Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян

Брат му убеден, че инцидентът е опит за убийство
Обновена: 8 юли 2017 16:39 | 8 юли 2017 16:32, Петя Славова
378
Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян
Снимка: bTV

Млад мъж от Смолян е бил жестоко пребит преди два дни. Нападателите са двама - на 21 и 23 години от ромски произход и в момента са задържани от органите на реда.

Пострадалият е на 27 години - Георги Кадиев и е в много тежко състояние, бори се за живота си. Лекарите не се ангажират с информация какви са точните поражения. 

Инцидентът е станал до ученическия пансион на Строителния техникум. Георги е бил там с момиче и още няколко приятели. В един момент момичето решило да си тръгне, когато един от ромите опитал да го спъне.

Георги реагирал остро, за да защити приятелката си. Ромите избягали, но след малко се върнали въоръжени с дървени колове и започнали да бият Кадиев, съобщи Bulgaria ON AIR.

Свидетели на побоя станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се е намесил. Георги е настанен за лечение в болница "Св. Георги" в Пловдив в тежко състояние и с опасност за живота.

Според местни хора в града няма етническо напрежение. Те обвиняват за случилото се ромите, дошли в Смолян за обучение във фирма, която открива свой клон в Хасково.

"Бил е ударен няколко пъти с дървени колове по главата, разказва пред bTV братът на пострадалия младеж.

По думите му свадата е избухнала започнала заради момиче. Двамата нападатели – на 21 и 23 години, са от ромски произход и не са местни, а са от хасковско село. Те били в Смолян за обучение във фирма, която отрива свой клон в Хасково.

"Това не е побой, а опит за убийство, извършено е с огромен цинизъм. Това чувство за безнаказаност си проличава", коментира Манол Ружинов, от организацията "Родопски хайдути", в която е участвал и пребитият Кадиев.

"Родопски хайдути" организират днес протест срещу своеволията и безнаказаността.

"Като българи трябва да изразим своята гражданска позиция, не може да продължим този цигански терори да продължава. Не сме нито расисти, нито искаме да подклаждаме такива настроения, но колкото по-рано държавата се сети, че в този етнос има някакъв проблем, и той е използван от политическите партии, толкова по-добре ще можем да предотвратим бъдещите пагубни последствия за нашето общество", добави Ружинов.

"Алармираме и община Смолян и властите – да вземат конкретни решения, защото на нас ни омръзна тези хора винаги да бъдат онеправдани и в позиция на крайно нуждаещи се", каза още Ружинов.

Майката на пребитото момче познава нападателите му, дори самата тя ги е обучавала в смолянската фирма, в която те смятали да започнат работа.

По думите на Мария Камбурова двамата младежи, които дошли в Смолян от Хасково, са били сприхави и склонни към агресия и по това силно се отличавали от местните роми.

„Не знам това правителство какво смята… Някакво наказание, тези хора да се накажат”, призова Мария.

Георги Кадиев остава в изключително тежко състояние в клиниката по неврохирургия на пловдивската университетска болница. Той е с фрактури на черепа и черепната база, получени след удари с кол по главата.

От полицията в Смолян уточниха, че инцидентът е криминален и не е на етническа основа.

Двамата нападатели вече са с повдигнати обвинения –за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

За тези деяния те може да получат наказание до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
20
 
! Отговори
България над всичко преди 6 години
Не съм расист, но последно време ромите ( *** ) нещо не им е ясно или са забравили къде се намират. Ако държавата и власта не могат да се оправят може да се обърнат към скинхед движението - БЕЗПЛАТНО е само им дайте знак. Не се притеснявайте те и за БХК ще се погрижат. Сигурен съм. Има и роми който са честни и се трудят като останалите хора - нищо против тях но масата имат нужда от яка ЦЕНТРОВКА
42
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
а отстрани стоят хора и гледат сеир
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТурчинХайде сети се в турция като стане земетресение дори леко как от смелост скачат през прозорците и тогава говори за страхливи мишоци.Освен тва в Турция полицията и управляващите не подкрепят ромовете.Има голяма разлика.
40
0
 
27
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Не те ли е срам, бе?Информационно затъмнение ли искаш?Не се бил произнесъл съдът!Свидетели има колкото щеш! И ти, и 38 пишете тук някакви фантазии.Младежът е можел да ги размаже, той е един от най-яките момци в района. Но той е възпитан да постъпва рицарски. Знае, че ги превъзхожда във всяко отношение. Вижда, че са постъпили гадно - опит за издевателство с непълнолетно девойче. И само им е направил забележка. Те се плашат и бягат.После нападат в гръб!Нагледен урок по етнопсихология!
39
2
 
10
 
! Отговори
Candy преди 6 години
Да бе, а тия дето са станали свидетели на побоя са се скрили в храстите и са гледали сеир.
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много малко години затвор само 5.Трябва минимум 10-15 години и да махнат предсрочното освобождаване.Ми така де.Влиза на 20 пребива някой излиза на 35 след тва повтаря и го пускат чичак на 55.И следващият път като влезе излиза в ковчег.Колко милиарди евро могат да се усвоят от ЕС по тоя начин.Едни хубави големи затвори от които не се излиза.Всички ще са доволни.
37
16
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Верно бьлгарите са страхливи мишки, спор няма! Руснаците поне са мьже. Емигрирайте да си вьрнем България :)
36
1
 
5
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Шyкapия!
35
2
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Пак ли забрави да си изпиеш хапчето?
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не съм форумен боец, тука става въпрос за живота ти. Като ти скочат на бой римляни ставаш звяр, или те или те. Последното нещо което ще направя е да се оставя да ме осакатят разни ***
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако момчето бе набило ***,червените юристи ще го вкараха в затвора,а за циг.побой вкарани в затвор няма да има!
32
8
 
1
 
! Отговори
сиганин преди 6 години
Нашата полюцуя и прокурамитура ни пазяяят! Живи да са! Бат Бойко да им вдига на заплатата!!!
31
0
 
39
 
! Отговори
АПЕЛ до БОРИСОВ преди 6 години
Бойко , прекалено много станаха случаите на нагло посегателство на роми над българи.Толерансът от ваша страна е по-скоро с привкус на безразличие.Ромите се обнадеждават от безнаказаността и стават все по-арогантни и настъпателни.Чашата на българското търпение прелива.Нужни са адекватни мерки , защото напрежението в отделни места ескалира.
30
5
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Ахахах знаем ви форумните бойци))
29
2
 
24
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Българите стават малцинство. Ромите си позволяват да правят каквото си поискат, защото са необразовани и не им пука.Освен това, беззаконието цари във всеки един аспект в държавата. След като престъпници управляват държавата и след като правораздавателните органи са корумпирани, нищо не може да се пребори с престъпността. Достатъчно е да си платиш на съдиите, прокурорите или държавните служители и законът никога няма да те достигне.Беззаконието довежда до такива случаи. Българите страдат!
28
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами пича сам си е виновен, на мен ако ми скочат на бой *** въоръжени с колове ще преценя ситуацията - ако са двама трима взимам им един от коловете и ги смачквам от бой, ако са 10-15 викам още 7-8 българи и ги правим инвалиди !
27
5
 
15
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Стига с тоя живков! По време на социализма от 110 хил. ромите са станали 89 г. 700 хил. И тогава никой не смееше да гъкне, българите още по-малко. Нали знам един дето гъкна и веднага го изключиха от партията и уволниха!
26
19
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Нас това не ни тревожи. Имаме голям прираст и това че убиват 50 човека на година е нищо. Ние хиляди убиваме. Ако имахте добри отношения с Русия имахте шанс, но сега ще видео превземем, това е)
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още една битка изгубена от българите.. Има моменти в които трябва да убиеш за да не те убият теб.. Българина е останал жив инвалид , вероятно и приятелката ще го напусне , никоя млада жена няма да иска инвалид..
24
1
 
10
 
! Отговори
до турчина преди 6 години
слабаци сте вие, на вас ви правят атентати всяка седмица кюрдите които са 1 към 1 със римляните !