Арест за двама, крали бронзови свещници и меден купел от храм

Извършителите са млади мъже на 19 и 21 години
4
Арест за двама, крали бронзови свещници и меден купел от храм
Снимка: Булфото

Полицията в Панагюрище арестува двама души, откраднали бронзови свещници и меден обреден купел от храм в Панагюрище, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Установено е, че двама жители на панагюрското село Поибрене са извършили кражба. През нощта на вторник срещу сряда крадците проникнали в църквата "Света Троица" в Панагюрище. За целта те разбили масивната входна дървена врата на храма.

В храма е извършена кражба на няколко бронзови свещника и меден обреден купел.

На местопрестъплението е извършен щателен оглед от дежурна група при местното полицейско управление. В резултат на предприетите незабавни действия вчера рано сутринта са задържани двама младежи на 19 и 21 година и двамата от близкото село Поибрене.

У тях е открита откраднатата църковна утвар, която е иззета от полицаите. По случая е образувано полицейско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Панагюрищехрамкражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези шведи са брали,не са краднали
3
0
 
13
 
! Отговори
Важно е и друго преди 7 години
Кой изкупува такива неща? Всеки може да разпознае, че това са обредни предмети и могат да бъдат взети само от храм. Ако никой не ги купува, тогава няма да ги крадат. Давам пример:През социализма златарите-частници (не антиквари) разчитаха на държавата, за да получават суровина (злато, сребро, камъни), от които да изработват бижута. Имаше лимит. Затова, за тях беше добре дошъл всеки, който иска да им продаде злато. Но бягаха като дявол от тамян от антични златни предмети. Санкциите бяха сурови.
2
2
 
4
 
! Отговори
Заможен БГ пенционер преди 7 години
Поибрене находящо се в Швеция ,нали ?
1
1
 
18
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Предполагам няма нужда да уточняваме, че младежите имат по няколко слънчеви бани по рождение ;)