
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая пак стигаме до мат'ряла. Ами прав е- кофти мат'рял.
97
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е деградирала държавата, ами хората в нея.Защото държавата е такава, какъвто е народа в нея.Не плюйте държавата,ами вижте себе си.Няма готина държава с лоши хора, никъде по света.
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знам какво направи миналото лято.
95
3
 
13
 
! Отговори
без пардон преди 7 години
В Германия е забранено носенето на ножове с острие, по-дълго от 12 см. Какво гласи българския закон, по този повод?
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До измамен и ограбенАми като си решил да ч...аш евтино семейни жени,така става.
93
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом чак директора го е съветвал как да прикрие убийството, работата е дебела. Оказва се че много народ са били наясно, че е убиец, но са го прикривали. Смятайте до каква степен е деградирала тази пародия на държава.
92
5
 
21
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 7 години
Всички ученици и учители от частната гимназия Езиков свят, които са разпознали убиеца и с мълчанието си са го прикривали, трябва да бъдат съдени. След това, МВР да отвори отново лагера на остров Белене, и цялата тази *** да бъде изпратена там. Доживотно.
91
3
 
23
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
УЧЕНИЦИТЕ СА НЕПЪЛНОЛЕТНИ И НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЗАКОНА БИ ИМ НАЛОЖИЛ НЯКАКВО НАКАЗАНИЕ ?!НО УЧИТЕЛИТЕ И ДИРЕКТОРА ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ ПО 10 Г. ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА ПРИКРИВАНЕ НА УБИЕЦ !
90
10
 
13
 
! Отговори
Boss преди 7 години
До ГербКъде видя тук комунисти, бе гребав?! Родителите на *** са активисти на ГЕРБ ! По времето на комунистите ТВУТО не му мърдаше и разстрел като навърши пълнолетие *** ....
89
2
 
15
 
! Отговори
измамен и ограбен преди 7 години
В Младост-3 София също има едно крадливо,бандитски семейство подобно на тези индивиди които крадат и тероризират народа на поразия....кривата Теди се сприятелява с разни хора и после с крадливия си съпруг и братята му ги обират до шушка и ги пребиват...с това се занимават това долно крадливо Софийско семейство Пламен и Теодора Енчеви,живеят под носа на 7-РПУ и имат помагач полицай....тел им са 0896699317 Теди и 0896699318 Пламен.....нека столичната полиция да благоволи да ги провери,опасни са
88
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Схващате ли как обработват общественото мнение - нямало мотив за убийството ? Така скоро ще го изкарат "невменяем" или "луд", а добре знаем че съда такива не ги съди ..... ?Ето за това се бави и полиция и следствие и т.н. От там на там всички знаем какво ще се случи .....
87
2
 
25
 
! Отговори
Герб преди 7 години
искаха със закон да дават държавна субсидия на частните училища.Спомняте ли си?Защото повечето такива са на хора на фандъчето, и на други стари комунисти и агенти!Митничарят е част от контрабандните канали на герберите и затова са крили, защото и той знае това онова. Държавната-Мафия основно се храни от три неща-кражба на ДДс, контрабанда и европейски субсидии. Сега разбрахме, че в частните училища дори не е задължително да ходиш и не търсят бележки. Там ли искате да давате парите ми от данъци?
86
1
 
11
 
! Отговори
палач преди 7 години
СМЪРТ СМЪРТ СМЪРТ на цялото му престъпно-бандитско семейство
85
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колкото до учителите, съучениците и директорът.Знаели са ,ако не поне са подозирали .Само *** и пропадняци бълват тези части училища.Всички които чознавам учили в такива ,са абсолютно неподготвени и некомпетентни за учебен материал ,не уважават или призмават авторитет и нямат нормално поведение.Цели 2 години ,свинята имала шанса да учи,спортива и живее добре.С ква съвест.Има грешка има и последствия.Максимална присъда за това животно .