Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?

Разпознали обвиняемия, но въпреки това си мълчали
26 фев 2017 07:30, Александър Попов
198
Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?
Задържаният за убийството Йоан в съда. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има вероятност да започне разследване за действията на съучениците на Йоан Матев и на директора на частното училище, където той е учел, пише "Труд", като се позовава на криминалисти.

Йоан бе оставен в ареста в петък, след като бе обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, който бе прободен смъртоносно с нож на 2 юни 2015 г.

Още по темата

Децата го разпознали по разпространението от МВР кадри, но не сигнализирали полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съучениците обсъждали наблюденията си с учителите, както и с директора на училището. Дори той призовал Йоан да си намери извинителна бележка за 2 юни, въпреки че нямало такава практика в училището. Всички обаче запазили мълчание, вероятно от страх.

На заседанието в съда стана ясно, че за разкриването на Йоан помогнала и негова съученичка, която се свързала с приятелката на убитото момче - Лора.

Столични криминалисти проверили хиляди телефонни разговора и успели да изолират мобилния телефон на Матев, който се намирал в часа на смъртта на Георги в района на пейката, където бе открито тялото му.

В хода на разследването стана ясно още, че Йоан е сподел на брат си Марсел, че е станала грешка и е наръгал момче с нож.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
26
 
! Отговори
Да, бе преди 7 години
В Габрово не просто свидетелстват, че е извършено убийство и 19-годишната Веси не се хвърлила сама от балкона. А предоставят улики, снимки на убийците до трупа, викат, настояват да се извърши разследване, я не замитане под килима, всяка събота месеци наред провеждат протестно шествие с плакати от Полицията до Общината.И кво?
23
1
 
18
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Когато става въпрос за престъпление при това за убийство няма доносничество а съдействие на полицията. Спомнете си какво пише в Америка навсякъде :HELP YOUR LOCAL SHERIFF!. Другото е криворазбрана цивилизация.
22
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ли ще се почувстват тези ,дето одобряват доносничеството,ако някой ден,както винаги е ставало, пред блока им запищят сирени,изсипе се една тумба полицай с качулки и шмайзери и вземат да разбият жилището,после ги гръшнат пред блока с пранги на ръце,и прокурор и големец,като ушатия фискурурник обикалят около тях и дават интервюта и ги наричат "абсолютни престъпници",а после се окаже,че комшията е "сгрешил"?Ходи после и казвай,че нямаш сестра.
21
1
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
До22 защото полицията също е знаела, ама са го крили, защото някой е платил за това..
20
3
 
26
 
! Отговори
Верно преди 7 години
Така е, учениците са виновни, а полицаите са цели в бело и гледат като пръднали зайци.
19
2
 
40
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
На всички да им бъде повдигнато обвинение, на директора, на учителите и на съучениците. Браво, чудя се каква съвест имате и как сте живеели до сега, в това съучастничество на убийство. Две години всички вие сте пазили един убиец. Всички до един сте за подсъдимата скамейка, извинителна бележка господин учителю за това няма. Питам се, спите ли спокойно?
18
1
 
29
 
! Отговори
Катер преди 7 години
До НасЗа Директорката разбрахме, че е прикривала. За полицията какво ще кажете?
17
5
 
34
 
! Отговори
И как така? преди 7 години
Извинете, защо разследващите, като са изолирали телефонния номер на Матев в часа на убийството на мястото на убийството, не са счели това за достатъчна улика да го разнищят, а са очаквали непълнолетни ученици да тръгнат срещу цялата система?
16
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плюя на тази скапана държава! Ще го осъдят на 4 години най- много затвор. Аз ако съм на мястото на бащата...ще го изчакам да излезе от затвора, ще си купя пистолет и ще го гръмна публично в уродливата тиква. След това ще го лежа колкото трябва.
15
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е морално доноснството за нещо,за ко ето не си очевидец.При определени слу чаи изършваш престъпление-клевета или набедяване.При тези размазани снимки, дето публикуваха от МВР дни след убийст вото,врачка да си няма да различиш мъж ли е,дете ли е,младеж ли е.Освен това, каддрите показваха как човек тича,а не как убива.Аз пък разпознах на един СДС-ар.По повод донсничествот си спомням една изкукала червена бабичка,която предлагаше борбата с корупцията да се стимупила срущу заплащане на анонимки
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ден за прошка, но за подобни индивиди няма прошка! А всички българи да се замислим що за общество сме и какво правим с децата си! Директорката трябва да отговаря за постъпката си. Вероятно тя е наложила МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА. И колко ли родители на съучениците на Йоан са знаели и мълчали?
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"..станала грешка и наръгал момче с нож" . Доколкото си спомням, не го е порязал, а хладнокръвно го е пробол в сърцето. Малкият си е убиец, пълен с гняв.
12
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, пак ни подхвърлиха повод да се мразим и обвиняваме едни други! Защо вярвате на твърденията на полицаите? Те са се доказали като неспособни и подли хора. Сетете се последните няколко големи случая... Кога са си свършили работата бързо и успешно?
11
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако училищего не се закрие, ако нсе се осъди диракторката, ако не се лишат от педатотическа практика и завинаги учителите- значи, че живеем в скапана държава )! Тук не става дума за изречени обидни думи към някой, а става думя зя УБИЙСТВО !! Хайде МОН, хайде правителство, хайде МВР постъпете по съвест - нища че сте временно на този пост ! Понякога временните неща са по-ценни ! А останалите- да гласуваме за ГЕРБ щото е малко това, което ни сервираха за последните години- още несправедливости !
10
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12 Бащата е активист на ГРОБ- прав си върли комунист е!
9
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешно, ако не е даже трагично. Всички са знаели за Йоан, само полицията не!!!! :)
8
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И вое си мислите че имаме общестъво? Да прикриваш толкова време един убиец и то не един човек, а цяло училище ***.нари. Долни бокклуциии!
7
5
 
26
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Поредния софийски ***!
6
2
 
75
 
! Отговори
Нас преди 7 години
ДИРЕКТОРКАТА !? Колко ли трябва да си циничен за да прикриваш убийство !? Оставам вие да решите !!!
5
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задължително трябва да бъдат разследвани и да получат наказание!